Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k MSI má sympatický malý počítač s ULV verzí Sandy Bridge

SSD by sice byl pekny, ale zalostne maly pro cilovou skupinu uzivatelu. Staci i jedna dovolena a 120GB se bude jevit jako zalostne malo. Plotna s kapacitou 1TB by tomu jiste slusela vice. Stejne jako mSATA. D-Sub ... vylozene na facku a nepochopil jsem jeho smysl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Úložiště tohoto typu může být vždycky snadno externí. Ale systémový SSD pro urychlení běhu OS se dělá externě blbě (a ReadyBoost považuji za pitomost).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim s wiftom. Na "fotky" externy disk. Mal som v rukach par takychto PC a vzdy to zabijal vykon disku(niekedy aj vykon ATOMu). Vdaka tomu disku je to nevyvazene. Aspon keby tam dali 7200ot. disk, tak by to trochu pomohlo (cenovy rozdiel by bol minimalny). Ale ako spominal wift asi potrebovali vyprazdnit sklady.

Osobne by som privital takyto mini PC s dvoma poziciami na 2.5" disky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu ten „jen“ 350GB disk má svou výhodu, že zlevňuje produkt a člověk pak nemá takové zábrany ho vyrazit a nahradit právě tím SSDčkem ;). Já měl v notebooku jiné dilema - tam byl 750GB disk a to se už vyhazuje hůře. Naštěstí to ten notebook vyřešil za mě ... dneska o tom bude recenze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja Tvuj optimismus nesdilim. Naopak tohle vidim, 3 piva, 10 rohliku a nejaky pocitac. Tiskarnu ano, ale NAS, LAN nebo vetsi USB spis ne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze zotac ma svoje zboxy s podobnou konfiguraciou uz davno a podstatne lacnejsie...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímalo by ma, či je tam stále nejaký mizerný ventilátor na chladenie alebo už konečne niečo pasívne chladené...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle bude tutově aktiv. A to jsem to neměl rozebrané :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tento "sympatický" drobeček má asi jednu zásadní nevýhodu. Jelikož jsem nenašel zmínku o pasivním chlazení, je jisté, že tam je ventilátor. Tedy zůstávám u svého nějaký ten rok již starého "prohnilého" drobečka od Shuttle s Atom+ION s pasivním chlazením. Běží permanentně a slouží zejména jako televize a prohlížeč webu - slouží dobře. Jako terminál pro programování je také občas použit. Máme tam Ubuntu, kde ještě je k dispozici plnohodnotné GNOME 2. Pravda nejnáročnější hrou co občas zahraji s dětmi je SuperTuxKart (žel většinu efektů je dobré vypnout).

Nemohu si pomoci, zatím výrobci nepřišli s ničím rozumným, co by mne motivovalo našeho drobečka vyměnit. Tedy ještě nějaký rok vidím, že bude dobře sloužit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Atom+Ion jsem měl taky (jednojádrový Atom) a bylo tam chlazení aktivní. To se posralo a byl dost velký problém sehnat náhradu. Nakonec jsem ji po Richmondově nakopnutí sehnal z Číny (přímo ten originál, co tam má být), bohužel ten počítač poměrně brzy odešel na desku, takže se s tím můžu akorát tak vyfotit :). Možná to prodám na díly na Aukru, je to takový ten placatý Pegatron (taky se to prodávalo jako Lenovo, přesnou značku si nevybavím). On ten samotný ION topí docela dost, tak se divím, že máš pasivně chlazenou verzi ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se nepletu jmenuje se Shuttle XS35GT a kupoval jsem ho tuším zde:
http://www.alza.cz/shuttle-xs35gt-d185290.htm

Dokonce jste o něm 15.9.2010 psali:
http://diit.cz/clanek/nova-rada-barebone-shuttle-x35-i-s-nvidia-ion-2

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě dodám, že v létě je někdy u nás i pěkné vedro a drobeček to zvládá (narozdíl ode mne).

