Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI deska Big Bang s čipem od LucidLogix

.. celé to na mě působí poněkud divně ...
Rád bych tomu věřil, ale představa že nějaký v podstatě úplně obyčejný procesor (žádná nestandardní speciální architektura) zvládne něco co dva giganti ATi a nVid za skoro 10let ne e .... je prostě divná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh .. navíc pokud "vinkle" (právé úhly pro Pražáky :) )loga Lucid vysunujete ven tak aby se dotýkaly v jednom bodě... hadejte co vám z toho vyleze ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už aby toho lucida někdo pořádně otestoval pač já tý linearitě vůbec nevěřím :-) podle mě to je obyčejný SLI/Crossfire jen chtěj lidi zblbnout.
off-topic: Nevíte náhodou co znamená nápis "true blue-ray audio" který je na první fotce vlevo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze v pripade, ze v PC bude jak AMD tak nVidia, tak budou take muset byt nainstalovany oba prislusne ovladace (Catalyst i Detonator)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> lop:
To je právě to, co se těžko odhaduje, říkalo se dokonce, že ani jedno, že se nainstaluje ovladač od Lucidu a ten si všechno pořeší sám, to pak ale bude muset sám o sobě nějak umět komunikovat s oběma grafikama. V systému by se to pak tvářilo tak, že nemáš ani grafiku ATI, ani Nvidia, ale grafiku Hydra. Sám jsem zvědav, co z toho vyleze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedalo by se to použít nějak variabilně na GPGPU výpočty? že bych tomu třeba řekl: Tak grafiku v 1 používej na grafiku, o tu se nestarej. A další grafiky spřáhni, ať na tom můžu počítat. To by bylo aspoň využití.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

....Cdr zaspalo (opet) uz sa to viackrat stalo ze to co je 3-4 dni na webe ,sa tu objavi az neskor ,podobne ako aj tento produkt som uz videl v pondelok na webe.... :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Igor: no bóže, tak tady je to o pár dní později, beztak není kam a pro co spěchat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Igor: To se toho stalo, ze jsem se o desce, ktera se jeste nebude nekolik mesicu prodavat, dozvedel o ctyri dny pozdeji. Radsi si prectu vsechno na jednom miste i s rizikem, ze to nebude uplne nejcerstvejsi, nez abych prochazel hromadu webu a sledoval, kde se co objevi nejdriv...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcelo by to koncene niekde nejaky test. Takto tomu vobec neverim. Neni mozne aby to malo lepsi vykon ako nativne SLI/Crossfire. Podla mna to bude horsie ak to bude vobec fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Použití dvou různých grafik by bylo zabité, i kdyby Hydra náhodou fungovala. Nedá se předpokládat, že by mohli napsat driver k čipům, o kterým nic nevědí a ATi s nVidií jim dají dokumentaci asi poměrně těžko :-) Pokud by chtěli vyjít ze současných driverů a jen je nějak "upravit", asi by to legální cestou nešlo, protože jim ATi s nVidií těžko dají svolení. Mno a kdyby měly stačit normální Catalysty + ForceWare + nějaký driver od LucidLogix k tomu, tak to nebude fungovat na Vistách, kde může být jen jeden driver pro grafický adaptér :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: A prave kvuli tomu tam budes mit ten "virtualni" grafickej adapter hydra :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: no vida, další důvod proč updatovat na Windows 7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

