Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MPA si na soudu ve Velké Británii vymohla blokování přístupu na Newzbin.com

Brzo zjisti ze nez blokovat jednotlive weby bude jednoduzsi zavest whitelisty, navrhy uz tady jsou.V praxi to pak bude vypadat tak ze se dostanete na seznam.cz a stranky cssd/ods.Tak daleko nejdou ani komunisti v Cine.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holt si MPA koupila dalšího soudce. Když máte prachy, tak můžete všechno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já se držím své naivní představy, že to třeba nebyla korupce, ale jen byl ten soudce hloupý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tomu se rika tonouci se stebla chyta.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Jediným dlouhodobým řešením je větší množství lepší legální nabídky." - so say we all!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proc by zlepsovali nabidku kdyz muzou jednoduse zakazat pul netu?Samozrejme to ma i jine duvody,zamezit pristupu k nepohodlnym webum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevím co se všichni čílíte, soudce rozhodl správně, tak jak měl v takovém případě.. zkuste vyvráti tvrzení, že na newzbin.com se neprovozovalo pirátství ve velkém (podle zákonů UK) a pak se teprve můžem bavit o korupci atp.

to, že není příliš velká nabídka ze strany velkého obsahu, je potom věc až druhořadá..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pirátství se na newzbin.com rozhodně neprovozovalo, jediné co se tam objevovalo byly odkazy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě mají bojovat proti newzbin.com a ne do toho zatahovat třetí stranu, která s tím nemá prakticky nic společného.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mi to přijde, jako by soud nařídil ŘSD, že teď je zakázáno jezdit do Horních Kotěhůlek, protože se tam moc krade...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to trochu poupravil:"... ,protože se tam moc mluví o zlodějině."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy ste asi trochu natvrdlej, tak se vam to pokusim osvetlit.Tady nejde o nejakej jeden web, ale o princip!Ted maji argument a precends a ted to pobezi jak na bezicim pasu.Rika se tomu salamova metoda, postupne se bude odkrajovat, az nezustane nic.Samozrejme na radu pridou weby ktere s "piraststvim" nemaji co delat, ale nehodi se mistni diktature do kramu a tak to bude pokracovat az zavedou whitelisty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nosmo :"nevím co se všichni čílíte, soudce rozhodl správně, tak jak měl v takovém případě.. zkuste vyvráti tvrzení, že na newzbin.com se neprovozovalo pirátství ve velkém (podle zákonů UK) a pak se teprve můžem bavit o korupci atp."
Tvrdenie ,ze na newzbiz.com nebolo piratstvo vo velkom je velmi jednoduche. Staci zistit kolko ludi bolo odsudenych za piratstvo na newzbiz.com a je hotovo.Najde sa vobec nejaky taky clovek? Alebo staci ,ze niekdo nieco povie? Ako sa hovori 1000 krat opakovane klamstvo sa stane pravdou.Ked niekdo tvrdi, ze sa niekde porusuje hocijaky zakon je to povinny oznamit policii a ta zisti ci sa tak stalo a sud ho odsudi.Ked takto odsudia stovky ludi mozeme sa bavit o "provozovani pirátství ve velkém".
Ked by som ja oznamil, ze na webe vlady Velkej Britanie sa vo velkom pirati ZAKAZU HO?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ked by som uznal, ze na newzbin.com bol umiestneny material podliehajuci autorskym pravam, nie je potom scestne sudit sa s providerom? nemal by sudny spor byt medzi ochrancami a priamim porusitelom prav? sak za nacisticke zlociny asi nezakazeme vsetky cesty do nemecka, alebo podla tvojho "tvrdenia" je to v poriadku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no co, až bude těžká cenzura odhlásím internet a třeba se dostanu k samotné práci místo hledání kravin, které stejně nenajdu, protože vyhledávače na mé dotazy vrací samej indexovanej shop + až dohraju/dokoukám/doposlouchám tu tunu her/filmů/hudby co se mi tu v pěkných krabičkách válí na výstavce (zatím zůstávám u čtení obalů, bookletů o čemže to je atp. :p), tak si najdu jinou zábavu a zvýším počet přečtených knih za rok na třímístné číslo :) A jestli si výše uvedený průmysl myslí, že do nich budu znova a znova investovat při klesající kvalitě děl, zvyšujících se cenách (přičemž výplaty stagnují) a dementních ochranách, tak to se sakra pletou ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak vyhledávačem pirátský obsah hledá jen "lolek" :-)
stačí se zaregistrovat na jistá fóra a tam je vše profesionálně seřazené v přehledných kategoriích a odkazy jsou v velké většiny funkční....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

velky bratr google bot je registrovan uz temer vsude :( .. vzdycky kdyz si nejake fora prohlizim,tak mi dela spolecnost. Obcas taky se pripoji jeho kamaradi msn bot, yahoo bot a pripadne dalsi bratranci :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel asi známý fakt, jak na západě se šíří totalita copyrightového fašismu. Napřed zablokujeme dětskou pornografii, pak budeme blokovat pirátské stránky, což se děje nyní. Teď ještě nás čeká blokování nepohodlných stránek, nakonec budou přístupné jen úředně povolené a z internetu bude bulvární tisk on-line.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu povediac, cudujem sa, ze az teraz MPAA objavila Usenet (ktory je starsi ako www).. staci mat rychly server s dobrou retenciou (teda plateny) a da sa stahovat cokolvek plnou rychlostou (a ssl sifrovane), ziaden upload/ratio..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To bude asi tim, ze mi Usenet nikdy neprisel jako nejaka masovka. Vzdycky existovalo neco, co bylo pro beznyho uzivatele v nejakym ohledu vyhodnejsi. Pocinaje cenou, kdy P2P je zdarma uplne a i se share serverama si clovek bez placeni uzije dost. Naproti tomu k alt.binaries se zdarma dostat neda (vim pouze o dvou vyjimkach, kde maj zdarma pristup v ramci testovani IPv6, ale zase retence nic moc). A pokud clovek netaha 100GB mesicne, tak se na placeni za Usenet vykasle. Takze i kdyz bylo jasny, ze casem si na nej ochranci prav taky zkusi doslapnout, myslim ze to nikdy nemelo moc velkou prioritu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co ti ja viem.. ked vidim, kolko uzivatelov ochotne plati mesacne cca 10$ za rozne share servery, tak za taku istu cenu (ak nie mensiu) mas nelimitovany ssl pristup (a >900 dni retenciu)!

Mne sa na usenete paci rychlost a anonymita - chcem si nieco pozriet (ano, cz/sk tituly sa tam horsie hladaju), tak to za par minut stiahnem bez problemov, nemusim cakat na share ci torrent..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to, že svět nějak není nakloněn odpojování lidí, stahujících si audiovizuální díla pro osobní potřebu - tak se prostě zavede cenzura, ve většině zemí zakázaná, často dokonce ústavním zákonem, a přece v "demokratických" zemích naprosto běžná...

Kdo má peníze, má právo. To je všechno, co je třeba vědět o demokracii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak Newzbin.com. Ďalšia stránka ktorú by som bez MPA asi nikdy nenavštívil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji http://www.piratskenoviny.cz/?c_id=33329

Specielně ukulele by si to měl přečíst dvakrát...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

som vo VB, poskytovatel je BT
stranka http://newzbin.com/ zatial funguje,
nenasiel som nikde informaciu ako rychlo musia tento web filtrovat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.