Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning: na steroidech, ale nejrychlejší nebude

Overclockerské grafiky MSI Lightning se již brzy rozrostou o nový model. GeForce GTX 980 Ti Lightning běží na opravdu hodně zvýšených taktech, ale na nejrychlejší konkurenci jí ještě 4% GPU taktu chybí. Vadí to?

Řekl bych, že víceméně ne. V takovou chvíli rozhoduje spíše preference značky, souznění s designem karty, případně cena. Každopádně MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning nese GPU taktované ne na základních 1000/1075 MHz, ale na parádních 1203/1303 MHz. Paměti MSI nijak zásadně neškádlila, místo na 7,0 běží na 7,1 GHz.

O chlazení se stará velký chladič Tri-Frozr s pěticí 8-10mm heatpipe a třemi 100mm ventilátory. PCB je vlastní 10vrstvý návrh, napájecí části 15fázová a šťávu si karta vedle PCI Express slotu bere z kombinace 8 + 8 + 6pin PCI Express. Je tedy připravena baštit až 450 W, to kdybyste ji chtěli frekvenčně posunout ještě výše, zejména když vezmeme v potaz, že ve výbavě jsou dva BIOSy: jeden „standardní“ a druhý počítající s chlazením tekutým dusíkem (LN2), a také vyvedené piny pro měření hodnot napětí.

Tahle karta je zkrátka primárně připravena pro nadšené overclockery, kteří z ní budou chtít vymáčknout ještě víc. Vedle ní pak sice například Zotac GTX 980 Ti AMP Omega vypadá obyčejněji, ale taktován je výše: GPU běží na 1253/1355 MHz, paměti na efektivních 7,22 GHz. A kdybyste si chtěli pohrát, tak nemusíte nasazovat tekutý dusík, karta je vybavena vstupy pro hadičky vodního chladiče, blok s tím počítá. Pokud vodníka nepotřebujete, je tu běžný model GeForce GTX 980 Ti AMP! Extreme se stejnými takty.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning: na steroidech, ale nejrychlejší nebude

Žádné komentáře.