Výrobce má již nějaké novější bratříčky:
http://www.shuttle.eu/products/slim/

Zatím však nejsem příliš motivován pro změnu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano mam teraz tiez rovnaky problem u zakaznika nasadeny MSI wind PC (nie notebook) a odisiel vetrak a teda mam problem zohnat novy. Aj som pisal na support MSI tam si so mnou pise nejaky poliak ktory frfle ze sobia support len pre notebooky MSI a ze mu mam poslat furt nejake seriove cislo PC - kde som mu poslal asi vsetky cisla co som na nom nasiel ale stale ze to neni to co potrebuje ;) ze mam hladat pod bateriou :) - asi pojde vytuahnut baterku co napaja bios ci tam konecne to cislo nebude....
Ano v cine som aj ja nasiel presne rovnaky...ale ako ho mam kupit na firmu???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kupil som "na test" do prace podobnu hracku od lenova avsak vybavenu novym atomom ... clovek by ani nepovedal ,ze od cias eee 901 sa toho vela nezmenilo aj ked je to 2jadro ... clovek mal chut to rozmlatit po hodine pouzivania ono je to bez SSD nevhodne na akekolvek pouzivanie dokonca ani na ten word

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V praci jsem kupoval jeho mladsiho bratra MSI WindBox DC100 z AMD CPU a musim rict, ze vetrak to toci silene rychle a je to hodne hlucny.
Jestli to chlazeni ponechali i tady tak to bude stat nanic...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Docela si pohrávám s myšlenkou pořídit nějakého takového drobka, ale pasivně chlazeného, namontovat ho zezadu na monitor a používat na 90% veškeré práce a když by se mi zachtělo hrát hry, nebo bych potřeboval bůh ví proč vyšší výkon, tak nakopnu monstrum pod stolem, co žere 100W jen na prohlížení webu, přepnu vstup na monitoru a po patřičném zabití času, monstrum zase uspím. Akorát by se mi líbilo, aby to mělo SSD, jak říká WIFT, umělo USB 3.0 a ideálně mělo tři obrazové výstupy, z nichž jeden HDMI, jeden DisplayPort a jeden libovolný další, přičemž bych si představoval cenu pod 10 tis. Kč, abych si to obhájil jako ne vyloženě zbytečnou investici.

Další level by byl, kdyby takový, třebas i větší, pasivně chlazený (nebo alespoň foukající jen v BURNu) drobek, měl výkon jako to moje obstarožní monstrum pod stolem s Core2Duo a Radeonem HD6850, to bych asi už vůbec s upgradem neváhal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

asi to nesplni uplne vsetky poziadavky, ale je to overene riesenie, ktore bude fungovat v rezime 24/7 - naviac, je mozne to konfigurovat..:
http://www.fit-pc.com/web/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, ten Intense Pro vypadá hodně dobře, dokonce má i 2× LAN, jen tu grafiku by se hodilo trochu posílit. Jsem zvědavej, s čím přijde VALVE pro svojí herní konzoly. Vypadá to na výkonej minipočítač. Portů to si nebude mít zdaleka tolik, ale kdyby to zvládalo hry a v Idle příliš nehlučelo a žralo do 20W, tak to bude asi největší lákadlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

WIFT:Měl jsem přesně stejný názor po přečtení článku. Rodičům jsem na "hraní" koupil Zotac. Slušná mašinka, jen vrchní plastová mřížka měla v létě silné tendence měnit skupenství.

Btw už jsem na cdrdiitu dlouho neviděl srovnávací test více kusů čehokoli. Možná by to tady nebylo od věci ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dneska bude uživatelská recenze mého notebooku, dodělávám poslední drobnosti. Opět to nebude srovnání, ale bude to jiné než jinde. Prostě mám zhruba čtvrt roku notebook a dovolím si o něm něco říci ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Škoda absencie USB3.0. Inak čo som mal skúsenosť s MSI Wind Boxu DC100 tak to malo dosť hlučné chladenie (ventilátor) - "nepríjemný bzučiaci komár". Zostáva veriť, že to pri Wind Boxe DC110 vylepšili (rozum. odstránili).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Hyper-Threading zde nehledejte"
Vypnutí Hyperthreadingu bylo to první, co jsem u notebooku vypínal. (Prostě jen takové šméčko na lidi, že mají "jako" dvakrát tolik jader.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

psalo se to už dávno a mockrát - na využití více jader musí být napsaná aplikace. pak při zapnutí TH dokáže ten samý křemík podat třeba o 14% víc výkonu, ale jinak ne

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Při zapnutí HT se jen tváří jedno jádro jako dvě logické, v případech, kdy se provádějí operace pouze s plovoucí desetinnou čárkou, je procesor se zapnutým HT i pomalejší než s vypnutým.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

může být, záleží na tom jak je aplikace napsaná.
popisuji svoji zkušenost, kdy mne zajímal celkový výkon

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.