Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mobily jsou Stalinův sen, říká RMS

Ma recht, ale ovcim se to tezko vysvetluje kdyz uvidi reklamu na debil za par korun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro někoho je ovce člověk jdoucí po nejnižší ceně, pro jiného je zase ovce člověk vygumovaný médii a volící strany typu ODS, TOP09, VV, KDU-ČSL apod. Každopádně bych za termín "ovce" použitý na jakékoliv obyvatelstvo vraždil. Nevím, který dement to vymyslel, ale rád bych ho poznal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím začátkem tvého příspěvku naprosto souhlasím, s tím zbytkem už nikoliv. Chápu, že se ti to nelíbí, ale ono to docela pěkně popisuje tu podobnost "běžného občana" a ovce. Ovce se hezky pase, sem tam ji někdo ostříhá, sem tam ji zažene na jinou pastvu, večer si jde lehnout někam pod střechu, ráno se jde zase pást - a vůbec o nic se nestará. A u lidí to ve většině případů funguje stejně - taky nějak fungujou a dokud mají představu, že fungujou jakžtakž OK, tak se o nic nestarají a neuvědomují si, jaká je skutečnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak syndrom stada je podlozen "vedou" a staci se podivat kolem sebe. otazkou je spis jestli lidske ovce nejsou urazkou pro ovce stvorene prirodou.

kazde stado potrebuje pastyre :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se nad tím tak zamyslím, používám svůj mobil spíš jako přenosný počítač pro komunikaci skrze net. Kdybych u něj vypl GSM modul, asi bych si s WiFi vystačil. Kdyby ovšem telefonní číslo k zastižení kdekoliv nebylo dneska tak důležitý a samozřejmě očekávaný atribut každého podnikatele. Kdybych ale dělal práci kde to není potřeba, asi bych mobil zrušil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že ne, třeba v s. korei je dle mého soudu režim pěkně "ošklivý" a diktátorský a mobily zatím nefasují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v s.korei nepotrebuju monitorovat kazdeho obyvatela, pretoze nepotrebuju vediet co kazdy jeden robi a kde sa nachadza... bohuzial tam sa s tym nese*u - staci aby niekto na teba nieco bonzol a v tom lepsom pripade skoncis ako politicky vazen v tom horsom ides rovno na popravku sam, v tom este horsom aj s celou svojou rodinou alebo v tom najhorsom vypalia celu dedinu... prirodzene ludia maju strach z toho, aby neboli spojovani s danym "hriesnikom" a nedopadli ako on, tak radsej bonzuju a bonzuju, cim vlastne nahradzaju monitorovanie kazdeho obyvatela... je to proste zacarovany kruh...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ono severní korea je malá a museli by si zajistit, aby severokorejci "nechytali" nepřátelský signál a nevykecávali se nekontrolovaně do zahraničí ;) přinejmenším v příhraničních oblastech by to nebylo nereálné

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nema chybu, toto by se melo vysilat kazdej den v 20:00 aby se lidi konecne probudili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lidi se nikdy neprobudi, to je perfektni rovnovaha v prirode ;-)

vzdy to tak bylo, je a bude. jen se zmeni nastroje ;-)

staci se podivat na "fakta" z historickych knih a filmy zalozene na "pravdach" starych manzelek.

kral mas ve poddane, kteri jsou "stastni"...diktator ma sve otroky a ti jsou stastni. Diktator nechce dale dodavat ropu, vybombardujeme ho...demokracie..a tak to jde porad dokola...moderni slova pro stejnej sajrajt fungujici od dob lidske rasy.

jeden boj skonci, vitezstvim "dobra"...reset matrixu...a jedeme nanovo...chvily se spolecnost vyviji poucena predeslymi nezdary...dalsi generace nevedic o spatne minulosti, ktera byla prepsana nadhernymi slovy v historickych knihach...skonci valkou a destrukci stavajici spolecnosti v posledni fazy jejich cyklu...reset matrixu...vsak vite jak to pokracuje dal.

