Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Věřte-nevěřte: Navi 2x prý je „Nvidia killer“

proč ne, ale klíčová otázka, podporuje RT? Tehdejší X800 XT Platinum taky o něco předehnala soudobou konkurenci, ale kvalita obrazu na tehdejší pecce FarCry byla o řád níž díky podpoře pouze SM 2.0...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Umis i cist? Nebo na to mas kamarada, ktery zrovna dneska nebyl po ruce? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč je ta otázka klíčová?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Lebo či je to monolit alebo dabl jadro :) Ale ako sa AMD dušovalo že cestou velkych monolitou už nikdy nepôjde, lebo už sa viackrat popalilo, tak ta druha možnosť je pravdepodobnejšia, lacnejši vyvoj lacnejšia a efektivnejšia vyroba. Len či bude tiež pchať na jeden plošak 8 jadier NAVI ako u CPU :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ved je to jednoduche, jeden čip je pre vypočty nahrada pre VII to bude asi NAVI 12 tam sa odhaduje cca 4000 jadier.
A potom dalši herny, ale ten sa bude duplovať 2x, 4x množstvom jadier NAVI. Aspoň o tom neoficialne hovorili pri uvedeni 64 jadroveho CPU minuli rok v zime.
V tedy dostali papalaši od AMD otasku kedy začnu nasobiť počty jadier GPU po vzore CPU, odpoved bola, že je to komplikovanejšie a že to bude trvať dlšie ako CPU a že to bude možne až na EUV pri jadre NAVI velkosti cca 200mm2 Teraz jadro NAVI ma velkosť cca 250mm2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane jo, takže "Nvidia killer" už opět na papíře.. :) Já bych se v současné době jen suše zeptal. Kde jsou ty nereferenční 5700 ? Takže nasedat do dalšího hype train a jedeme.. !!

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Znacim si prispevok "Tomason". Vyzera to tak, ze ta o rok a pol pod tymto nickom uz neuvidime.

Klesli im SP oproti predchadzajucim modelom a vykon aj tak stupol, cize rezervu maju aj na monolit. Prax s chipletmi u lahsieho HW, teda cpu, uz tiez maju. Ja si viem predstavit na vylepsenom 7nm procese dalsie znizenie SP na cca 2000 a ponuknut to dva krat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Znač si co chceš, ale kolikrát to zde již bylo ? Ještě se čeká na současné karty, které nijak neoslnili cenou a mají jen ref. chladič a už se zase píše o údajné boží kartě, co změní pravidla trhu.. :D Polaris, Vega, Navi, pořád takové články okolo AMD. A pak to vždy Nvidia suše spláchla další řadou karet. Takže já už se tomu směju. Až zde bude něco reálné, pak nemám problém. Ale začít s tím už teď... :D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Thomason, je mi líto ale nejspíš bude označen za Crhoida.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mám jednoduchou otázku: Kdy že měly nereference 5700/5700x vyjít a nevyšly?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nesnažte se o slovíčkaření. AMD chtěla uvést Navi a tím Nvidia předběhnout a urvat něco pro sebe. Bohužel nečekali, že jim tam Nvidia ihned švihne "Super" verze a tím je donutí také snížit původně zamýšlené ceny. A s tím blowerem pak nemají vůbec šanci, takže zase čekáme na nereference jako u Polaris. Kdyby do Nvidia nekopli, ta by nemusla reagovat a mohli v klidu počkat až budou mít vše připraveno. Jejich chyba. Tak hlavně hned začít psát o Nvidia killer, bavím se.. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

