Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Motorola uvede x86 smartphone do 14 dnů

Mna by docela zaujimalo ako to bude s aplikaciami, resp ako to Google vyriesi na svojom app store.Co sa tyka aplikacii kompletne napisanych pod dalvikom tam by asi nemal byt problem ale tie co obsahuju aj nejaky nativny kod (binarna libka) tam bude asi problem.Otazka je ake je percento takychto aplikacii na store a ake su popularne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebude to riesene podobne ako sa momentalne riesia rozne CPU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je docela podrobná recenze na jiný smartphone s Intelem a Androidem:
http://www.anandtech.com/show/5770/lava-xolo-x900-review-the-first-intel...

Pokud jsem to dobře pochopil, v mobilu je "převaděč kódu", který převede binárky z ARMu na x86. Dle článku to nefunguje 100%, ale většina aplikací jede bez problému.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, tak myslím, že by to víceměnně neměl být problém. x86 je z v nějšího pohledu CISC a ARM RISC. Tedy ARM je zjednodušeně zredukovaný CISC, to znamená, že ty instrukce v RISCu mají svoje ekvivalenty v CISCu. Co je horší, že to pravděpodobně nedokáže využít celkový výkon x86 procesoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel dojem ze vicemene vetsina aplikaci na androidu bezi nad virtualnim strojem (java?) takze aplikace neni potreba portovat(ok nejake fixy budou urcite nutne) narozdil od samotneho systemu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Syntax jazyka pro android je ekvivalentni jave, virtualni masina ale s javou moc spolecne nema (JVM je zasobnikova, Dalvik je registrove orientovana architektura) Jinak ale souhlasim ze nejspis nic menit treba nebude, maximalne jen aplikace ktere pod dalvikem nebezi. Ale tech moc nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Potíže budou. Mám tablet s MIPSem a v Google Play vidím tak 20% aplikací.

Část aplikací totiž využívá nativní knihovny, které jinde než na ARMu neběží a zbytek má v kompatibilitě označen procesor ARM (resp verze API, která chtěla ARM), i když je to čistý Dalvik. Lze to řešit sehnáním APK mimo market a instalací skrz utilitu Magic Code, která tenhle příznak vypíná. Ale trivialitka to rozhodně není...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem jestli ma Motorola tiskovku dnes, proc az do 14 dnu? :-) Nebude to dnes aby trochu prervali treba tabletem prezentaci Nokie?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nerad maluji čerta na zeď, ale x86 v mobilu vidím jako slepou uličku.
Stejně, kdo by v mobilu provozoval Windows. Spíš bych bych viděl využití této technologie v minipočítačích, jejíž předností by oproti jejich ARMovým kolegům byla možnost používat systém, jaký známe z PC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja v tom teda vidim potencial naprosto obrovsky. Kdyby v tom dokazali bezet normalni x86 windows a melo to hdmi vystup coz neni zadny problem tak s sebou mate kompletni pocitac. Projdete k nejake jednoduche dokyne a pracujete. V modu telefon to muze pracovat treba nejak jinak napriklad v tom muze byt druhy system a nebo jeste lepe na tuto moznost upravit klasicke windoes - tzn ze by poznaly ze bezi v modu telefon a zredukovaly by samy prostredky ktere pouzivaji na naproste minimum. Dnesni telefony jiz disponuji pomerne slusnym vykonem rozhodne dostacujicim na beznou praci. Spouste kancelarsky pracujicich lidi by to stacilo. Ja se divim ze se neda intel a mikrosoft dohromady a tento koncept nedotahnou do konce. Osobne uz nekolik let cekam ze to takhle dopadne. Osobne pouzivam androidi telefon ale mit s sebou stale svuj pocitac by se mi docela libilo i za cenu nizsiho vykonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o výkon ale o spotřebu.Bohužel Android (i když pokrok tu bezesporu je) nevyniká efektivitou a Win. jsou na tom ještě hůře už jen z toho důvodu že nejsou dělány na energetickou efektivitu ale na výkon.Mám Samsunga Galaxy S a jeho služby mohu plně využívat bez toho abych si dělal starosti kolik aplikace baští a aniž bych měl obavu zda nezdechne na baterku po dobu 12 hodin a pokud budu o spotřebě přemýšlet ale se neomezovat tak 24 hodin.Toto si mohu dovolit jen díky Power Packu který kapacitu energie v zásobě nafoukne na dvojnásobek.Telefon je však o poznání větší a i těžší což může o proti mě(nejsem žádný záprdek) mnoha lidem vadit.Mám dojem že lidé nevědí co by vlastně chtěli a nebo jim nikdo nedokáže vysvětlit že ještě pořád nežijeme v Stár Treku a že požadavek na minimální velikost + univerzálnost + nízká energetická náročnost + velká kapacita úložiště energie jde při dnešních možnostech masově nasaditelných technologií v mnoha případech proti sobě.Pokud vám jde o miniaturní PC tak ty už se dělají ale samozřejmě nemají displej ani akumulátor ale do kapsy se vám ale vejdou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co třaba MAGIC W3 http://www.advancetc.com/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.