stavajici spolecnosti je zrovna v posledni fazy sveho cyklu...jste pripraveni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mobil je prostě výplod přirozeného vývoje lidstva. Stejně tak by to samé mohl tvrdit o internetu, navigaci v autě, platební kartě a všem možnejm udělátkům. Takový lidi budou vždycky a samozřejmě mají právo to tak brát. Pro mně je mobil nezbytnou pracovní pomůckou a u mně osobně už mobil zachránil dva lidské životy. Tím je myslím min. u u mně jasno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zachranil dva zivoty, ja bych zas mohl rict kolik zivotu znicil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám tedy, že sám žádný mobilní telefon nevlastníš a nepoužíváš, je tomu tak? Protože jinak by jsi byl obyčejný pokrytec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja ho pouzivam velmi omezene, nevim proc bych mel byt kvuli tomu pokrytec ze to nesnasim.Pokrytec bych byl, kdybych to nesnasel a tvrdil ze to miluju.To ja netvrdim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže : mobil vlastníte a používáte přestože si myslíte, že ničí životy? nebo jak to je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale používáš něco o čem víš, že to ničí životy, to je hodné zamyšlení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cim si krajis chleba? Nozem? Vis kolik lidi uz bylo zabito nozem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mobil pouzivam jednou za 5 let kdyz se mi rozbije auto a potrebuju volat odtahovku ;-) kdyz neco potrebuji zajedu navstivit danou osobu a provedebu zivou komunikaci, pokud ten jedinec je jeste schopen nejake komunikace (dneska se uz pouziva jen jazyk fuckersbook, twatter a jine sajrajty). jinak me nejak nelaka mit vyzarenou hlavu mikrovlnama a nebo ozarene koule kdyz mam mobil v kapse ;-)

GPS pouzivam jen abych vedel kde sem fotil foto. V aute mam mapy a jeste sem se neztratil i pres mnoho kilometru po cele evrope.

jedina elektronika kterou pouzivam je pc a ridici jednotka v aute :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mobil je jenom nástroj, sám o sobě nic neumí, takže neumí ani zachránit ani zničit život..
to že někdo s jeho pomocí zachrání život, protože se dovolá pomoci ostatních, je jeho normální použití, stejně tak když někdo si přečte smsku v cizím telefonu a dozví se třeba o milence.. mobil nemůže za to, že se lidé chovají tak jak se chovají..
možná ale máte na mysli zničené životy zářením z mobilu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vystizne. tak jako zbrane nikdy nezabili jedineho cloveka/zvire. zbran je jen nastroj :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mobil ako nastroj je sikovna vec. Moze zblizovat pomahat, zachranovat, ale aj smirovat a podobne. Aj noz je dobry pomocnik ale aj zbran. Dolezite je ze mame kopu uzitocnych veci ktore sa daju polahky zneuzit, tak si dajme pozor kto bude mat tu moc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RMS už asi senilní, nebo možná podlehl komplexu bezvýznamnosti a musí si myslet, že už jenom možnost toho, že někdo může sledovat jeho polohu automaticky znamená, že po něm jdou ;))))
neříkám, že to co naznačuje není možné, ale je třeba si přiznat, že jsme jenom červi a nikoho nezajímáme ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky nárůstu výpočetního výkonu už dneska nejde ani tak o to sledovat jednotlivce, jako spíš o to sledovat masy. Takže ono pak již ani prováděné sledování něčí polohy vůbec nemusí znamenat, že je cíl sledování sám o sobě pro sledujícího něčím zajímavý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna u RMS nejde vyloucit ze po nem vazne nekdo jde (ne nutne vlada).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tímto paranoidním názorem.
- Moderní svět je velmi jednoduchý pro bezpečnostní informační agentury.
- Dnešní špionáž probíhá systémem... Dejme lidem prostor a oni na sebe vykecají všechno.
- Může to být i mobilní telefon. Nikdo jej vyloženě k životu nepotřebuje, ale je těžké bez něj být. Lidi si rádi koupí telefon, považují to za stylovou věc, módní doplněk, hračku...
- Dalším příkladem může být Facebook i Windows.
- Úměním špiónů současnosti je schopnost podstrčit lidem "nástroj", tak aby jej brali za svůj, bezpečný, stylový... Jakmile se jim podaří dosáhnout bodu, kdy se bez tohoto "nástroje" neobejdou, pak dosáhnou svého cíle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k životu jistě mobil potřeba není. ale pracuje se bez něj dost blbě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moderni svet je propojeny. To ma sve vyhody ale i nevyhody ... co bylo driv samozrejme, dneska se horko tezko dostava zakony na ochranu soukromi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, že dehonestujete zařízení, jehož sledování vyžaduje složitou a drahou technologii, nebo povolení od soudu, zatímco mnohem více špiclující techniky nezmiňujete.

Přiznám se, že mi zas až tak dramaticky nevadí, že lze vysledovat kde se pohyboval můj mobil. Nepřipadám si jako zájmová osoba, kterou by někdo chtěl sledovat. Budu-li chtít provádět něco nekalého, pořídím si předplacené karty a budu každý den měnit číslo. Když budu volat komplicům také na předplacené karty, sledování se tím velmi výrazně zkomplikuje.

