Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Náhled na boxované balení procesorů Intel Core i7

Intel Core i7 - Box (vzorek bez potisku)
Na taiwanském serveru Mobile01.com se objevily fotografie balení procesoru Intel Core i7, zatím bez potisku, evidentně předběžný vzorek, kde základem je uspořádání obsahu (kde také chybí vložená dokumentace a další drobnosti). To se nijak zásadně neliší od současných procesorů Intelu, hlavním rozdílem je samozřejmě velikost, a to jak procesoru, tak chladiče. Obojí je totiž větší…

Obrázek bílé krabice jste jistě zahlédli už v úvodu, nyní k tomu, co je uvnitř:

Intel Core i7 - uspořádání uvnitř boxu (předběžný vzorek)

Pokud znáte uspořádání boxu dnešních procesorů Intel, toto vám jistě nějak zvlášť jiné nepřipadne. Procesor je umístěn v samotném plastovém „oddělení“, většinu krabice pak vyplňuje chladič. Ten je nicméně větší než ty dosavadní pro socket LGA775:

Srovnání chladičů pro procesory Core i7 a Core 2 Duo/Quad/Extrem

Pohled na spodek chladiče neodhaluje nic nového, snad kromě „pestrobarevnosti“ samotného žebrování (jsou použity dva materiály) a použití základny z mědi, což se cení. Podle informací na Mobile01.com jde o Extreme variantu (Core i7 965 Extreme Edition), můžeme se tedy domnívat, že pouze tyto nejvýkonnější „Nehalemy“ dostanou takovýto z větší části měděný chladič.

Chladič z boxu Intel Core i7 - zespodu

Samotný procesor je také větší, ale to už jistě víte, na obrázku je srovnání s procesorem pro patici LGA775 a také pro starší socket 478.

Procesory Intel pro patice LGA1366, LGA775 a socket 478

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Náhled na boxované balení procesorů Intel Core i7

Úterý, 23 Září 2008 - 15:51 | Anonym | Ten novy boxovany chladic sa mi vobec nepozdava,...

Zobrazit diskusi