Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nativni PCI Express čipy od XGI v květnu

XGI logo

Koncem září minulého roku jsme vás informovali o tom, že XGI připravuje na první čtvrtletí tohoto roku dva grafické čipy: XG45 a XG47. Oba budou čistokrevné PCI Express (tedy nativní bez převodního můstku, jako tomu bylo u Volari V3, V5 a V8).

První z nich, XG45, bude výkonnější (zhruba na úrovni Radeona X700), zahrne podporu Shader Model 3.0 a jeho cena se bude pohybovat kolem 50 dolarů. Druhý, XG47, bude o něco jednodušší (na úrovni X300) se Shader Modely 2.0 v ceně kolem 30 dolarů. Navíc se u něj počítá i s využitím operační paměti počítače jako grafické paměti, podobně jako to dělá ATI technologií HyperMemory a nVidia TurboCache. XGI tuto technologii zatím oficiálně nepojmenovala, odhady hovoří o Xtream-cache. Oba čipy by se měly na trh dostat v květnu letošního roku, dá se také očekávat, že si na nich XGI sama postaví vlastní grafické karty.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nativni PCI Express čipy od XGI v květnu

Neděle, 6 Únor 2005 - 10:57 | Anonym | Protoze kdyby to tak udelal kazdej, tak pci-e...
Pátek, 4 Únor 2005 - 21:27 | Anonym | Cenově je to velmi dobré, jen nechápu, proč...

Zobrazit diskusi