Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vlastník Zalmanu vyhlásil bankrot, za který výrobce chladičů nemůže

Jaj, tak to me teda porazilo :-((
Zalman je jeden z mych nejoblibenejsich vyrobcu chladicu, to by me fakt mrzelo, kdyby skončil :-((

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo u nás, tak to nepřekvapí. Ale být věřitelem, tak Zalman si vezmu jako protihodnotu za odepsání dluhu a v žádném případě ho nerozprodám. Tímto dostanu všechny své prachy zpět a ještě vydělám.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Budoucnost je v nízkém TDP a pasivním chlazení stěnou skříně.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Budoucnost je v bezpapírové kanceláři :-)))))))))))

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Budoucnost je samozrejme v aluminiu!

Kdyby panove ze Zalmanu znali tato slova naseho visionare, tak by se vykaslali na med a neskoncili by tak jak dopadli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On snad někdo tvrdí, že se budoucí bezpapírová kancelář nedá vyrobit z aluminia? ;-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Aj, to je škoda, sice v poslední době už Zalman nehrál první housle, ale ve své době neměl konkurenci. Vějířové chladiče, pasivní chladič GK s heatpipe, to bude asi tak přes 10 let, což?
No asi si "na protest" znovu zprovozním Reseratora (no dobře, Reserator zase taková výhra nebyla, pár přešlapů tehdy udělali, ale rizika se dají eliminovat :)).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