„Bohužel nečekali, že jim tam Nvidia ihned švihne "Super"“

O Nvidia Super se mluvilo od května (a o tom, že Nvidia v polovině roku vydá rychlejší modely RTX, se vědělo zhruba kvartál), takže je dost naivní předpokládat, že v AMD o měsíc později nečekali něco, o čem psala všechna média a věděli to i koncoví uživatelé. To je opravdu pravděpodobnější verze AMD, že záměrně před vydáním Super ohlásili nadsazenou cenu, aby z toho Navi vyšla jako produkt s lepším poměrem cena / výkon.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Otázka, zda by Nvidia "Super" verze uvolnila, pokud by AMD oznámilo Navi až na podzim. Podle mě to byla reakce, aby vzali AMD vítr z plachet kolem uvedení Navi karet, nemyslím že měli potřebu s vydáním spěchat. Ale chápu, že vy to vidíte většinou z opačné strany..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

„Otázka, zda by Nvidia "Super" verze uvolnila…“

Vždyť to nijak nesouvisí s cenami, respektive s faktem, že nejdříve došlo k ohlášení Super a až v reakci na to zveřejnila AMD první ceny Radeonů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD ohlášené ceny snižovala, původně si to představovali jinak. A já v předešlém komentáři o cenách nic nepsal, takže vůbec nechápu o co vám jde. Hodnotím tam pouze špatné načasování vydání Navi.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To vydani spatne nacasovane neni. To ze NV vydala, ve stejny cas jako AMD, svoje "nove" karty, se stalo uz nekolikrat. Je to jejich druh marketingu, asi uspesny, jnak by to nedelali.
Jinak cenove, jsou 5700 a 5700XT podstatne zajimavejsi nez "S" od NV. Uvidime, jestli to tak zustane i po vydani nereferencnich modelu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jednou pro tebe. Pokud AMD nemělo připraveno nereference, neměli Navi ohlašovat, takto jen Nvidia zareagovala, uvedla refresh grafiky a nyní prodává. Blower si koupí minimum lidí. Vzali jim i ten efekt, kdy mohli při vydání ihned oslovit. Teď se zase čeká jako u Polaris, což bylo tenkrát také k ničemu a zdlouhavé. Navíc se ani neví, jestli budou nereference vůbec cenově zajímavé. Dobré karty to asi budou, ale pokud nabídnou ten samý výkon za podobnou cenu, pak je na straně Nvidia RT. A Nvidia případně stačí opět jen cenově reagovat.

Ale jinak to vypadá na zajímavé karty, které můžou být po delší době opravdu silnými soupeři pro vyšší výkonostní modely Nvidia, o tom žádná.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

S nereferencema souhlasim. Z meho pohledu nesmyslny postup AMD.
Cena se uvidi, uz jen par dnu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Blower si koupí minimum lidí."
Mas nejake statistiky, ktere podporuji to tvoje tvrzeni?

"A Nvidia případně stačí opět jen cenově reagovat."
Diky Capt. Obvious :D A nebude pote reagovat i AMD?

"pak je na straně Nvidia RT"
Neni. Nepodporuje to moc titulu a ty ktere to podporuji, tak je to degradace kvality. Musis snizit detaily (nebo je za tebe snizi rovnou vyvojar) a i snizit rozliseni. Tim se dostanes do temne ulicky kde bud musis pouzit DLSS, coz je retardovana technologie, ktera nefunguje dobre a nekdy vubec dodporovana neni, nebo horce polknout. Misto krasneho ostreho 4k obrazu na 4k monitoru budes cucet na neco pobledleho, rozmazaneho a sekaveho. Ale JEEEEEJ, kdyz prijdes k louzi, budes se moct kochat! :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se nesnažím slovíčkařit. Jen jsem nabyl dojmu (asi mylně), že podle vás AMD nedodržela/propásla nějaký konkrétní (všimněte si slova konkrétní) termín vydání nereferencí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja tu RTX2070S kupovat nebudu a pockam si na Killera. Mimochodem uz tu mame od Qualcommu sitove karty Killer, neskutecny odpad!

