Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k #Fx10: Mozilla chystá první browser určený speciálně pro webové vývojáře

pri tej prilezitosti by mohli vyhodit vyvojarske nastroje z normalneho firefoxu. mozno by potom bol o polovicu mensi s polovicnou spotrebou pamate a raz tak rychly

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chcete jednoduchý prohlížeč tak používejte třeba Chrome.
Kouzlo Firefoxu je právě v tom že je konfigurovatelný a upravitelný pomocí různých pluginů. Proto je taky "pomalejší" a žravější na paměť.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ten byl dobrej. Chrome je jeste vetsi moloch nez firefox, staci srovnat velikost zdrojaku. Pokud je rychlejsi, tak rozhodne ne proto, ze je jednoduchy, ale spis protoze je lepe optimalizovany.

Druha vec je, ano, vysoka mira upravitelnosti firefoxu komplikuje ci znemoznuje mnohe optimalizace. Samozrejme chrome ma taky pluginy, ale zdaleka nemuzou "kafrat" do tolika veci jako u firefoxu.

PS: Chrome ma taky vyvojarske nastroje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Druha vec je, ano, vysoka mira upravitelnosti firefoxu komplikuje ci znemoznuje mnohe optimalizace."

Ha, to je zajímavý argument, který ale podle mě směřuje úplně opačným směrem, než by měl. Já měl pocit, že historicky je to právě naopak: špagety optimalizovat nejdou, a jakmile odseparujete zajímavé části (což tu vaši "upravitelnost" zvýší, nikoli sníží), tak se najednou spousta věcí dá dělat lépe (třeba ty vyseparované části pouštět na jiných jádrech nebo v úplně nezávislých procesech, nebo pořádně vyčistit rozhraní mezi těmi částmi).

Jo a pokud jde o vývojářské nástroje v Chrome, tak alespoň před nějakou dobou platilo, že jednotné nástroje v Chrome mi přišly smysluplnější než kombinace nativních tehdejších nedodělků ve Firefoxu a zcela nezávislých implementací téhož ve Firebugu. To bylo na zbláznění (tak jsem FF úplně přestal používat na cokoli, co jen zavánělo vrtáním se ve stránkách).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Firefox nie je ani pomalsi ani zravejsi na pamät ako Chrome. Prave naopak a dokazov na to je dost. Cele to ale kazi "pocitova" pomalost z dovodu ze Chrome je perfektne sandboxovany, zatial co Firefox stale pouziva jeden hlavny proces (buduci rok sa to uz zmeni).
A mimochodom Chrome je dnes najzravejsi prehliadac co sa tyka pamäte RAM. Ma jedno stastie ze to skryva za X mensich procesov a neprejavuje sa to ani na odozve.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.