smutne ... trest smrti asi maju tiez zruseny .. cely manazment Moneual si nic ine nezasluzi. a ked nie tak aspon dozivotne nutene prace.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Copak by trest smrti něco vyřešil, ten nemá žádný preventivní efekt. Navíc bankrot nemusí vůbec znamenat konec té firmy, znamená jen že věřitelé přijdou o velkou část svých půjček a že budou vyhodnocovat co bude nejefektivnější s další budoucností firmy. Podle mě ji prostě prodají někomu jinému a bude očištěna od dluhů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no neviem ci nema preventivny ucinok ... keby sa rozdavali za taketo podvody , tak si asi niektory ludia rozmyslia .. ci to spravia alebo nie. ..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nemá, je to odborně dokázáno a je to důvod proč tolik zemí trest smrti zrušilo. Např. v USA je větší zločinnost a více závažných zločinů než v zemích EU, přestože trest smrti mají. Také je dokázáno že pro odsouzeného na doživotí je to mnohem tvrdší než když ho popravíte. Jen je to dražší, ale jakou cenu má lidský život, u justičních omylů. Nebo jak by třeba dopadli 50. roky v ČSSR, kdyby již předtím byl zakázán trest smrti a obyvatelstvo se s tím sžilo.
Zločinec si nic nerozmyslí, jedná buď v časovém stresu, nebo věří že nebude dopaden, či mu to nedokážou. Nikdy nekalkulují zda udělají to či ono, podle toho jaká je za to sazba.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Nikdy nekalkulují zda udělají to či ono, podle toho jaká je za to sazba." To zas není pravda, to bysme pak mohli všechny tresty zrušit a zločinnost by se nezměnila, což je samozřejmě nesmysl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nepochybně máte pravdu, ale i tady jistě platí zákon klesajících výnosů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zapomínáte na zásadní odlišnosti - obří multietnické státy musí právo vymáhat razantně a mít příslušně tvrdé tresty jinak by se lidi pomlátili navzájem. A něco úplně jiného je malý poměrně národnostně homogenní evropský stát. Čím větší je společnost tím je také anonymnější a tím lépe se v ní schovají psychicky nemocní lidé - a to tihle defraudanti jsou. Část jich postrádá pud sebezáchovy takže jim je jedno co bude "po akci", ale ta větší část s narcistním egem chce žít a ty trest smrti odradí - dělají třeba menší podvůdky když už jinak nemohou ale ten možný trest funguje jako brzda. Také se dá řici že ve státech s nejvyšším trestem je kriminalita brutálnější, protože když na to dojde tak zločinec ví že už není cesty zpět, zato tam kde není tak není tak krvavá ale má mnohem větší "tichou" intenzitu - kriminálník ví že přinejhorším stráví několik let ve vězení a za dobré chování ho dobrý právník brzy vyseká. Takže se dá polemizovat co je horší, jestli ostře medializované krátké excesy nebo dlouhodobé dušení společnosti kriminalitou tzv. nízké intenzity.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte, třeba ta psychiatrická část je velmi důležitá. To je podstatný důvod proč je to v Evropě a konkrétně úplně jinak než v USA. Tam naprosto neexistuje všeobecná psychiatrická síť ambulancí a léčeben, současně tam není státní dozor a evidence jako u nás. Zdejší psychiatrie je velmi vyspělé úrovni a zabraňuje mnoha budoucím průserům. Včasnou detekcí a systematickou léčbou "zdarma", včetně státní evidence. V USA je to necháno na posouzení jednotlivcem a plav si v tom jak chceš. Výsledky jsou přímo na očích, bohužel někdy s dopadem přímo na nás, viz. loňské brněnsko. Ale s tím plánováním důsledků je to opravdu trochu jinak. To nemám ze své hlavy ale z odborných psychiatrických publikací.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak lékaři mohou pracovat sebelépe ale když jim právo hází klacky pod nohy tak moc nezmůžou. Akorát v případě průseru mohou ukázat že mají čisté ruce a udělali vše co šlo v rámci zákonných norem - viz nedávné ubodání studenta.
Ale ve světě podnikání je to mnohem složitější, tam chameleónského maniaka rozpozná jen opravdový odborník - a to se k němu nejdřív musí dostat. A i pro takového lékaře či vyšetřovatele je pak nemalé riziko že z toho zblbne taky, protože aby tyhle lidi pochopil tak musí mít silně vyvinutou empatii a pak hrozí že se může "nakazit" taky. Krásně je to zvrhnutí vykresleno v Tolkienově Sarumanovi - ten také studoval "temná umění" až ho pohltila.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To mi říká manželka stále, že základní pořekadlo na psychiatrii je, že zásadní rozdíl mezi pacientem a jeho lékařem je to, že lékař má klíče od oddělení. :)))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V USA je větší zločinnost mj. proto, že někdy kolem 70. a 80. let začali kriminalizovat úplné blbosti (nebo někdy i jen zintenzivňovat boj proti již postihovaným věcem), kvůli čemuž se do vězení začali ve větší míře dostávat takoví "zločinci" jako kuřáci marihuany apod. Asi největší problémy měla Amerika se zločinem v 70. letech, když masivně stoupl počet násilných činů, ale to zřejmě vyřešilo zákazem olovnatého benzínu, jak ve zpětném pohledu ukazují statistiky (http://www.forbes.com/sites/alexknapp/2013/01/03/how-lead-caused-america...). Zato pak začali kriminalizovat pseudozločiny, a dokonce zavádět soukromá vězení, což je z pohledu snižování kriminality dost nežádoucí, jelikož vzniká docela silný střet zájmů, když z původně rehabilitačních a nápravných zařízení začnete vytvářet generátory zisku (a v zásadě tím budujete novodobý otrokářský řád), a chvílemi se pak dějí snad ještě horší věci (http://en.wikipedia.org/wiki/Kids_for_cash_scandal). Ale ty nejhorší věci jsou v Americe víceméně na sestupu - počet vražd za rok relativně proti počtu obyvatel je nejnižší za posledních sto let, a dost pravděpodobně bude dále klesat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to ano, ale tady jde hlavně o zločince v oblecích jejichž kriminalita není tak do očí bijící jako krvavá vražda, ale má mnohem horší skrytější vliv na tisíce, statisíce lidí. Bohužel většina lidí defraudaci snáší velmi dobře protože v tom není přímo krev, ta je až oklikou kdy ožebračení lidé se stanou násilníky a bezdomovci či hůř se z nich stanou rekruti různých sekt či teroristických organizací.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"Copak by trest smrti něco vyřešil, ten nemá žádný preventivní efekt."

