Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mobilní Pascaly ponesou stejný název jako desktopové, „M“ prý zmizí

mě osobně se to nelíbí. Ten Type B standard má smysl. Mám jeden starší herní 17" DTR se 100W grafikou a je to tak max. Po roce je vždy potřeba to celé vyčistit a přepastovat, protože dochází ve hrách viditelně k většímu throtlování. TDP se dá v noteboocích ušetřit jinak - například použitím HBM oproti GDDR5(X) se dá ušetřit až desítky wattů, které pak mohou sloužit GPU jádru. To je správná cesta, ne navyšování už tak (na notebook) vysokého TDP.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A proč se ti to vlastně nelíbí? Kde je napsané, že Type B standard se nebude dodržovat? To že někde explicitně neuvedou její podporu, ještě neznamená že podpora nebude. Zvlášť když informace nejsou úplné

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš blázen, mě potěšilo když se mi do notebooku dostalo místo 35 W CPU jen 15 W CPU a ty tady operuješ s 100 W grafikou. Podle mě cokoliv víc než 25 W tepla v notebooku je moc moc moc!

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

tie desiatky wattow len tak bombasticky bulvarne `strielas`? pri akej konfiguracii GDDR5 a pri akej HBM? Pokial viem, tak samotne GDDR5 maju spotrebu v beznom stave jednotky wattow...

A mimochodom ked uz hovorime o TDP (a teda teplotnych stratach) - je rozdiel z hladiska chladenia ci mas TDP X W rozlozeny do velkej plochy a viacerych zdrojov, ako rovnake X generovane na malej ploche a v podstate z jedneho zdroja (tvoje milovane HBM riesenie)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"tie desiatky wattow len tak bombasticky bulvarne `strielas`? pri akej konfiguracii GDDR5 a pri akej HBM? Pokial viem, tak samotne GDDR5 maju spotrebu v beznom stave jednotky wattow..."

tvá představa o spotřebě GDDR5 je mylná:
GDDR V - 50W (vysoce taktované (u hiend))
HBM(1) - 10W

To put it another way, let's say you have a fixed amount of power consumption that you can effectively keep cool, about 200 watts or so. If GDDR5 uses 50 watts of that power, you're left with 150 watts for the GPU. If you could dramatically reduce the power consumption of the memory to 10 watts, while maintaining the same level of performance, you could then pump 40 watts back into the GPU and gain more compute.

http://arstechnica.com/information-technology/2015/05/the-tech-behind-hb...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V dokumentu Green-GDDR5.pdf se píše, že GDDR5 chtějí něco kolem 0,2 W/Gbps takže ta Vaše úvaha nemusí být zase tak mylná.
Problém je v tom, že i mě se to zdá subjektivně hodně. Ale zase už jsem drahně dlouho neviděl high-end bez chlazení pamětí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prave v tom by som videl problem aj ja - cerpa z vagneho propagacneho materialu AMD (ktory propaguje HBM) a sami dobre vieme ako radi taketo slajdy zvelicuju... ;o)

Nemusi ist priamo o vyslovene klamstvo, len vybratie akurat taketo scenaru, aby sa to `hodilo do kramu`.

To bol dovod preco ma zaujimal zdroj - pretoze sa mi to tiez dalo hodne, aj ked osobne zijem v dimenziach ze 300w karty akoby tu prakticky ani neboli (mozno tak polovica je prijatelna)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Me se v tomle ohledu libi technologie AMD XConnect, vykonnejsi externi grafickou jednotku si pripojim jenom kdyz mam potrebu, jinak bezim plynule na interni jednotce, telo notebooku tak nemusi byt zbytecne tlustsi(kuli dimenzovanemu chlazeni) a vyssi odpadni teplo uvnitr zbytecne nedregaduje interni cipy.

Je mozne uzit:

-AMD Radeon R9 Fury
-AMD Radeon R9 Nano
-AMD Radeon R9 300 Series
-AMD Radeon R9 290X
-AMD Radeon R9 290
-AMD Radeon R9 280
-mobilní deriváty těchto produktů
>v plánu: samostatné Radeony postavené na architektuře Polaris 10 a 11
>v plánu: samostatné Radeony postavené na architektuře Vega 10 a 11(Navi>)

Doporucuji clanek na tohle tema: http://diit.cz/clanek/amd-xconnect

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je jako drbat se pravou nohou za levym uchem.

Aby to bylo pouzitelne reseni, musi byt vykonna grafika zakomponovana do dokovaci stanice, do ktere se notebook pouze zacvakne. Krabice na stole je neprakticka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co je na tom nepraktickeho?
Jednak kdo dneska ma dokovaci stanice k notebookum a taky ta dokovacka by byla pekne velika a v tom pripade zadny rozdil mezi tou krabici na stole a dokovackou nevidim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To zase bude chaos velebnosti... Starsi chipy s M a nebo taky pro jistotu ne.. nove bez M... k tomu preznacene karty z minula, jak je zvykem u obou vyrobcu...
;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nepřítele (zákoše) je třeba dokonale zmást. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

není to nic jiného než snaha oblbnout zákazníky, aby neznalý měl pocit, že snad mobilní 1080 a desktopová 1080 mají stejný výkon

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.