Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI GT780DX: 4core Sandy Bridge, GTX 570M, SSD, Blu-ray, 2.1 Dynaudio a klávesnice SteelSeries v mobilním hávu

Existuje vůbec nějaký notebook s IPS, PVA, MVA, prostě lepším než TN panelem? Já jsem cca před rokem žádný nenašel. Za nějaký rok, spíš dva budu obměňovat NB v práci. Docela rád bych si koupil nějaký s lepším zobrazovadlem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo do Lenovo x220 se nechá dát 12,5" IPS, ani to neni moc drahé.
A co se týče testovaného kusu, dokonce to má i 2 roky záruku. Pane jo, indženýři MSI se teda vytáhli. Ještě tak 10, 20 let a udělají notebook co vydrží i 3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mam doma mojeden jejich model tretim rokem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DELL ma notebooky s IPS, HP ma tiez s IPS, niektore dokonca 30bit (Dreamcolor - napr. 8560w)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela vtipne, zrovna tohle jsem resil dneska!
Mam asi 4 roky stary, stale slusne vykonny notebook, 17 palcu, 1920x1200 (chvalabohu jeden z poslednich, nez prisly ty zplostele zprasene rozliseni). Jenze kdyz vedle toho pustim mrnavej Macbook Air s 11 displejem, tak bych nad temi barvami na starym notebooku brecel. Bila barva vicemene neexistuje, je to takove zazloutle. Ale kdyz clovek nema srovnani, tak si mysli, ze to je super, jak se rika "co oci nevidi, to srdce neboli.
Me spise napadlo - koupit nahradni displej co se pouziva na Macbook pro 17 palcu (ale nevim, zda pouzity displej je stejneho typu jako na Macbook Air) a ten vymenit za ten stary TN. Protoze hardwarove je stary notebook stale super, pro moje ucely.
Mate nekdo zkusenost s vymenou displeju z Macu (nove typy) na klasicky PC notebook?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sony VAIO SE1E1E

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Muze vubec nekdo normalni tohle koupit ? Podle heureky to stoji 40-50 tisic a oni tam daji nejpomalejsi osekany z 4 jadrovych Sandy bridge. Proc tam nedali i7-2720QM ? Za tuto cenu by se dal nakonfigurovat nejaky dell precision ci neco podobneho a to je uz uplne jina liga. Vlastne se domnivam, ze i uplne jiny sport.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

2670 a 2720 jsou oba 2,2GHz, liší se pouze turbem (3,1 vs 3,3GHz). I TDP, cache atd mají stejné, jen 2720 má trochu rychlejší IGP Turbo (1,1 vs 1,3GHz), ale to asi s ohledem na GTX570 nikoho trápit nebude. Ale máš pravdu, dle webu Intelu je cena obou CPU shodná, takže by asi dávalo více smysl osadit 2720. Jenže kdo ví, třeba má MSI hromadu 2670 na skladě a mě osobně těch 200MHz turbo taktu navíc fakt tolik netrápí.

Jinak jestli do 47k vč. DPH nakonfiguruješ Precision s parametry minimálně tak dobrými jaké má tento MSI, pak sem prosím dej příslušný odkaz/důkaz.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se hadat ani pomerovat pindiky. Vyjadruji pouze svuj subjektivni nazor, ze nepochopim cloveka, ktery da 50 tisic za notebook bez rozsirenych zaruk. At uz si toto msi hraje na cokoliv tak je to imho stale kategorie herni notebook a takovy herni notebook by snad mohl dostat jen rozmazlenec nejakeho zbohatlika :) Ackoliv si jsem vedom, ze plasty mohou byt kvalitni, tak v teto cenove hladine bych cekal kov a nejakou formu rozsirene zaruky se servisem u zakaznika. Precision v podobne konfiguraci vyjde rekneme na 60 tisic. Nikdy nebude stejna, protoze dell tam strka nvs quadro a ty urcite nemaji tak vysoky vykon jako GTX570. Jde o muj nazor, nemam potrebu jej nikomu vnucovat. Beru to jako zvolani do tmy nekde na lamparne. Pokud by nekdo chtel za tohle vyhodit 50 tisic, je to jen jeho vec.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

