Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI GT80 Titan, první notebook s mechanickou klávesnicí SteelSeries / Cherrry

Dobry macek teda, kludne by som bral miesto desktopu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyzera to ale hrozne. Pripomina mi to pocitace typu Atari alebo Commodore 64 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mi spíš připomíná první pokusy o notes, nějaké ty 286 s plazmou a podobně. Tam byla klávesnice myslím taky umístěna takto dolů a nahoře byly spíš komponenty.

Něco takového: http://www.bigkey.com/pic/Zenith/laptop/9632_zenith_data_systems_slim_sp...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Commodore C64 měl brutálně kvalitní klávesnici..

Co se vzhledu týká, spíše mi to připomíná staré laptopy z let 1988-1990.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V mém případě vydržela zásah fotbalovým míčem. :-) Jen ten mezerník pak byl na jedné straně trochu vachrlatější...

+1
+51
-1
Je komentář přínosný?

K cemu to vlastne je ? Pisu vsemi 10, hraju hry, teda ne hardcore, ale ze bych si notebook zprznil zrovna touhletou klavesnici nevim nevim :) Staci mi vetsinou nejaka ta standardni podsvicena microsoftka za litr , nebo notebook stredni tridy, ktery ma hlavne klavesnici s dobrym rozlozenim a dobrou velikosti klaves.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Wow, tak oni udelaji mechanickou klavesnici, zcela zbytecne tam narvou dotykovou (=na hovno) numerickou, ale i tak se jim vcelku povede zachovat rozlozeni a pak udelaji tu megazpicenost .... aspon teda myslim, ze je to ultramegagigazpicenost, co vidim na spodni rade ...... vlevo jiste dali inteligentne misto win zcela zbytecnou klavesu FN .... a vpravo je (kuwa me snad sali zrak) lomitko a win je prehozene s kontextovou nabidkou a altem???? Rad bych, aby to bylo jen mizernou fotkou ..... ale ztracim nadeji ..... PROSTE CURACI!

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Osobně by mi spíš vadila ergonomie pozice klávesnice. Snad naprosto standardní situace... sednu za stolek, položím ntb tak, abych jej měl před sebou a ruce bych si musel div ne vylomit, abych na tom mohl pracovat. Naopak, většinou ntb posunu dál tak, abych si mohl dlaně opřít o přední část, neboli palm-rest (opěrky). Je sice hezké, že udělali kvalitní klávesnici, ale pozicí je naprosto nevhodně umístěna.

Věřím, že by byl obrovský problém pozici klávesnici posunout do zadní části.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Rikam, proste kokoti .... nekoho neco napadne, vyrobi toho milion kusu a pak se na to nekdo podiva, pripadne vyzkousi a jen rekne "jejda" ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tvrdit že pro 99% numerickou klávesnici na hry netřeba je pěkná blbost, osobně používám naopak v těch 99% část kláves "numloku" kolem šipek..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle anandtechu ma cherry brown, cherry red udajne nejsou moc vhodne na psani jelikoz jsou linearni. Cherry brown maji stejne jako cherry blue tactile (hmatovy) feedback ale bez kliknuti (tizsi). Jsem poslednich par tydnu studoval klavesnice / spinace, jsem v pokuseni vyzkouset nejakou mechanickou, ale asi zustanu u nizkoprofilovych (notebookovych) scissor switchu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.