Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mozilla nabídne Firefox OS pro obyčejné mobily

Ja myslim zee na tomto trh by se FirefoxOS mohl prosadit. Pokud by byla i verze s QWERTY klavesnici uvazoval bych o nem. FFOS asi nema sanci se prosadit proti androidu s jeho bambilionem aplikaci, ale kdyz by mirili na lidi jako ja, co si rikaji ze vlastne smarthone nepotrebuji, jen kdyby ty "hloupe" telefony meli slusnejsi prohlizec...

Sam uz telefon s FFOS dva roky mam a stim jak je tam vytvoreno davani odkazu na webove stranky na plochu (tak ze pri otevreni takoveto stranky nevidite adresni radek atd) to pro me staci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Panasonic s FirefoxOS všichni chválí, hlavně za nejlepší prohlížeč v televizi, tak pokud bude v hloupém telefonu upravený pomocí xml na míru s jádrem z Androida, tak proč ne. Je to fajn alternativa těm OEM telefonům (Alligator a spol.) s upraveným sw kdysi z dob Sagemu :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by velice zajímalo, kde vzal autor premisu, že se s hloupými telefony chodí na web. Telefon má telefonovat, což oceňují hlavně ti, kteří si takové telefony kupují. A oceňují také to, že nemusí neustále pátrat po zásuvkách.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak poradny, dodelany a doreseny OS pro hloupe telefony by si sve misto na slunci nasel. Tedy pokud nekdo bude vyrabet a prodavat prislusne mobily.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Porad doufam ze nekdo vyda nastupce Nokie E52/E66 s Firefox OS.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jistěže se chodí na web i s "hloupými" telefony. Akorát to budete dělat trochu jinak a hledat trochu jiný obsah, než na smartfounech.
Miniopera je na to výborná, i když od tý doby co přestala fungovat verze 3 už je ergonomie taky trochu menší. Totiž, aspoň podle mě, miniopera 3 byla ideální na obyčejné telefony, miniopera 4 a vyšší i ve verzích pro obyč telefony se pokouší právě nahradit to plnohodnotné surfování a to ovšem je blbost.
Takže asi nejlepší momentálně možná je nějaký klon miniopery 3, například ruský mod.
S kompresí přenášených dat, bez většiny reklam a třeba i bez obrázků vám naprosto stačí pomalejší typ síťového přenosu. Lze číst textový obsah, hledat v jízdním řádu a podobné jednodušší věci, číst maily ... kupodivu ale chodilo ještě nedávno třebas i internetové bankovnictví poštovní banky.
Baterie si nevybijete, protože to, co funguje, vám to neumožní, ale na web se chodit dá i s tímhle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jednak jde o "vizi", ne ze byto bylo nekdy uskutecneno .......
Ale hlavne, nejedna se o upgrade firmwaru dnesni 3310ky, ale o uplne novy telefon, ktery bude mit nejaky normalni (na pomery ARM) procesor, pamet atd .... akorat nebude mit dotykovy displej. Proste neco jako HTC libra s windows mobile bez dotykove obrazovky .... osobne verim, ze by bylo daleko lepsi implementovat stary windows mobile do techto systemu .... jednak by byl jiste mene narocny, ale navic by tam uz byly tri prdele aplikaci, vcetne takovych jako skype (ikdyz ten by asi potreboval aktualizaci) a podobne ....

Osobne si myslim, ze v dobe, kdy by tohle mohlo prijit, tak budou uz v mobilech tak levne a tak rychle CPU, ze by takovy feature phone utahl i android ..... to si delam srandu, ale treba takove nove windows mobile by tomu jiste slusely. Nebudu se vyjadrovat k WM10, ale treba takove WP8 si dovedu predstavit ovladat i na bezdotyku ...... samozrejme dotykova obrazovka by tam byla, dnes uz asi pomalu vyjde draz vyrobit nedotykovou:o)
Ale diky cistemu a hlavne jednoduchemu a primocaremu GUI si fakt dovedu predstavit ovladat WP8.1 s kurzorovyma klavesama, klavesou enter a klavesou pro vyvolani menu ..... dokonce verim, ze vetsina aplikaci by s tim nemela vetsi problem, programuje se v jednom prostredi (kdyz tam nezabloudi nejaky vocasarsky androidista a neudela nejaky sprosty abomination v HTML nebo jeste necem horsim), takze navigace defaultnima prvkama by byla v pohode.
Na rovinu, dnes uz bych si asi takovy telefon nekoupil, ale rodicum, proc ne? Osobne bych chtel telefon s plnotucnou qwerty klavesnici, ale tady se, u jedineho pro me prijatelneho systemu, bavime o 100k+ za military class toughphonech .... co se tyce vydrze, tak u androidu je to jasne (tam je to systemem), ale u WP se neni problem s vypnutyma datama, BT, WIFI, GPS dostat na vydrz klasickeho telefonu. Pri roamingu na dovolene a vypnutych datech a wifinach nekde v tramtarii, clovek aji zapomene, ze ma telefon, kdyz ho nemusi 2x tydne nabijet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se to docela zamlouvá - mám Nokia E50 (Symbian S60), ale letos budu muset měnit. FirefoxOS je mi sympatický.

Co mi na hloupých telefonech chybí? Synchronizace kontaktů a kalendáře např. s Google nebo Microsoftem. Gmail má naštěstí výborný webmail pro starší telefony a luxusně funguje v Opera mini. Ale z důvodu přístupu do banky bych uvítal moderní prohlížeč s podporou JS a ajaxu. Výborné zpracování podobné Nokiím řady E by bylo jen třešničkou na dortu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já hlavně doufám, že pokud by existoval ten OS, někdo by konečně vydal lepší tlačítkový telefon.

PS.: Hlemýžď po amputaci nohou?!
Tady někdo neví, jak vypadá hlemýžď…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S prihmourenim obou oci by se dala na hlemyzdovi najit noha jedna. Po jeji amputaci pak zbude ulita a tykadla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám (kvůli vývoji) několik firefoxOS přístrojů přímood GeekPhone + flashnutý Samsung (myslím S3 a S4) a všechny do jednoho jsou katastrofa. Ten OS je naprosto tragickej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.