o tom to právě je, ty prostě nejsi cílovka tohoto notebooku, ale -plácnu číslo - sto lidí v téhle zemi si jej určitě rádo koupí, protože cílovka jsou. já bych si třeba nikdy nekoupil hiend grafiku za 10k+, ale přesto se tu prodávají jako "housky na krámě". tvoje formulace "Muze vubec nekdo normalni tohle koupit ?" je tím pádem mylná. řada lidí si tento notebook koupí a určitě to nejsou nenormální lidé. a o to mi šlo. ze stejného důvodu je pak dovolávání se na dell/quadro/kov pomýlené, tohle není stroj do terénu na profi práci, tohle je "herní pc, které lze snadno vzít na lanpárty".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bych já uvažoval o herním notebooku, uplně jasně mi z toho vychází ASUS ROG. G73 a G74, GTX560M v hlavní roli (bohužel Radeony jako by neexistovaly) není o moc pomalejší, než GTX570M, i5 ve hrách nikoho omezovat taky nebude. Cena? Poloviční! A kvalita? Si myslím, že ASUS je o třídu jinde. Není to takový ten měkký plast, u kterého očekáváte prohnutí a vrzání, naopak. Sice je zvenčí plast, ale je znát, že uvnitř je kov a je ho tam dost. Systém chlazení zpředu dozádu - neznám jiný způsb, který by fungoval i na klíně a v posteli..
Design je podle mě dospělejší, čistý. Zatímco MSi je svítící a lesknoucí se krávovinka různých tvarů a barev. Je to takové pro malé rozmazlené spratky - toť můj názor :-)

MSi vždy vládlo poměrem cena/výkon. Za ty peníze dalo vždy nejvíc, ale uživate (viz výše) nemůže očekávat titanové slitiny, 6 hodin na baterku, IPS panel, ani rozšířenou záruku (která by spolehlivě přežila NTB a přivedla MSi ku krachu :D )..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak hele.Máš naprosto mylný názor.MSI se toto šasi povedlo.Stačí si přečíst recenze ve světě a názory uživatelů na forech.(navíc toto šasi převzali i firmy jako gentech,deviltech apod.)Já osobně jsem si minulý týden koupil verzi s i5kou(2430M) za 29kk!! s 3letou zárukou.Dal jsem MSI přednost před Asusem a dobře jsem udělal.Jediné pozitivum má Asus ve 2okruhovém chlazení(a relativně vyšší hlučnosti).Jinak je MSI vepředu ve všem.(zvuk,výkon,záruka,porty,příslušenství,klávenice,matný displej i většina NTB)Konstrukčně nastejno.
Zdraví Tě moderátor notebook.cz

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem v ruce GX740 (? HD5870M&Ci5 @28000kč) a to byl děs. Měkké, vrzací, na dotek nepříjemné plasty, tisíc leddiod. Originální CD v mechanice drnčelo, chlazení řvalo jak o život, displej měl mizerné pozorovací úhly, víko displeje se prohýbalo a torzní tuhost nulová. Baterka z nepochopitelného důvodu trčela z NTB (asymetricky), takže do batohu (orig MSi) se s tim blbě lezlo. Jednou to i s batohem majiteli spadlo ze stolu a ne že by to křuplo, ono se to deformovalo !? Roh se slisoval, jako kdyby byl z másla, pant se pootočil, displej se ohnul, krycí plast s dotykovou částí se odpálil do vesmíru...
Když jsem to vzal do ruky, zavrzalo to a prohnulo se.
Upřímně takhle nevypadá tehdá nejvyšší řada notebooků dané společnosti a MSi si u mě uříznulo obří ostudu. Ne, tento testovaný jsem neměl, ale už podle vzhledu na mě působí stejně..

A Dynaudio? K čemu věrné podání středů, když v NTB vždy budou chybět bassy a bez bassů je to prostě jiný zvuk? Jo, jsou lépe slyšet dialogy, nerušíte sousedy, ale neposloucháte zvuk takový, jaký ve skutečnosti je, takže NTB reproduktory = smysl nula.