No kdyby podobně jako Číňané rozprodali jejich orgány, tak by z toho káplo aspoň něco na splátku toho dluhu, že. ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Toto ve svobodné a demokratické zemi? Hmmm, zkusil jste domyslet, co by mohlo následovat kdyby někdo bohatší, mocnější či zákeřnější zjistil, že zrovna vy máte ideální DNA a imunitní prvky místo jeho poškozených orgánů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Možná byste si v detektoru sarkasmu měl vyměnit olej. ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Asi ano :))) tato varianta mě ani nenapadla, asi nedostatek sluníčka :)))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A zkusil jste domyslet, co by se stalo, kdyby to zjistil dneska?

Jako by vás dneska nemohla potkat smrtelná nehoda a von zrovna nebyl poblíž a na pořadníku, že. To fakt věříte, že tenhle bordel vás ochrání? NAOPAK, umožní kriminálníkům mnohem víc, protože až to ovládnou, mají k dispozici mnohem víc prostředků, než by měli sami o sobě. http://youtu.be/RILDjo4EXV8?t=13m13s

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proto jim to zjednodušíme legalizací takového počínání a zavedením běžné praxe, kde se pak ty drobné maléry lehce zaretušují? Nedělám si naivní představy o ideálním světě, ale prostě dnes chápu, že jisté pravidla hry a normy mají hlubší smysl. Že nemáme kašlat na zkušenosti a pravidla našich předků. Jsou to podobné věci, jako má svou platnost "nepožádáš ženy bližního svého", nebo schvaluji Evropský přístup k držení zbraní, nechci model z USA. Přitom sám jsem držitelem střelné zbraně.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Slobodna a demokraticka zem? A to je prosim Vas ktora?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna za tohle nema trest smrti smysl, tady jsou ty dozivotni nucene prace logictejsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takto pokazit meno nasho profesora

Žalman Milan, prof. Ing. PhD.

http://www.urpi.fei.stuba.sk/sk/content/zalman-milan

:))))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No tak třeba Zalman King asi taky musí být pořádně nasraný. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hajzlici sa najdu vsade, treba ich potrestat(v indii im sekaju ruky od zapastia), tymto by som usekol ruky uz od hlavy :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsme tu sám koho slovní spojení cituji "v řadě zahraničních zemí" tahá za uši?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím píši zde oficiálně za značku ZALMAN, zpráva je bulvárního charakteru. Ano mateřská společnost MONEUAL má problémy s vládou, ale společnost ZALMAN v žádném případě nevyhlásila bankrot ani to neplánuje. A zákazníci se tak nemusí ničeho bát.
Společnost ZALMAN již zažádala o vládní ochranu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ochrana pred veritelmi , je sice krasie slovo ale je to bankrot .. riadene odpisanie dlhov a refinancovanie uverov. akonahle sa spolocnost dostane do dlhodobej platobnej neschopnosti , neviem ako inak to nazvat ako bankrotom.
Ale dobre ako dcerska firma sa z toho mozno vyhrabe bez vacsich strat, hlavne na dobrom mene. drzim vam palce nech koli nenazranosti niektorych ludi nemusite zavriet kram.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže o ochranu požádal celý Moneual, nikoli Zalman, o Zalman se akorát víc zajímají úřady, protože si hodně půjčovali na něj, ale zase nejenom na něj, takže je to minimálně silně domotané…

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No je fakt, že ani v jedněch z korejských novin, které s tím přišly, není ani písmeno o nějakém bankrotu, ono i o Zalmanu je tam naprosté minimum. Padne nejspíš celý Moneual, což je podle toho, co píše Korea JoongAng Daily (http://koreajoongangdaily.joins.com/news/article/Article.aspx?aid=2996835), pouze brand no-name čínského smetí, něco jako u nás tyhlety Prestigio, Sencor, Evolve atd.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.