Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mozilla už dělá na Firefoxu pro Metro ve Windows 8

Já bych to tak nekonfliktně neviděl. Zapovězení instalace z cizích zdrojů je prostě špatné vždycky, bez ohledu na to, jestli to Microsoft zneužije nebo ne. Neříkám, že by mělo být zachováno současné "stáhnul jsem to někde z internetu a nainstaloval", ale třeba přidávání dalších repozitářů (vždy vše podepsáno) nebo nějaký jiný bezpečný způsob instalace dalších aplikací by tam být měl. Jinak je to velký krok zpátky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas.

O povolení, nebo zakázání instalace má rozhodovat admin a ne dodavatel/výrobce operačního systému. Nic proti varování při instalaci nepodepsaných aplikací, ale totální zákaz je blbost.

Ale na druhou stranu jen tak dál, čím víc MS bude omezovat své zákazníky, tím lépe pro jeho konkurenci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Elegantněji se MS ke zdrojákům konkurence už snad ani dostat nemůže :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ten Firefox bude pouzivat Trident jadro? Protoze tohle bude nejspis podminka od MS pro "alternativni" prohlizece pro Metro - stejne jako je tomu ve WP...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Metro je k ničemu...
- ale browsery pro full screen jsou potřeba. Když se koukám na TV z gauče, tak je jakékoliv surfování skoro nemožné. Nebo pouze s dalekohledema lupou.
- Největší náskok má asi http://kylo.tv/

S "full screen gauč surfingem" taky ale souvisí web design.
- Stránky musí být jednoduché, bez zbytečných kravin a reklam.
- Kurzor musí sám skákat tam kam se očekává, že user bude psát.
- Na stránce nesmí být tisíce odkazů aby šli projít TABem.

Microsoft správně tuší, že lidi chtějí používat počítač jak oni chějí(na gauči, v telefonu, ve vaně, na záchodě) a počítač se musí přizpůsobit.
- Do budoucna očekávám, že se z počítačů stanou nástroje podobné kladivu(kladivo beru jako ideální nástroj), budou jednoduché, účelné, spolehlivé a samovysvětlující.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti kladivu, ale opravdu chceme z univerzálního univerzála (alias osobního počítače, který byl jako totální univerzál navržen a zkonstruován) udělat jednoúčelové kladivo?

Já se domnívám, že to je slepá větev, resp. jedno z MINORITNÍCH respektive okrajových použití počítače - a myslím, že ty tragické pokusy integrovat jakýsi polofunkční prohlížeč do čumítkových aparátů mi dává plně za pravdu.

Zde se IMHO zaměňuje tzv. user-friendliness za user-dumbness. A to je vždy špatně, i to kladivo by neměl obsluhovat blb, neboť je zde riziko, že se zraní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem je třeba říci, že jistá americká společnost, která od počátku (mimo první model) celou svou existenci založila na tvorbě uzavřeného skleníkového ekosystému, kde má totální kontrolu nad uživatelem, vydělává neskutečné peníze :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty pozadavky jdou proti sobe. Driv byli pocitace jednoduché, účelné a spolehlivé. Lide si stezovali, ze je tezke je pouzivat. Ted maji pocitace GUI, ktere je z vetsi casti samovusvetlujici a velice jednoduche na pouzivani. A ty si stezujes, ze jsou pocitace slozite a nespolehlive ... vyber si. Smir se s tim, ze to co chces je inherentne slozite a bud tu slozitost budes resit ty nebo pocitac (za cenu toho, ze se mu to obcas nepovede).

A mimochodem, ja chci pouzivat pocitac tak jak chci. Ne tak jak chce Microsoft. Nastesti zatim jde metro vypnout ... (nebo nepouzivat windows :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ja by som to videl asi tak ze nech chlapci radsej zapracuju na Win7 verzii ktora je slusne povedane uplne na hovno - s kazdym dalsim updatom viac pada, zly memory management, kazdy chvilu zamrzne... FAIL!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nemůžou za to spíš nějaké doplňky? Nebo doplňky pokažený profil?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji.
Např firebug má dlouhodobě memory-leak, žere 3x velikost právě stahovaného souboru, předevčírem se mi podařilo zahltit celých 12GB volný paměti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zoznam add-ons:
* ClearCache button
* DownThemAll
* Firebug 1.9.1
* HttpFox

problem nie je ani tak v pamati (16gb zatial staci) ale v tom ze kolko razy napr. otvorim linku na novy tab a proste cely FF vytuhne - najvacsiu issue vidim v tom hlupom plugin containeri - odkedy ho implementovali tak cely FF ide z kopca...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celkem vím o čem píšete, podobné chování pozoruji i na jiné platformě.

Na tučňáku je pro jistotu vypnutá akcelerace i ve verzi 13 alpha (dá se vynutit v about:config).
S nainstalovaným blobem od AMD se dělají artefakty a rychlost je horší než vykreslování přes cpu - akceleruje se jen WebGL, né samotný program.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Metro style? To vypadá skoro úplně stejně jako internetový prohlížeč Nokie N900 - Fenec :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

... Fennec = Mozilla

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

šokující!
/irony off

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Si nemyslím, že by Microsoft nějak měl omezovat konkurenci. Kdyby to prováděl a odmítl by třeba Operu, tak by měl zaděláno na skandál a žaloby.
Vždyť Opera prošla kontrolou u Android Marketu, Ovi Store, tak i u App Store. Tak proč by to u Windows Store mělo být jinak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Copak všichni používají jen software velkých společností, které jsou schopny a ochotny se bránit?

Jednou z dosavadních výhod Windows proti Linuxu a jiným (a to píšu jako orthodoxní Linuxák) je extrémně široký výběr aplikací všeho druhu ... je diskutabilní, jestli 90% z nich stojí za prd a jestli nakonec ta jedna ze dvou pro Linux neplní svůj účel lépe, než jedna z dvaceti pro Windows ... (jasně, není to bez potíží, ale výběr skutečně široký je).

Jakmile tohle Microsoft omezí, tak zas trošku výhod ztratí. Ale kdo chce kam ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.