Omlouvám se, pokud se má zkušenost neshoduje s tvým názorem. Mít ASUS a MSi vedle sebe, možná bys taky mluvil jinak, já je vedle sebe měl, aspoň tenkrát..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano předchozí modely nebyly taky dle mých představ.Ale toto s novým šasi padlo.Kvalita už je standardni.Ano basy chybí,ty má snad jen moje qosmio od Toshiby ale když je budu potřebovat,tak si vyvedu signál do 7kanálového recieveru Onkyo a velkých reproduktorů.A jinak jsem za posledních pár let testoval desítky notebooků,takže Gčkovou řadu od Asusu znám podrobně.
PS:a k těm reproduktorům-podívej se jak hraje Gčkový Asus a většina notebooků na trhu.kolikrát ani není slyšet zvuk jak to chrčí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..připojím reciver.. A Dynaudio za tisíce korun se může jít bodnout. Celkově smysl reproduktorů v NTB je nulový. Na cesty si vemu sluchátka, doma mám repra. Snad jen na kancelářské/casual účely, kam Dynaudio vážně netřeba...

Fajn že jsme se shodli. Na mě MSi bohužel nedělá dojem ani dnes. Před 10 lety to byla hvězda v oboru nezničitelných základních desek. Pak upadla a už 3 roky se mě marně (dvojicí GX740 a "něčím" s čipsetem 890FX a G41) snaží přesvědčit, že se vrátila na vrchol. ASUS mě nejprve musí přesvědčit, že z toho místa těsně pod vrcholkem spadl, což se zatím neděje.. Je to asi jen můj osobná názor na firmy MSi a ASUS, který má každý jiný, neboť má každý jiné zkušenosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No představ si,že třeba jedeš na chatu apod.Tam se Ti velmi hodí kvalitní reprodukce.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Možná je to jen můj názor, ale takt "zprzněný" zvuk prostě odmítám poslouchat. Repráky, nebo sluchátka. Doma mám X-Fi, na cesty X-Fi Go - zavrhuji i většinu obyčejných integrovaných "zvukovek"..

Na ty empétrosky, co se dneska poslouchají (i když nechápu, jak to mohou poslouchat) Dynaudio taky nepotřebuješ. Celkově mi uniká smysl "reproduktorů" v NTB - na zvuky Windows, Office, Solitairu, 360p video z Youtube, 600MB zpirátěného filmu v obýváku, kde se víc kecá, než kouá na film. Přijde mi divné na tom doopravdy poslouchat kvalitní hudbu, nebo FullHD film

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Smysl to má v každém případě na hry(videa na youtube) a většinu filmů.Samozřejmě doma mám taky drahou zvukovou sestavu,ale na chatě a cestách je toto řešení od Dánského Dynaudia,které je pojmem v ozvučení naprosto ideální řešení. To jsi asi nemyslel vážně na cesty X-Fi Go.To je krajně nekompaktní řešení.A to jsem hodně náročný posluchač.No nicméně nevidím důvod proč si nekoupit jeden z nejlepších hrajících notebooků na trhu.A proto ho mám taky doma.Tečka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dodatek:a nemysli si,že bych si koupil něco o čem nejsem přesvědčen,že je kvalitní.Mě tento rok prošly rukama desítky notebooků a někdy si říkám co to ti výrobci vůbec dávají do prodeje.Jeden větší zmetek než druhý.(trottling CPU,šasi jako z papíru,pískání,optimus který nefunguje,LCDčka na která se nedá dívat a atd.)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, existují i horší.. MSi na mě s GX740 neudělalo dobrý dojem.. GT780 jsem bohužle z finančních důvodů v ruce neměl.

Hraje výborně na notebook, ale.. Má to bassy? Nemá. Takový zvuk mi pak přijde "suchý", prostě divný..
Hry hraju sám -> sluchátka. Společné filmy pak každý notebook dovede zahrát ve srozumitelném stavu.. Toť můj názor na jakékoliv "reproduktory" v NTB..

