Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mooly Eden, autor nejúspěšnějších produktů Intelu, po 33 letech ve firmě končí

me jako nezasvecenemu to pripada, ze to je pro intel tezka ztrata (pokud zatim nejsou napr. zdravotni duvody)....a zajimalo by me, jak se vyvine to „hledání nových výzev“... - co takhel napsat nejakou kachnicku jako o amd a samsungu? tady je prostor pro fantasticke spekulace daleko vetsi:-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jako ze by Intel koupil AMD aby mel lepsi integrovane grafiky a procesorovou divizi zrusil prio nadbytecnost? :-)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

No mohl by zkusit AMD to je teď výzva v CPU svéře a určitě by bylo zajímavé pro AMD kdyby přinesl své zkušenosti. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze podepsal papir ze X let nebude pracovat u konkurence. To je naprosto obvykle.

Presne z toho duvodu aby konkurence nemohla pouzit ony zkusenosti.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Obvyklé to je, ale asi ne na těchto vrcholných postech. Tam vedoucí pracovníci přecházejí z jedné firmy ke druhé jak na běžícím pásu. Není to tak dlouho, co jeden z vedoucích pracovníků Intelu dočasně přešel k AMD. Třeba Richard Huddy z ATi/AMD původně pracoval u Nvidie.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, u top managementu pravidla pro plebs neplatí...

Nicméně jeho "hledání nových výzev" mě přijde jako podivná výmluva. Co takhle 10nm výkonný desktopový 5GHz+ procesor s 4-8 jádry? Nebo zvýšení výkonu o 20% u nové řady procesorů oproti poslední? To už tu dlouho nebylo...

...výzev by se našlo...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ono zavisi na pravu daneho statu, treba v Kalifornii jsou tyhle NDA (non-disclosure agreement) nelegalni, takze i kdyby podepsal, je to nevymahatelne...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zase intel si nemůže dovolit, aby to AMD zabalili úplně, takže by mu asi ani nebránili. Jeden člověk s pár nápadama může AMD pomoci, ale na úroveň intelu ho rozhodně nedostane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD je vyzvou a prave vyzva byl urcite jeden z duvodu proc nekteri v posledni dobe do prave AMD znovu prisli. Na druhou stranu AMD je jedina firma, ktera je schopna vyuzit vyhody architektur ARM, x86 i modernich GPU a spojit je v jedno SoC, coz koneckoncu cini v jejich projektu SkyBridge.
Hlavni problem AMD je intel a jeho dlouholete nekale obchodni praktiky, ktere AMD zamezili obdrzet dostatecny zisk pro financovani budoucich architektur (iterace buldozer). Nemoznost stejneho vyrobniho procesu (AMD 32nm vs intel 32->22->14nm).
Fakt, ze vubec i po tolika letech AMD FX dokazi ve vicevlaknovych ulohach souperit se stejne drahymi intel procesory je pouze dokladem jak intel vetsiny investici smeruje uplne jinam nez do zvysovani vykonu na poli CPU ( a logicky se soustredi a investuje do novych segmentu trhu, kde "monopol" jeste nema). Tam kde ale intel "monopol" ma uz logicky investovat nemusi a pouze zvysuje marze.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"Fakt, ze vubec i po tolika letech AMD FX dokazi ve vicevlaknovych ulohach souperit se stejne drahymi intel procesory"

to je hanba a nie niečo čím by sa malo AMD chváliť. To, že v AMD nevedia urobiť CPU s poriadnym výkonom na jadro, doháňajú pozliepaním viacerých jadier. a potom vznikajú situácie, že vo väčšine úloh porazí dvojadrové Pentium slávne FX 6300 od AMD (ktoré mimochodom ani nie je plnohodnotné šesťjadro) .A ešte k tomu pri nižšej spotrebe.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Alebo lepšie platy keď napríklad CEO AMD zarábal viac ako CEO Intelu :-).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

...jo tááák... tak lepší plat, to by mohlo být ono "hledání nových výzev" :))) Už jsem to pochopil! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

delete double post pls

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Omg, jak ja nesnasim tyhle krasozvaty typu "hledani novych vyzev".
Kazdej reditel, kterého vyhodej, jde hledat nove vyzvy. Kazdej, kdo odejde, pac se mu tam nelibi, jde hledat nove vyzvy. Když někdo privede firmu do krachu, jde nasledne hledat nove vyzvy...
Za slovni spojeni "hledam nove vyzvy" bych daval dozivotni ban na jakoukoliv jinou pozici, nez kopani krumpacem :-))

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to platilo i na nase politicky prebehliky, tak by cigani nemeli uz ani tu kopacskou hoknu. :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já bych ty "nové výzvy" i chápal. Dotáhl do konce pár dobrých nápadů v dobách, kdy byl prostor pro další výrazné výkonové zisky. Pokud teď pár let tápal a střídal manažerské pozice, asi ho to opravdu definitivně přestalo bavit ve firmě, která narazila na fyzikální limity svého oboru, už ho to nebaví ani za ty peníze...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.