Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

MSI slibuje pro AM4 podporu více než osmijádrových Ryzenů [video]

MSI vydala nejvíce základních desek s čipsetem B450 ze všech výrobců. Ve videospotu, kterým se snaží na novinky upozornit, ale zmínila něco, co se týká teprve nadcházející generace…

Přestože se vedou spekulace, zda bude příští generace Ryzenů pro socket AM4, která vyjde za necelý rok, dvanáctijádrová nebo šestnáctijádrová, oficiálně zatím nikdo o počtu jader nehovořil. Že neskončí u osmi, je sice spekulace postavená na známém počtu jader Epyců nové generace, jejichž podoba s podobou desktopových Ryzenů úzce souvisí, ale stále to je, respektive byla, spekulace.

Minulý čas můžeme použít díky reklamě společnosti MSI, která slibuje „enhanced layout and digital power design for 8-core and up CPU“, tedy v překladu „vylepšené uspořádání a návrh digitálního napájení pro osmijádrové a vyšší procesory“. Tato věta je patrně vůbec prvním oficiálním potvrzením informace, že pro socket AM4 budou dostupné více než osmijádrové procesory.

MSI zároveň potvrdila, že tyto „více než osmijádrové“ procesory budou kompatibilní s čipsety generace 400, což dává celkem slušnou šanci, že s oželením nějakých speciálních funkcí kolem pokročilého boostu budou fungovat i v deskách s čipsety generace 300.

Aktualizováno: Jak jste si patrně sami všimli, společnost MSI reklamní video odstranila.

Diskuse ke článku MSI slibuje pro AM4 podporu více než osmijádrových Ryzenů [video]

Pondělí, 23 Červenec 2018 - 22:48 | DDR0 | já s X470 Prime čekám spíš na vysokotaktované...
Pondělí, 23 Červenec 2018 - 19:53 | 8BBS | AMD Turion 64 Laptop CPU for Desktop Gaming https...
Pondělí, 23 Červenec 2018 - 12:51 | QWERTY | Moja G AX370 K7 sa už teší na 12-16 jadro, IR3553...

Zobrazit diskusi