Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI ukončila výrobu GeForce RTX 3080 Gaming X TRIO, obchodníci ruší objednávky

Hm, a bol urcite grafenovy cely? Co sokm zatial videl lacne grafenove chladice, tak to bola kovova dosticka potiahnuta tenkou vrstvou grafenu. V podstate to takto staci. Grafen sluzi ako medzna vrstva s dobrou emisivitou, tym padom dobre chladi, Kovy maju vacsinou tepelnu vodivost celkom slusnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba přišli na to, že kdyby to bylo opravdu z grafenu, že to nikdo nezaplatí. Tedy to bylo nějaké šajze a zjevné matení zákazníka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V souhrnných specifikacích mají prostě „Graphene backplate“, v podrobných na webu po rozkliknutí už „A lightweight composite Graphene backplate“.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asus ma objednavky cipu snizene na tretinu, MSI rusi modely karet, cekam na vyjadreni JirkyK, ktery vyrobce si podal objednavky vcas a jede na linkach to udajne zvyseni dodavek karet. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Grafické karty totiž nikdo nekupuje, těžaři už mají, hráči přechází na streaming, mobilní telefony a Apple M1.

Takže celé PC umírá, jen si to tu nechce nikdo přiznat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasim.
Podle me firmy jako Asus, MSI, stale bavi graficke karty vyrabet. Bud to maji jako konicka nebo proste ten zajem nekde je. Problem je v NVidii, ktera nedodava cipy!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ti tam chybi, ze uzivatele z PC workatations rovnez prechazi na Apple M1 ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ti prechazi na ARM64 FreeBSD a hlavne pouzivaji jedine spickove grafiky Intel s kvalitnimi ovladaci. :-p

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pekne :-)
a co mi ktori musime na PC pracovat, nam daju co? :D
iPad ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"MSI GeForce RTX 3080 Gaming X TRIO je uvedení MSI GeForce RTX 3080 Gaming Z TRIO"

Modelově MSI zůstala na stejno. Ale... i kdyby zrušila daný model bez náhrady, tak čipy co by končily v tomto modelu skončí v jiných.

Navíc já nikdy nepsal o navýšené výrobě partnerských firem, výrobu navýšila NVIDIA, ta dodává čipy a paměti, MSI karty NVIDIA nevyrábí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono do predaja "hodilo vidlyx" AMD s Raytracingom vo vulkane pod OS GNU/Linux, ktoré sú na prvú verziu desivo dobré pre AMD

AMD Releases Radeon Software Linux Driver With Vulkan Ray-Tracing Support
on 20 April 2021 at 08:45 AM EDT
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Radeon-Software-21.10

Initial Radeon vs. GeForce Vulkan Ray-Tracing Performance On Linux
on 20 April 2021

First up was GeeXLab with its path tracing demo that makes use of the Vulkan ray-tracing extensions. At 1440p to much surprise the RX 6800 XT managed to outperform even the RTX 3090

Even at 4K, the Radeon RX 6800 XT slightly edged past the RTX 3090 for this ray-tracing benchmark

On a performance-per-Watt basis, the RDNA2 graphics cards also came out ahead of the tested NVIDIA graphics cards for GeeXLab-RT.

When running the "Ray Tracing In Vulkan" scenes at 1440p, the results were mixed. In two of the scenes the Radeon RX 6800 XT continued to come out ahead of the RTX 3090 while in the other three scenes the AMD Radeon RDNA2 ray-tracing performance was quite disappointing... In those three scenes, the RX 6800 XT was coming in behind the RTX 3060 Ti and other older graphics cards.

