Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Moser Baer chce být jedničkou

No to se mame opravdu naco tesit. Mechaniky i media jsou cim dal horsi. Tento pokles kvality neomluvi ani cena. Mam v NB mechaniku od TSSCorp. a vetsi smejd jsem nevidel. Po trose patrani je to hybrid mezi Samsungem a Toshibou. Z DVD RW mam uz jen DVD ROM... Ach jo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to netřeba pátrat, TSST (Toshiba Samsung Storage Technology) je jeden z lídrů na trhu s optickými mechanikami -- píše se tu o tom zrovna dnes :) Jinak mám taky v noťasu TSST a nemám s ní problém. Pravda je, že na ni nemám přehnané požadavky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doubt: Ta trocha pátrani spočívala v Google: TSSTCorp :) Nevím co jsou to přehnané nároky, ale mám pocit že jsem na ni vypaloval 12x. Napřed ze 4 DVD (zálohy HDD) vypálila dobře jen 2. V další dávce druhý den 4x DVD 2x zmetek, 1x neprošlo DVD verifikaci a 1 x ok. Po měsíci 2 pokusy na DVD RW a povedlo se až na podruhé. Pak 1x CD RW singl-nepovedlo a 1x CD RW normal a nepovedlo. Takže se jí povedlo vypálit jen 5x a 2 jsou z toho už nečitelné. Tak nevím žeby jednorázová DVD mechanika ? :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná se pletu, ale 12x slim neexistuje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sonoluca: :))) Já nemyslel rychlost 12x, ale 12 ks medií :) Prostě po 12 pokusech o vypálení - nepálí. A z těch 12pokusů bylo jen 5ks úspěšných. Ovšem z těch 5ks úspěšných medií jsou už teď čitelné jen 3ks.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč ji nereklamuješ? Výrobce potřebuje zpětnou vazbu. Pokud produkuje určitá procenta zmetků, tak se bude snažit omezit reklamace zlepšením kvality produkce. Když nikdo nic nereklamuje a jen nadává ve fórech, tak se nic nezlepší. Jestli ji máš v záruce, tak šup, máš na to právo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO naight: tak reklamovat, obecně co nejvíce na noteboocích odchází jsou mechaniky, řekl bych tak, že s 5ti reklamovaných notebooků u nás jsou 4 s vadnými DVD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2001 jsem služebně v továrně Moser Baer u Díllí/Noida rozjížděl
6 ks CDR strojů od STEAGu. Trochu znám prostředí této továrny a úplně
mně děsí představa, že v těchto "HiTech" výkalech se bude vyrábět cokoliv
pro BlueRay. A jelikož jsem trošku i viděl personál, tak v tom případě nechci
domyslet, jaká kvalita to bude. Hned vedle fabriky stál slum, ve kterém bydleli
"stavebníci" této špičkové továrny. Všude okolo stály to pyramidy z placek
kravích výkalů, uplácaných a na slunci usušených pro pozdější "topení a vaření".
Naproti stála fabrika TIMEXu. A v obou se energie vyráběla pomocí dieselagregátů,
protože Indie nemá dostatečně kapacitní rozvodné sítě. Pro Moser Baer tam jely
3 dieselmotory ze starých německých ponorek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ji reklamovat budu. Neudělal jsem to zatím ze dvou důvodu, zaprve NB používám na práci a jako napotvoru mi teď vrcholil projekt, takže jsem neměl čas to přesunout na založní NB. Druhým důvodem bylo stěhování servisu Asusu a nedostatek nahradnich dílů.

To jak vypadají tyto fabriky si iluze nedělám, taky tomu kvalita odpovída. Mimochodem nevím, jestli mi tam nedají mechaniku od stejné firmy a problém se bude opakovat :(. Lze se dohodnout na jiném typu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naith: Mno, když už říkáš A, měl bys dodat B a C. Jak "kvalitní" méda to byla? Čím a jak jsi to pálil? Není totiž třeba chyba někde jinde než v tý palírně?
Pietros: Nojo, ale kdo by před 6lety tipoval, kde bude dneska třeba Čína. Já bych to tak nepaušalizoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To martin:
Nádherný úvod k větě "mno" :) Máš pravdu neuvedl. DVD-R Fujifilm, DVD+R Emtec, DVD+R Memorex, Yamaha CD-RW a TDK CD-RW. Program Nero 6. Jenže medii to opravdu neni. Přetáhl jsem data do NB manželky, tam je mechanika Panasonic a na stejná média to vypálilo bezproblémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naith: Kup nějaký Taiyo Yudeny, upgraduj Nero a pak dej vědět!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Martin: Včera večer jsem testoval DVD-RAM. Ani ťuk. Čistě teoreticky, kdyby tato mechanika jela jen s DVD jedné značky tak je pro mne stejně bezcenná. Tyto media nemusí být dostupná a pak jsem nahraný. Už jsem psal na reklamaci. Tak dám vědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.