Jinak teda abych taky prisel s nejakou zajimavou informaci, tak jsem v Zaklinacovi 3 zkousel staricky procesor i7-950 s grafickou kartou GeForce GTX1070 na fullHD monitoru. Vysledek byl, ze s vypnutym Hairworks jsem jel na nejvyssi detaily na 60FPS, graficka karta jela v prumeru na 75% se spickama az k 95% a procesor i7-950 (jeho jednotliva vlakna) jel v prumeru na 80% se spickama 100% vykonu s obcasnym stutteringem. Z toho je patrne, ze i7-950 nedokaze plne vytizit moderni grafiku GTX1070 a svym vykonem mirne zaostava.
JENOMZE UVEDOMTE si, ze je to staricky Bloomfield. Jednoduse pokud mate Ivy Bridge nebo Haswell nemate duvod kvuli hram upgradovat procesor ani na aktualni Intel Coffee Lake a ani na AMD RyZen 3000, nic vam to neprinese, protoze i starsi procesory snad vyjma RTX2080Ti plne dostacuji dnesnim grafikam a da se teda rici, ze obe firmy vyrabejici graficke cipy zaspali oproti vykonu procesoru.

Takze jestli AMD hodla prijit s nejakym Killerem soucasnych grafik a posune vykon treba o 50% nahoru, tak jedinne dobre a ja jim fandim, protoze do te doby nema absolutne smysl si kvuli hram porizovat nove procesory!

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Šokující zpráva dne, měsíce i roku je *TADY*! - Redmarx čeká... :))))))))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

...mimochodem, není náhodou i7-950 spíš Nehalem? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne.

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/37150/intel-core-i7...

Jinak, kazdej ceka, kdo teda uvazuje ekonomiky, protoze kazdej ma neco doma a proc by si kupoval neco noveho, kdyz to co ma doma, uplne staci. Mne treba i7-6700+GTX1080 staci uplne v pohode. Uvazoval jsem o novem procesoru kvuli nejakemu posilhavani po RTX2070S, ale ted jsem zjistil, ze ikdybych si tu grafiku koupil, tak ji da i stavajici procesor a jestli AMD avizuje dramaticke navyseni vykonu, tak bych to spis asi nechal najednou jak procesor, tak grafiku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, uznávám - vycházel jsem z blbýho údaje...
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Pentium-G4560-vs-Intel-Core-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba si s tim 4jadrem zahraj BF5 v multiplayeru a uvidis, co to znamena "nic neprinese", az se ti to zacne cele zakuckavat, jako pri nachlazeni ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemam BF5 a porizovat rozhodne nebudu, vyzkousel jsem proto svou oblibenou hru. Jinak nenapsal jsem to tam, ale chapu, ze kazda hra je trochu jina a nelze uplne ze Zaklinace 3 vyvozovat pro vsechny hrace, ale ukazuje to aspon castecne, jak moc jsou procesory vykonem pred grafikama.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tam jde spis Redmarxi o celkovou plynulost hrani. 4jadra, ti daji i dneska dostatek fps (hlavne treba skylake), ale ve spojeni s rychlejsima kartama, nemaji zadnou rezervu, pokud si ta hra vyzada vic v urcitych situacich. Hra jako BF5 a par dalsich dokazi zahltit i nepretaktovany 6C i5, jako treba 8400, 9400. Proto jsou lepsi volbou AMDcka ve stejne cenove, ktere maji navic SMT a tech threadu 12 misto jen 6ti. Kupovat dneska CPU na 3-5let dopredu jen s 6C bez SMT se nevyplati a tomu CPU dojde dech rychleji.
Samozrejme je to o tom, co cloveku staci, mne staci na hrani taky RX580..a nekdo potrebuje aspon RTX 2070...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, ze kdyz uz něco kupovat, tak aspoň tech 6C/12T s vyhledem do budoucna. Takze R5 3600 a R5 3600X vypadaji v tomto ohledu hodne dobře, nebo se da i7-9700 nebo ten samej s K a nebo potom R7 3700X, všechno to jsou dneska dobře procaky s vyhledem na hrani dalších několik let.
Ja ale psal o nečem jinem, jestli je nutne rychle na ty procaky upgradovat, pokud nemam nejvyšší modely RTX grafik a tvrdim, ze zvlast u singleplayerovych her, se to nevyplati. Je třeba, aby sel nahoru vykon grafik, pak bude davat i vykonejsi procak smysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme, dokud jsi spokojeny, jak to slape, tak na co upgradovat. Kazdy to ma polozene nejak jinak. Tipnul bych si, ze cca do 2 let zacnou vychazet pomalu hry, kde uz mozna ciste 4jadro bude mit problem drzet i plynule normalni prumerne FPS, vzhledem k tomu, jaky vykonostni boost dostanou herni studia s prichodem novych konzoli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, tezko rict, kazdopadne konzole mají byt 8C/16T, takze to co pises je urcite pravda a bude to tak, ale je otázka kdy, dva roky je docela optimisticka predpoved, když si vezmes, ze konzole ještě nevysly a nove hry taky vyvoj nejakou dobu trva a da se pocitat, ze z pocatku pujdou ven spis hry na stare konzole + uprava i na nove jako to bylo u nastupu PS4.
Takze ja to vidim na tak 3 roky ještě a mezitím se v PC muze stat cokoli, klidne muze zabodovat Intel a AMD kontrovat třeba 20 jadry i v mainstreamu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

