Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Policejní nástroje pro hacking iPhonů se objevily na Ebay od $100

on eBay je v tomto smeru zlaty dul... treba ja koupil nejake prototypy SSD od SF/Seagate, ktere bud nikdy nespatri produkcni nasazeni, nebo se tomu stane az nekdy v budoucnu. Technologicky je to zajimava vec, ale ani srnka netusi, proc se to tam objevilo. Spis si myslim ze se projekt zarizl, odepsal, hw "zlikvidoval".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na ebayi je vela veci vyradenych zo skladov policie alebo armady, tak je mozne ze aj sukromne firmy obcas robia cistky, niekto si tie veci zoberie a hodi na aukciu. Co sledujem techtuberov, obcas sa im podari ulovit zaujimavy kusok a spravia o tom video. Techmoan mal kazetovy rekorder pouzivany pri vysluchoch vyradeny z britskeho namornictva, Linus zase Intel Larrabee kartu ked to este mala byt graficka karta.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono se to tam vetsinou dostane neprimo - skrze recyklaci/likvidaci, kdy se to pak snazi zpenezit nejaky clovek co pozna srot od neceho co by mohlo mit cenu. Ale jako sberatelsky kousek ty rarity maji mozna vetsi hodnotu nez jen co se komponent tyce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Klasicka vabnicka na hackery, jenom blazen by si to koupil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono i na "polském" aukru se tu a tam něco zajímavé objeví, jen už to není tak častá. Samozřejmě ebayi to konkurovat mnohdy nemůže, obchoduje tam trochu víc subjektů :)

Já takhle tu a tam narazím na zajímavé výprodeje WS/enterprise HW, který by jinak stál násobky. Skladoví ležáci a podobně, člověk koupí za málo HW, který je daleko lepší než ten spotřební krám v běžné distribuci... a pak samozřejmě prototypy, neuvedené kousky, nebo právě takovýto HW, který se nedá standardně sehnat.

Ostatně, jsou to necelé dva měsíce, co jsem si z US "dotáhl" devkit, který se roky nevyrábí a jeho náhrada neexistuje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo poláci jsou experti. Pamatuji jak prodávali nárazník a světla na mercedes co měl jít na trh až za 7mesicu. Podařilo se jim ukrást díly z prototypu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velice pěkně to ukazuje hlavně na to, jak moc se nedá důvěřovat "ostražitosti a vnitřní kontrole" orgánů, které tak mocné nástroje dostanou do ruky. Stejně jako moc kterou má NSA.

Zde vidíme, že se s tím zase nijak moc nes..ou. Pravda, přístroje asi dali pryč, protože už neposlouží původnímu účelu (neprolomí updatované OS), ale pořád je dost telefonů se starým software, kam se s tím prolomit dá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem z Ministerstva pro místní rozvoj několik desítek Blackberry. až na drobné vyjímky nebyly smazané ani vyresetované ani zamčené, takže tisíce majlů, smluv, návrhů zákonů atp. volně k přečtení. koupí BB kvůli šifrování a potom ho ani nezapnou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja kupuji jak na ebay, tak aliexpressu, enterprise HW z datacenter, vyrazeny, ale tak proc si domu neporidit 10Gb ethernet kartu na SFP, pritom kabel z SFP dodvaji NOVY a narch metalicky, aby se casem neopalila dioda ... i tak stoji novy kabel 14$ ... coz je vazne LOL, kdyz si vezmu, kolik to stoji od cisco ci netappu ;-)) ... ted treba za 60$ - 2x 10Gb + "krizeny" kabel ... neni nad to si napojit rychly NAS pres neco, co dava smysl ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.