Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mozilla si ponechá Thunderbird, jeho architektura se ale změní

Celkově mi dění kolem Thunderbirdu přijde mírně nepříjemné, protože žádný jiný méně debilní email klient IMHO neexistuje... :-( Asi bych v případě nutnosti mrknul konečně na Mailpile, ale moc se mi do toho nechce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Poznám aj debilnejších email klientov, napríklad IncrediMail :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jedina vyhoda je, ze u e-mailovych klientu je alespon nejaka moznost vyberu, napriklad u OS v mobilech si clovek nevybere.Snad se Thunderbird jeste dlouho udrzi v pouzitelne forme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Také neznám méně debilní klient. Ale webmaily jsou čím dál tím lepší, a v případě klasického PHP webmailu není problém provozovat ho i jako lokální aplikaci, jakkoli je to absurdní. Webmaily jsou daleko rozšířenější než klasické klienty, podpora všeho bude lepší...

Absurdní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha, jen to ne...
K čemu webmaily? Mám kupříkladu vlastní poštovní a groupware server(CalDAV, CardDAV) a nedovedu si představit, že bychom pracovali s jakousi webovou náhražkou. Jako nouzovka prosím. Pošta někde u jakéhosi šmíráka je absurdní ještě víc...
Thunderbird a Seamonkey ve spojení s Lightningem a SoGo connectorem jsou téměř dokonalé. Těch pár nedostatků je nepodstatných.
Řada lidí také používa Evolution - tomu také nic nechybí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam uz pres 10let TheBat a je to the best :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Určitě nebude sám, protože The Bat! zůstává nenahraditelným společníkem, který s elegancí zvládá vše, tedy i uživatelské filtry a scripty. Thunderbird není schopen ani udržet aplikované tagy (filtry) při přeskakování mezi účty, vždy nějaká zcela náhodná část zmizí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si nejak nevsiml, ze by nefungovaly filtry. Pouzivam ThuderB X a na nejaky seriozni problem jsem nenarazil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

preco davat 20€ ked thunderbird je fantasticky. Je to snad najlespi soft na svoju cinnost co v pc mam. Robi to co ma ako ma. Len tam nic nemente, nechcem aby dopadol jak post 12.* Opera :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja nejak emailoveho klienta prestal pouzivat a chodim na meila jen pres webove rozhrani, ale je to proto, ze to nepotrebuju k praci. Driv jsem pouzival Thunderbird a byl dost OK, ale obavam se, ze pod kridly Mozilly bude casem domrsen jako domrvili Firefox.

Jak tu pisete o The Bat, tak tam je velka nevyhoda, ze je placenej, protoze klasicky to zamestnavatele nezajima a neda na email klienta ani korunu. On totiz je vetsinou v praci na kazdem pocitaci zadarmo Microsoft Outlook (neni opravdu zadarmo, ale je zadarmo k Wordu a Excelu, kterej skoro kazdej ma). Tudiz klasicky je to bud pouzivej MS Outlook nebo si nahod jineho klienta, ale nedam ti na nej ani korunu. Takze treba u nas co jsem delal driv, pulka lidi pouzivala Outlook a pulka Thunderbird.

Ja pouzival po vetsinu casu Thunderbird, ale ani MS Outlook neni vubec spatnej emailovej klient, muzu doporucit, ale je to jen pro lidi co jsou na Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

outlook sa debilne zalohuje, avsak existuje vela firemnych sw, ktore maju vystup na email a vyzaduju outlook - s inym klientom nefunguju. Zial.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"outlook sa debilne zalohuje"

Čože ? Nastavenie kont odzálohuješ z registrov a všetky maily + prílohy sú v súboroch .pst

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano, do registrov sa najlepsie dostanes ked nejde nabehnut windows :) a ak je spusteny outlook k pst nemas pristup so zalohovacim sw ;) V TB skopirujes jeden adresar a mas vsetko ako si mal predtym, nemusis vediet nic. Tiez export z registrov je automatizovatelny, ze. Ale nezufaj, este horsie na tom je nahrada outlook expresu = live mail, ten niekedy nevie importovat ani nim exportovane maily :) ked to iste spravis 5x za sebou potom sa chyti. Proste MS smejd. A este drobnost.. pri exporte z registrov sa neprenesie heslo, takze tak ci tak potrebujes od klienta pristupove udaje, tym padom je jedno ci to nastavis za 2 minuty nanovo alebo budes tie 2 minuty hladat v registroch kde je outlook, lebo samozrejme ine verzie MSO to maju inde. Jak u debilov na dvore

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je něco v registroch, tak se to zálohuje na pytel. Jakmile wokna nenajedou, "sorry jako".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Webmail je problém ve chvíli, kdy není dostupné připojení a je potřeba se podívat na mail a ve chvíli kdy dané služba nečekaně (nebo i čekaně) skončí, je hacknuta, atp. Na obyč domácí maily asi postačí, ale to je tak vše. Při více schránkách už je to opruz.