Co mi ale vadí, jsou všudypřítomné kamery, které v mnoha případech obsluhují lidé s vystudovanou základní školou. Kousek od okna, když se vykloním, vidím na jednu z kamer Městské policie. Zažil jsem, jak kamera šmírovala byty v protějším domě. Vůbec nebyla namířená dolů na ulici, ale zcela jasně mířila do oken naproti. Bylo vidět, jak se přesouvá od okna k oknu. Zavolal jsem na MP, že se mi to nelíbí. Tvrdili že se nic takového nedělo, nicméně ta kamera se okamžitě stočila zpět dolů do ulice. Kamery časem vyměnili a nyní jsou v DOME provedení, takže není vidět kam kamera míří.

Vadí mi elektronické zdravotní knížky, kdy při nemožnosti u nás cokoliv utajit nevěřím tomu, že se údaje z ní nedostanou například k pojišťovně, která mne třeba pak odmítne pojistit, protože jsem měl několik vážnějších pádů na kole.

Vadí mi formuláře na sčítání obyvatel. Dnes nám je doručili, co je státu do toho jakého jsem vyznání? Proč chtějí znát můj mateřský jazyk? Proč je zajímá můj obor vzdělání? Co je komu do toho jestli mám doma vanu nebo sprchový kout? Copak to jsou pro stát strategicky důležité informace? To si základní údaje nemůže zjistit sám? Obzvlášť když formuláře dostali všichni členové rodiny s předvyplněným jménem a adresou, takže tyto informace už mají.

Vadí mi že polici sbírá data o tom kudy jezdím, na mýtných branách jsou kamery, které ve spojení s evidencí vozidel identifikují každé projíždějící auto.

Vadí mi že mě bezdůvodně zastavuje policie aby zjisitli jestli mám v autě náhradní žárovky a lékárničku.

Vadí mi že při zadržení policí je každému odebrá vzorek DNA a uložen do databáze.

Tohle je "Velký bratr", ne mobilní telefony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nedeláš nic špatneho, nemelo by ti vadit ze ti nekdo kamerou kouká do okna. Stejne ti totiž muze koukat do okna soused z balkonu okem nebo dalekohledem. Stejne na tebe lidi koukají na koupališti i jinde. Pokud nechceš podvest pojišťovnu a poistit se jako zdravý i když si marod , tak ti to také nemusí vadit . Pokud nekradeš auta, tak ti také nemusí vadit ze Brat ví kudy jezdíš. Atd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsia ovca. Vadi to lebo nie je otazka ci, ale len kedy niekto tieto data zneuzije. Ak si niekto mysli, ze tieto data zneuzije iba stat tak je dost naivny. Ale raz si to ludia uvedomia, len to uz bude neskoro.

Btw. plati presumpcia neviny. Cize ak nic nerobim tak mi sakra vadi, ze tieto data dlhodobo zbieraju. Nic predsa nerobim, nemoze im vadit, ze ich (aj ako pisal Zed70, po vacsine ludia co menia nazory rovnako casto ako ponozky) nemaju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě názory tohohle typu nám jenom hází klacky pod nohy. I když nedělám něco nelegálního, tak co je sakra komu do toho, co dělám? Už z podstaty? A navíc když mě šmíruje systematicky... Ať s tím vším jdou tam, kde slunce nesvítí. Kamery na každém rohu, to je v pořádku, ale kamera, kterou si budu třeba před barákem hlídat auto, už bude nezákonná, přestože ta by narozdíl od těch šmírovacích policejních měla aspoň své opodstatnění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět jste článkem trefili hřebíček na hlavičku - mimořádně významné téma, o kterém se ale raději moc nemluví. Po skvělých příspěvcích, např. od Zed70 apod. nebudu opakovat bezpečnostní souvislosti, ale otevřu víc technickou otázku: existuje dneska pasivní systém individuálního přenosu informací, jako býval paging? Tzn. moje stanice by nevysílala, pouze přijímala. Zajímalo by mě to taky ze zdravotních důvodů - neměl bych na těle vysílač. Co takhle přinutit mobilní operátory, aby poskytovali takovouto jednosměrnou službu. A svůj osobní vysílač bych zapínal jen když chci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proti podstatě článku jde zákon Dumy.
Rusko zrušilo registrace mobilních telefonů - idnes.cz, 1.3.2000, a nebo se to naučily až teď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.