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=radeon-linux-vulkanr...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ty grafiky od AMD, ktere nikdo nikdy nevidel?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

https://ibb.co/8Mtgn1z
si trapny s tym verklikovanim

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja ji vidim! A muzu si na ni dokonce sahnout! Na RX 6800 do sveho pocitace. Na RX 6700 XT v pocitaci u bratranka. A okamzite si muzu objednat nekterou z dostupnych RX 6700, RX 6800 XT nebo RX 6900. Jako ze fakt dostupny grafiky skladem v eshopech! Zadna silenost typu kupovat kvuli grafice cely pocitac jak tu porad radi jeden chovanec ustavu v Bohnicich.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejdřív jsem chtěla napsat TLDR, protože styl příspěvku je jako obvykle nečitelný.
Jenže, nejenže máš v příspěvku dva stejné linky, výkon AMD RT na linuxu zas tak moc lidí zajímat nebude. Bude je zajímat výkon na windows 10, kde je podle zpráv třeba na games.cz v CP77 vůči zeleným poloviční.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

linky nie sú rovnaké, ale len na rovnaký portál..

Ktovie, od aktualizácie H1 2021 má byť v rámci WSL vo Windows 10 dostupný priamo interný Walyand server.... Teda hry pre Linux pôjdu aj pod Windows 10. ..

AMD Proposing Redesign For How Linux GPU Drivers Work - Explicit Fences Everywhere
on 20 April 2021
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-Explicit-Fences-...

Takže Ak bude hra pre GNU/Linux bude aj bežať aj na Windows a to sa oplatí výrobcom hier robiť ich pre Linux

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobcum her se vyplati nekomplikovat si zivot s linuxem, ktery nikdo nepouziva. (Mysleno, zadny hrac her ho nepouziva.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poznám dosť ľudí, čo hrajú na Linux-e Xplane
https://www.x-plane.com/desktop/buy-it/

je pravda, že väčšinou PRO verziu
https://www.x-plane.com/product/x-plane_10_pro-use_usb_key/
Ale aj keby existoval le 1 ks tak nemáte pravdu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou tam dva problemy:

1. AMD implementovala do soucasnych grafik jen pouzivani zakladniho nastaveni RT, kdezto NVidia pouziva kompletni nastaveni RT. Jednoduse RTX od NVidie je co do vyuziti bohatsi. AMD teda nemuze dosahnout kvality RT jako ma NVidie a na druhou stranu se musi hrac zeptat sam sebe, jestli mu to casto neviditelne vylepseni hry stoji za to a hlavne za ten vykon, ktery na to padne, protoze RT je strasny zrout vykonu.

2. CD Projekt designoval RT v CP77 vyslovene pro NVidii, protoze proste ma s NVidii dobre vztahy a asi i NVidia dost pomohla. Je vlastne vubec div, ze z toho AMD dokaze vubec neco dostat. Proto se neda hodnotit kvalita RT jen podle jedne hry.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jeslti je mi něco víc u zadku, než omezené RT u AMD, tak je to PLNÉ RT u Nvidie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RTX NV není RT. RTX je daleko ucelenější soubor featur a RT je jen jedna z nich. RT na NV grafikách můžeš použít přes standardní DX Ultimate nebo přes RTX knihovny. Vulkan pak má vlastní implementaci.

A ano RT v současných hrách z nemalé části byla laděná pro RTX grafiky, stejně jako některé tituly byly laděné pro použití RT na AMD HW, třeba Dirt, nebo některé konzolové hry které dostaly RT ale jejich PC verze nikoli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja za tim vidim jenom cistej vojeb(na) zakaznika, proste zakaznik si neco objednal a cekal a mal jeste tu dusi cekat i pul roku a dokonce i kdyz dotycny model zdrazi, jenomze MSI odpalkovala tyhle lidi do píče s tím ze prece na tom muze vic vydelat, ted se s prominutim muzete pojebat, karta nikde a cas ztraceny, kdyby MSI byla fer, nabidne moznost cekatelum v poradi na puvodni verzi verzi novou, ted aby ste si ji znova objednaly a cekali do zblazneni.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jak jinak. Potřebovali se zbavit těch blbců, kterejm ještě nedošlo, že tu kartu nikdy nedostanou. Tu novou verzi jim samozřejmě nenabídli, protože ta je mnohem dražší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No konecne tam daju poriadny backplate. Prehrievaju sa na tej karte pamate pretoze ten grafen je taka lacna nahrada za kus hlinika, neodvadza to poriadne teplo. Hlinikovy backplate to konecne napravi, takze osobne to vnimam ako super spravu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.