Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Myš Cherry Gentix Silent slibuje velmi tichá tlačítka

Tichost mysi ani klavesnice me nezajima.

"Povrch myši je na bocích pogumován ... ne každému tento typ povrchu vyhovuje"

Nemyslim, ze by to bylo kvuli povrchu samotnemu, jako spis kvuli kvalite provedeni. Zazil jsem mysi u kterych se v letnich paracich v poticich se rukou zacal pogumovany povrch roztekat a lepit.
Nebo naopak po dvou trech letech provozu mysi, pogumovany povrch lepit prestal a z mysi se odlepil.

Proto mam k pogumovanemu povrchu mysi despekt a radeji sahnu po vylestene nepogumovane mysi, ovsem je to opravdu jen o kvalite provedeni, ktera by v pripade teto mohla byt OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně bych takovou rád potkal. Zatím se mi vždy guma "rozblemcala" v lepivej "blemc". Proto jsem byl nucen jako další myš zvolit "levnou" potvoru od A4techu, která vypadala na čistej plast, ale je tam mikrovrstva gumy. Ta se časem vyžehlila a tudíž tyto exponované místa jsou dokonale vyhlazeny až na plast.

U MX performance se mi guma rozblemcla celoplošně asi za 3 roky, myš od MS jsem používal rok a následně ztratil přijímač, tam ta guma přežila a ten A4tech je vyžehlen do roka. Ještě tu mám M705 od logitechu, ale tu jsem používal jen příležitostně, tam je guma taky v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"myš od MS jsem používal rok a následně ztratil přijímač, tam ta guma přežila"

U MS IntelliExplorer to guma zabalila po 2,5 letech a pak jsem to z ruky musel drhnout redidlem, tak snad te to upokoji, ze jsi diky ztrate prijimace o toto prisel. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doma mi to nijak nevadí, ale v práci kde nás sedí v jednom kanclu 14 bych tu tichost docela uvítal :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

14 osob vyprodukuje tolik hluku, že nějaké klikání myši Vám může být akorát ukradené. Snad jen neutichající click click click leze na mozek. Naopak noční ticho v bytě/v domě by mi vadilo. Štve mě i lednička Samsung - 30dB slyším přes dvě místnosti, počítač 15-18dB.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu slyšíš 15 - 18dB ? To je hluk nad úrovní okolního ? Nebo to bereš absolutně ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by tyhle myši používali někteří studenti, co povinné přednášky přežívají hraní moba her (relativně malá posluchárna kde minimálně 5 zběsilých narušují jinak monotóní nudu, zbytek si sem tam klikne na odkaz na webu).

Jinak je to skoro jedno :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tichá myš by se mi při náhrávání videí z hraní her hodila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam mys s tichymi spinacmi Natec Genesis G66. Predtym som mal Razer Mambu, ktoru som povazoval za takmer dokonalu. Rozmyslal som i nad Logitech G900, ktora je zrejme este lepsia, ale ked som vyskusal tuto, tak uz by som inu hlucnu nechcel a to cena u mna nerozhoduje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiché myši používám mnoho let. Cvakání mne neskutečně štve. ještě marně hledám neslyšnou klávesnici a budu v nebi :)
Pro bastlíře - tichou lze učinit většinu myší http://www.instructables.com/id/Ninja-Mouse-The-Silent-Click/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tichou myš nepotřebuju, raději bych myš, kde vydrží tlačítka věčně, jako tomu bývalo u myší z přelomu tisíciletí. Dodnes, když chci současnou myš poslat na nekonečnou životní dráhu, to dělám tak, že vypájím tlačítko ze staré sériové myši a dám ho téhle nové. Ani ty údajně desetimilionové Omrony od Behemota nejsou nekonečně trvanlivé, vydrží teda víc než originály v současných myších, ale ne o moc, už jsme je taky uklikali xmrti :). Tlačítko ze staré myši jsem ještě neuklikal, mám Logitech Cordless Mouseman Wheel (ještě s kuličkou, moje první bezdrátová myš tenkrát asi za 2,6 litru) a ty tlačítka jedou dodnes jako nová (stále používám). Ta myš přežila už několik dalších myší od Logitechu, všem odcházely tlačítka. Jo, gumy už jsou rozžižlané, plasty prodřené až běda, ale tlačítka to má nesmrtelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych tichost uvítal jak v práci, kde slyším mnoho klikání, tak i doma, kde při poslechu na nízkou hlasitost to může i rušit, obzvlášť u hudby. Jde o to aby člověk měl pocit, že klikl, ten (snad) nedělá ten zvuk, ale pocit (odpor) tlačítka. Kéž by takových bylo víc a už se to dávno prosadilo i do nižších cenových kategorií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.