Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI chystá extrémní desku Big Bang XPower

Jo, MSI tlačí na pilu. Ještě před pár roky dělali jen levná prkna, která sice neurazila, ale taky to nebylo nic moc, a tak jsem přešel (někdy okolo doby nForce3 a 4) na Asus a Gigabyte. Dneska už zase stavím nová PC na MSI, a naopak, snažím se vyhýbat Asusu, který je v poslední době poněkud dosti nekvalitní co se týká ladění desek na stabilitu (např. celá řada P5K měla v tomto nemalé problémy) a dále ty jeho softwary k deskám jsou napsány fakt nešťastně, o jejich vzhledu ani nemluvě..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u me to plati presne naopak. Dlouho jsem pouzival MSI a od urcite doby se vyhybam velkym obloukem a to plati i o SW, ktery k tomu davaj. Nevim. Asus se zda v pohode. Uz 4 mesice jedem stroj s pretaktovanym i920 na 3,7 a s 4xGTX295 a deska ani jednou nezklamala.

IMHO, pridany SW nepouzivame. Naco taky?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba abys využil to, co ta deska umí a má umět, třeba šetřicí režimy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

setrici rezimy? To jako ze bez tech jejich MSi utilit nejdou? To slysim poprve. Joo tako ty blbosti na monitoring, hromada tlacitek, nejaky posuvniky, vzdyt je to jak v raketoplanu... Setrit umej krasne Sedmy sami a i jiny OS, ne? Ale vetsinou jde i o driver.

Nevim, treba je jiz MSI lepsi, ale driv to byla hruuza. Asusaka jsem reklamoval jen jednou a to kvuli prepeti v siti (nastesit to uznali) ale MSI, to bylo nekolikrat ze odesel chipset, jindy zase neco jineho, 3x poddimenzovane chlazeni mustku, takze po roce pouzivani se upek a tak bych mohl pokracovat. Ale to se da vzdy rict o kazde firme, to je pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ale hovořím celou dobu o Asusu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam ASUS P5B a som s nou uplne spokojny. Teraz som vymenil procak z C2D (1,86 @ 3,4) na C2Q (2,66 @ 3,5)a vsetko uplne stabilne. Dalsia doska bude urcite tiez Asus+ Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dělej jak myslíš. Ale P5B je postaven na i965 čipsetu a jedná se o starší desku (mám ji taky, ve verzi Deluxe). Rozhodně bych ji však nesrovnával s novějšími modely, které jsou opravdu se spolehlivostí poněkud jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam model Deluxe WIFI-AP.Ano je uz starsia, ale ked by som hu chcel vymenit tak musimaj procak a pamate. Takto este zo dva roky vydrzi.Jedine co mi na nej vadi je ze sa s novym procakom neda rozchodit 8GB RAM , ale len 7GB RAM.Zo starym to funguje(asi napajanie-neviem). Inak je 100% spolahliva.A nikdy som s Asus+Intel nemal jediny problem(Asus+AMD je vraj nieco insie-neviem nemal som).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jinak Asus má celkem dobře udělané (resp. vymyšlené, viz předešlé posty) power profily, které toho umí opravdu více než jen zapnout/vypnout ve Windows...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel souhlasim, mam doma rok asus+AMD a docela me to toci. Obcas nepochopitelny tvrdy restart absolutne z niceho nic (treba zrovna kdyz ani nic nedelam a nic aktivne nebezi). Upgradem BIOSu jsem frekvenci restartu stahnul tak na 1x za dva tydny, ale stejne. Teplota OK, nepretaktovane, fakt nechapu. Se bojim to priste koupit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v drtivé většině je problém v napájení RAM, dosti často pomůže přidat nějakou tu desetinku voltu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

naco pridavaj 6pin pro grafiku, kdyz stejne maji vlastni pridavne napajeni. Heh, 2x8pin je sila. Trochu nechapu to quad crossfirex + physx card, ono snad jde pouzit ATI kartu pro hrani a nV pro fyziku naraz v jednom stroji?

Jinak je to hezke az na detail, ze se musi pouzit jednoslotove karty a i tak zde musi byt pridavny zdroj. Poctem PCIe slotu ale prevysuje EVGA, ktera jich ma 7 a take Asus p6T7 ws supercomputer. Navic, pokud jsou vsechny plnotucne tak pod tim pasivem budou asi dva NF200 chipy, ne?

Booze, kdo si tohle domu koupi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak domu? Tohle se da (vzhledem k planovanemu prikonu) provozovat jenom na kolejich...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad. 6pin pro grafiky
Kazdy PCI-E slot by mel byt schopny dodavat 75W a tahle deska jich ma 6. Bez toho konektoru by vsechna ta stava musela jit z EATX napajeni procesoru a desky. Tyhle pridavne napajeni PCI-E slotu jsou u takovychhle desek bezne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muze mi nekdo vysvetlit, proc ma temer kazda deska teto tridy dve sitovky? Tezko na tom nekdo bude stavet routovaci masinu a jiny vyuziti me nenapada.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no prece kdyby si sel se svym ultra drahym pc na nejakou LANparty a nemusel nastavovat DHCP, ne? Take postradam smysl dvou sitovek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou to mam na sve stare ASUS desce a hodi se to. Gigabitove propojene s notasem na prenost dat zatimco mam pripojenej net pres tu druhou sitovku....pripadne nemusim predelavat nastaveni TCP/IP pokud chci pripojit neco co jede na DHCP (pouzivam staticke nastaveni), proste to pripojim na dalsi sitovku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dvě síťovky je možné spojit do skupiny (teaming) a zvýšit tak kapacitu přenosové cesty. U serverů běžná věc. Předpokladem je ovšem příslušné vybavení lokální sítě, v bytě s jedním čtyřportovým switchem na laciném routeru to nejde a ani by to nemělo smysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no tak třeba já když ladím nějakou síťařinu, tak mi druhá síťovka hodně pomáhá, protože se nemusím furt přepínat ze sítě do sítě, nastavovat si IP adresy/dhcp klienta a tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemluvě o možnosti připojení k diskovému poli...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo jo to čo som prežil z s K9N Neo-F.. (bios z K9N PLATINUM) to boli časy :) v dobrom slova zmysle

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky můžou místo mědi použít na tišťáku zlato... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tim by si fakt nepomohli ;) zkuste si zjistit proc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.