Nemám MS Office, takže ani MS Outlook, tak nevím jak moc je špatný nebo dobrý, ale to že je schopen posílat "binární" přílohy které se jinde zobrazí jako cosik "winmail.dat" nebo jak se to jmenuje, to je typická Microsoftí pakárna a ohýbání standardů.

TB je OK, tak doufám, že ho nepomrví. To že FF opuští Gecko se holt promítne do všeho z toho odvozeného (když se nenašel nikdo kdo by ho dále udržoval).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně, s lokálním klientem můžu mít schránku jak chci velkou a mít tam tolik emailů, kolik chci. A ne že mám neomezenou schránku, ale smím tam mít maximálně 60 tisíc emailů, jak to má seznam.

Stačí odebírat pár konferencí, nějaké notifikace z githubu a za chvíli mi to hlásí, že mám přeplněnou "neomezenou" schránku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak snad toho Thunderbirda nedomrvěj moc, jinak bude minimálně u mě ve hře varianta návratu k SeaMonkey.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ThunderB je porad fajn klient, ktery toho nabizi spoustu. Skvele je i portace na dalsi pocitac. Staci zkopirovat kompletni profil, nastavit a vsechno je tam zpatky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, toho jsem svého času využíval v domácí síti - profil byl na sdíleném úložišti a Thunderbird tak fungoval všude stejně ;). Jenže pak jsem to přestal používat a zůstal zase u single-PC konfigurace.

Tuhle jsem někde zmínil, že by se mi líbilo, kdyby existovala nějaká cloudová varianta Thunderbirda - a vypadá to, že to by mi mohl nabídnout právě ten Mailpile.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, tohle je super.
Funguje to do té míry, že tentýž profil používám na jednom počítači ať je nabootováno z Linuxu nebo z Windows. Úžasná vlastnost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo. Já už teda do windows bootuji jen v sebeobraně, ale kdysi jsem to hodně využíval. Stejně tak i skype a jabber (psi).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To stale funguje? volakedy som to tiez pouzival, ked som mal dual boot. Jedna particia bola fat32, kde som mal veci spolocne pre windows aj linux. Slapalo to super.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, stále to funguje. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SeaMonkey ma problemy, mozna skonci. Vyvojari si stezuji, ze jejich malo a nezvladaji to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nu což, tak asi začnu taky experimentovat s Mailpile :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím opatrně - ten je živý jenom v určitých jakoby vlnách. Dva měsíce vývoje, půl roku nic, už to vzdávám, pak zase čtvrt roku super... Uvidíme, jak to autor dlouho vydrží, ale mám dojem, že původně byli tři a teď myslím je už víceméně sám s podporou komunity. (Sleduju blog.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tom je nejblbější, že se pak blbě migruje mezi jednotlivýma řešeníma - tedy tak, aby ty maily a složky apod. zůstaly zachované. Je to možná ještě blbější než migrace mezi různými OS (Windows/Linux), tam to člověk odladí relativně rychle (když najde a rozchodí ty aplikace, které potřebuje).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tenhle stav trva uz roky. Ostatne to je videt z pohledu normalniho uzivatele, kdy stable verze vyjde jednou za sto let a uz pri vydani je zastarala. Bohuzel dusledek toho, ze neodesli od mozilly a ta je uspesne potapi. Ale vyvoj bezi i kdyz s problemama a sem tam se povede zkompilit relativne aktualni a funkcni verzi :)
User agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/55.0 SeaMonkey/2.52a1
Build identifier: 20170512221206

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neskončí. Nikdo z nich skončit nechce, ani o tom neuvažují.
Pokud už jim nemůžeme pomoci přímo, pošleme jim občas přes PayPal pár $. Já to tak dělám. Nepřipadám si pak jako černý pasažér. SeaMonkey je pro mně dál jednička. Nové verze vycházejí zhruba 2x - 3x ročně, teď je 2.48 už na spadnutí. Mají v plánu se zasynchronizovat s ESR verzemi Mozilly, což měli udělat už dávno...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.