Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nástup dvou jader se u Intelu zřejmě urychlí

V pripade intelu uverim az ked uvidim. (a uvidim tak,  ze tieto veci nebudu len papierovo existovat, ale budu sa dat aj kupit)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No uvidime, Intel sa snazil vyhrat aj bitvu o 1GHz CPU, a velmi mu to nevyslo, 2GHz a 3GHz sice dosiahli prvi, ale kazdy vie ze nahanat GHz uz davno nie je v kurze... ...tak sa nechajme prekvapit ako dopadne tato bitva... ...ale myslim, ze okrem prestize toto prvenstvo Intelu vela neprinesie... ...AMD uvedie dualcore velmi rychlo po Inteli a navyse s polovicnou spotrebou na 2,2GHz(55W) oproti 130W Intel 2,8GHz... ...a este ma napada jedna vec.. ...co dosky? Intel predpoklada potrebu novych chipsetov, AMD by malo vyjst zatial na s940.. ...bude aj do s939???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz to nastalo. Frekvence do nekonecna uz honit nesla a urychlil se prechod k vice jadrum a zase mensim frekvencim. Akorat je pruser zase potreba noveho chipsetu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> mayday:
Podle všeho Athlon 64 FX (jádro Toledo) do stávajícího socketu 939 téměř jistě půjde. Kompatibilní budou velmi pravděpodobně i chipsety, protože např. u dvoujádrových Opteronů (socket 940) se materiály chlubí tím, že stačí jen updatovat BIOS. A Athlon 64 FX (do socketu 939) se liší jen minimálně. Navíc AMD nyní u platformy K8 evidentně razí cestu, že co do socketu půjde zarazit, to tam taky poběží.
U Intelu se dá předpokládat (s téměř stoprocentní jistotou), že chipsety i945/955 budou podporovat i starší pentia 4. AMD z důvodu integrovaného paměťového řadiče bude měnit socket, protože i kdyby 939/940 pinů stačilo, staré procesory by v tom nechodily. Dokážu si ale představit, že někdo ušije desku, která bude mít jak socket 939, tak socket M2 (pravděpodobný alias socket 1207).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pre: WIFT
no nespekulujme tolko, bolo by pekne keby s939 vydrzal, ale je jasne, ze AMD uz ma prichystany s.M2... ...pockajme si rok a dozvieme sa ako to bude dalej...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bude to zajímavější boj a to nejen AMD a Intel, ale dokonce se chystá do boje zapojit, již už rozprodaná IBM, která příštím rokem chystá procesory pro desktopová PC s deseti násobným výkonem! dnešních pentií, budou se jmenovat CELL. Intel, ale už ví jak bude konkurovat, alespoň se bude moct vytáhnout svým BULL zapouzdřením svého jádra a dokáže tím přejít na 65 micro technologii a snížit napětí jádra, což umožní při nižších frekvencích až 4násobný výkon. Intel tvrdí: konečná frekvence těchto jader by měla být do 15GHz. Takže boj teprve začíná! Akorát je škoda , že se tato technologie oddaluje a to z důvodu navrácení investic z minulých let

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaromir: IBM a rozprodana ? :o))
Jinak IBM Power PC jsou v servrech na pasivech (jedna deska 4 procesory), a ofukovana ventilatorem. Vykonove v serveru je daleko pred Xeonem/Itaniem, jsou plne 64bitove, bezi na 1.6 nejnoveji asi 1.7Ghz. Ale jsou to special server procesory na transakce. A cena ... no Itanium je levne :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaromire,Jaromire..moc ctes a malo premejslis o tom co vlastne ctes
 
http://underground.cz/1061

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MayDay: "AMD uvedie dualcore velmi rychlo po Inteli a navyse s polovicnou spotrebou na 2,2GHz(55W) oproti 130W Intel 2,8GHz" Kdepa si přišel na těch 55W ja sem čet něco okolo 115W. A kdepa si slyšel o těch 130W u Intelu, tomu ani sám nevěříš viď? Ja bych to viděl tak na 150 - 200W a proto to konečně bude BTX :-). To bude spousta spokojených zákazníků ale v oblasti dualcore hoodně dlouho jen u Intelu :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD su loosery, ich technologie napr.  + je uplne trapna ked ten onen chip bezi o 500 MHz menej nez sa udava...Vyskusajte iMac G5 1.8 (asi P4 5,5 Ghz a uvidite co je stroj)
 
www.fmg.ak
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 ITOKAR:
maly detail oni ty xeony jsou v IBM servrech taky na pasivech, ktere ofukuje velky fukar :) Takze zadna zmena, snad jen v poctu tech ventilatoru :)(ale to nevim jiste PowerPC sem v ruce nemel)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

FMG: ty zakomplexovana lama, nemas sem davat link na Tvoje trapne stranky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.