qee: Jak? LucidLogix těžko napíšou vlastní drivery pro cizí grafický karty :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..tak ci onak bude to zajimavy ... bud to bude bomba ci naprosta blamaz .... pral bych si to prvni ... mohlo by  tento segment nasmerovat vyvoj na zajimavou cestu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokaze to akcelerovat GDI??? Trpim chronickym nedostatkom vykonu na ATi kartach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jen tak laicky:
Jelikož se dá grafika použít i pro jiné výpočty třeba "folding, cuda" tak je použije jako výkonné procesory které zapřáhne naráz a výsledek pošle krz jednu ven.Nestará se o sudé/liché řádky nerozděluje obraz v nějakém poměru ale prostě to spočítá na obou a hotovo.
Jak říkám je to laické ale prostě ke grafikám bude přistupovat jinak,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna takhle to nefunguje a ani fungovat nemůže. Úlohy je vždycky třeba nějakým způsobem rozdělit a tohle řešení se podle všeho má lišit jen tím, že bude mezi karty rozdělovat objekty, případně polygony. S tím ale souvisí spousty problémů, kvůli kterým vůči tomuhle řešení panuje taková skepse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: Pro cizi karty tam budou cizi drivery. A pro tu virtualni LucidLogix tam bude LucidLogix driver. Kazda grafika ma jeden driver a neni nikde problem. Aby meli vlastni drivery je prakticky nemozny, takze nejspis budou vyuzivat ty proprietarni a pojede to pres normalni API... ale mozna je to vsechno jenom jedna velka kachna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OmBHUCman - ty šprýmaři :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude legrace, až se ukáže, že je to jen PCI Express switch ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

qee: Mno ale ve Vistě není možné nainstalovat dva rozdílné drivery pro grafický adaptér, takže je tam prostě nedostaneš :-)

WIFT: nedivil bych se tomu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíš připadá, že je to celé jen pro GPGPU výpočty. Tím by odpadla většina problémů s rozdělováním obrazu a pod. Čip od Lucid by prostě jen rozděloval práci dvěma a více výkonným procesorům (v tomto případě grafickým kartám).

Ověřené to nemám, ale ani nevím kde se vzalo to, že to bude spojované s hraním her a prací v 3D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konec. Ahoj, preji krasny zivot vsem lidem na CDR, ktermy neni 36let nebo nejakym zpusobem k tomuto veku nekorvergujou (komplexy z mladi, kdy mi bylo 14 a mou vysnenou divku 25 mi sebral nejakej starsi xicht 36...). Takze vsem preji vsechno nej a vyrazuji tutu stránku ze svého vstupní stránky (seznam, nikoliv vychozi www to mam jeste porad google) odkud proklikávám. Jelikoz mi zacina prinaset vice penez akciova cast meho zivota nez IT, je treba prohazet oblibene veci, prehazet proforio stranek a vyhodit zbytecne knihy o PC/IT a nahradit je Buffetologema a jinejma knihama. Nemejte mi to za zle CDR.cz uz jsem takto vyradil nekoliv svych oblbenych stranek. Podobne jako jsem vyradil kamardy, s nimiz bylo kamaradstvi neefektivni, pripadne jsem nektere lidi pridal na "enemy list". Jednou za cas je treba udelat nejakou tu ocistku v knihach, kamarádech, oblíbených stránkách i ženách. Takze tak. Tim netvrdim, ze se tu nestavim, casto tu slintam nad nekteryma technologiema a ctu specifikace s jazykem na veste.
Takže ahoj všem a krásný život těm jemž neni 36.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blbeček: ty sis vybral vskutku trefný nick, něco tak dementního už jsem dlouho nečetl. Ládíku, kde jsi, máš tu "efektivní" konkurenci!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blbeček: Ahoj, měj se tam hezky... Vesmírní lidé Tě zřejmě s radostí přijali do svých řad. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Připomíná mi to červeného trpaslíka. První díl první epizody se také jmenuje KONEC :-p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blbeček: trvalo mi dlho kym som pochopil co chces povedat... mas pravdu, pol zivota sa plahocis a dries a houby z toho. Niekedy je nutne pretriedit priority zivota a pozriet sa ci to co robis ma zmysel.

nech sa ti teda dari a za vsetkych si zelam aby si prijate faktury platil vcas, aby sme sa tak mali vsetci lepsie ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> WIFT : jak narazite na nejaky test tak to hodte do novinek. tohle tema bude zajimave sledovat. dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.