Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Motorola také s vlastním OS pro mobily?

Nerozumím tomu, proč je pro firmy tak výhodné mít vlastní OS. Vývoj je drahý a výsledek podle mého názoru nejistý.
Navíc Motorola není tak velká a bohatá firma jako třeba Google nebo Microsoft. Být ředitelem Motoroly, zvolil bych Android :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravdepodobne proto, ze je potom vyrobce OS nemuze vydirat nesmyslnyma narizenima, podminkama smlouvy, likvidacnim zvysovanim cen, umelym kriplenim zarizeni a podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android je Open Source, takze podobne praktiky by mali byt vylucene

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky ano, prakticky by stacilo zminit, ze obsahuje nejaky patent a mas po zizalkach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Motorola mobily s Androidem dělá. Já si koupil Milestone, mám na něm Android 2.1 a jsem jak s mobilem, tak i systémem spokojený. Doufám, že bude update i na verzi 2.2.

Já osobně si myslím, že firmy chtějí vlastní OS, aby mohly mít plnou kontrolu nad tím, jaký software uživatelé v mobilu používají a jaké aplikace stahují, potažmo kupují z online obchodů. Když si někdo koupí aplikaci na Android, tak z toho Motorola nic mít nebude. Když ale budou mít vlastní OS se svým vlastním online obchodem s aplikacemi, tak z toho můžou těžit. Jiný "rozumný" důvod nevidím.
Pro uživatele by určitě bylo lepší, kdyby byl jen jeden jediný otevřený systém. Na prvním místě jsou ovšem peníze a až pak zájmy uživatelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, jde o obchod s aplikacemi. Mrkněte na Apple. Nokia se pokusila o něco podobného, zatím žádný velký úspěch, WinPhone 7 budou mít svůj uzavřený market. Jedinný kdo může v aplikacích konkurovat je Android. Bada vzniká ze stejného důvodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.