Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k mpv: nový přehrávač sjednocující výhody MPlayeru a mplayeru 2

ještě že roky používám neměnný a stálý, přesto dobře sloužící mv2 player...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud si dobre vzpominam, knihovna pro mplayer2 na dekodovani videa mela umet SMP, kdyz uz ma kde kdo vice jadrovy CPU, tak proc toho nevyuzit a tahat to pres jedno jadro, kdyz to casto nestiha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale mplayer, to je legenda, mimochodem, zadne gui nema, to je jiny projekt a zda instalovat ci neinstalovat GUI jde rict pri kompilaci, nebo v baliccich byva zvlast.

Jo mplayer mi na p166mmx prehraval i divix firlmy, musel jsem ale vymenit ISA zvukovku za pci a jelo to jen pres VESA bez X-windows ;-)
.... a kdyz nemel clovek jen Ati MAch64, ale Ati rage 128, tak my to prepocitavalo YUV/YCbCr prostory etc v grafice a videa jely plynule i pres X-windows na velmi slabych strojich ;-)) windowsaci zavideli, nebot tem to akcelerovalo jen MPEG-1 a nic vic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo o to že VESA alebo iXy, cez aalib to šlo pekne priamo na konzole :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes je jedno v čem to pustíš. Máš-li vícejádro, využije se. Samozřejmě starší mplayer musí být zkompilovaný s touto podporou. Jiné přehrávače, jako mplayer2, Totem, ... podporu mají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrovskou vyhodou mplayeru je, ze prehraje a preencoduje skoro vsechno skoro na vsem. Jsem zvedavy, kolik toho padne pri tom cisteni kodu ... ale na druhou stranu, obcas je nejake to cisteni kodu nutne, bohuzel. Od toho jsou forky.

(A treba takovou svgalibu asi nema cenu udrzovat kdyz je to mrtvy projekt a uz neumi nove karty ... skoda, ze nikdo nenapsal emulator svgalib nad framebufferem.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí optimalizovat OpenGL, to funguje všude. Na Direct3D bych hodil bobek, zbytečná práce. Sjednocovat a nekomplikovat, opak je v současné době pravdou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.