Proč je to nekompaktní? X-Fi velikosti flashdisku strčím do USB, do toho sluchátka a jedu si..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takto jsem to nemyslel.Spíše jde o to abych nemusel sebou tahat cokoliv jiného než samotný notebook.Prostě kompaktní ucelený výrobek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GTX 570tka je výkonem někde jinde než přečislovaná 460tka s vyššími takty.(alias 560M)S ní si ve FullHD už nové hry na vysoké detaily nezahraješ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

25000 vs 23000 pts v 3D Mark 05
24 vs 17 fps ve Stalkerovi (mimochodem ty grafy testů jsou uplně k ničemu)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hm...3DMark 05(i 06) je u těchto karet nesmyslné měřit.Jen Vantage a 3DMark11.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podklady pro co? Vantage 570M-12000,560M-8000.A to je hodně velký rozdíl ve výkonu,nemyslíš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem právě testy nenašel, všude GTX570 desktop...

Podle Notebookcheck.com vykazuje ve stejném testu 3D Mark Vantage Performance GTX570M 11K, GTX560M 9K

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono na notebookchecku testují pokaždé jinak.(odliśně konfigurace)V reálu je to tak,že 570tka je oproti 560tce výkonnější asi o 30%.Jak kde.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nepodařilo se mi najít, máš nějaké podklady?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Spiš by tam měl být 2760QM, na ceně by se to moc neprojevilo (+2500Kč) a výkon by to zvedlo hodně (základ 2,4 GHz, turbo 3,5GHz)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Celkom som sa tešil na tento test, ale po pozretí prvého herného grafu Crysis som to zabalil...

Nechápem prečo pri tom množstve grafík nie je zrovna tento testovaný model nejako zvýraznený na pozadí aby som ho tam nemusel "2 týždne" hľadať a prečo nie sú grafiky zoradené rovnako vo všetkých herných testoch? V Unigine Heaven sú rozhádzané oproti predchádzajúcim...

Och no......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zvýraznění jsem tentokrát z nějakého důvodu zapomněl v grafech udělat, za to se omlouvám. ale nemám teď ani minutu času nazbyt, abych to hned opravoval, protože momentálně finišuju testování jistého produktu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mě překvapuje, že byl notebook ochotný běhat bez problémů se slabším zdrojem. Např. Dell XPS 17 po připojení slabšího zdroje (150W místo 180W) protestuje a funguje v režimu jako na baterku - a to se přes 150 W prakticky nedostane ani v plné zátěži. Víte určitě, že všechno běželo naplno (že PCIe sběrnice nebyla v šetřícím režimu apod.) - nějak se mi nezdá, že by grafika byla jenom o tak málo rychlejší než GTX460M. Časy nabíjení by se se silnějším zdrojem možná taky změnily?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Fuj aky hnusny dizajn.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to není pro mě.
Mám asi nesplnitelné požadavky na notebook. Vyveďte mě z omylu odkazem, kde seženu stroj, který má:
1. Sandy Bridge i5 nebo i7
2. POUZE interní grafiku v SB.
3. full hd display, ideálně ne TN, s ohledem na bod 5 nejspíše 17"
4. ideálně SSD
5. numerickou klávesnici a ideálně samostatný Home/End/PgDwn/PgUp
Zejména požadavky 2 a 3 jsem nikde neviděl oba najednou splněné a netuším proč.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Možná PN: VPCSE1E1E/S.CEZ nebo N11-E5520-003
Co to je samostatný Home/Emd ... ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Díky. Ten Sony VPCSE1E1E má diskrétní grafiku, čemuž jsem se chtěl vyhnout, protože ji fakt nepotřebuju. Má ale IPS displej. Dell E5520 vypadá dobře (též IPS?).
Samostatným Home/End jsem myslel to, že klávesy Home a End jsou i mimo numerickou klávesnici. Momentálně mám Asus, kde to tak je (Home/End/PgUp/PgDown jsou pouze na numerických klávesách 7/1/9/3), takže se k nim dostanu jen při vypnutém NumLock nebo se shiftem. Ani za 3 roky jsem si na to nezvykl (zejména když ostatní klávesnice, na kterých pracuju, to mají jinak/lépe).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.