už teď je na nových titulech vidět, že 8c jim prospívá (a dokonce jsou světlé vyjímky, které profitují i z 12c) jasně lidem kteří skončí max. u mainstreamu asi nebudou řešit pár fps rozdíl a obšasné "záškuby" , ale ti co si kupují lepší GPU nebo dělají na PC něco jiného než jen hry a konzum, tak by se nad nákupem CPU měli zamyslet už teď .. kdybych si před lety řekl, že si koupím 2c i3 (tenkrát na hry stačila), tak dnes už bych musel nutně měnit celou sestavu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslet hrani seriozneji a na delsi dobu, tak dneska jdu min. do 3700x, nechal bych stranou i treba 9700k, protoze tech threadu ma malo do budouctna. 9900k je porad nejlepsi CPU, ale zase za ty prachy nestoji, to uz radeji 3900x a muzes u toho streamovat az do stropu :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bojím se nejhoršího :) SW šitý na míru konzolovému HW (8c Ryzen + výkonné GPU), aby pak opravdu nebylo minimum 10/12c pro slušný provoz na PC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja našťastie mam po upgradu PC tak dufam že to 8 jadro na 4,4GHz vydrži do 3nm procesu. Ešte ma čaka upgrade GPU Ale to bude až o rok uvidim s cim pride NVIDIA a AMD, nieže by som si 2070 či 5700 nepolepšil, ale žiadna hra ma k upgradu PC netlači.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Práve včera som testoval na i5 4690k@4,1GHz staronovú GTX 1060 6GB OC Xtreme edition od Gigabyte po výmene za pôvodnú RX 560 4GB. Čakal som plynulý beh na plných detailoch ale tiež občas nastane shuttering (hairworks vypnuté, ale s módom vylepšujúcim textúry). Myslel som si, že je problém v grafike a zaľutoval, že som nevzal radšej z bazáru lacnejšiu a o čosi výkonnejšiu RX 580 (nebral som ju kvôli tomu, že človek nevie, či na nej nejaký magor 24/7 neťažil kryptomenu). No a potom ma napadlo pozrieť vyťaženia grafiky a CPU a zistil som, že GPU išla permanentne na nejakých 75-80% výkonu, a CPU okolo 85-90%, s občasnými špičkami k 100% práve v čase, ktoré by zodpovedali tým seknutiam. A to by výkonovo I5 4690k a GTX 1060 mali k sebe sedieť bez nejakého bottlenecku (ten CPU by mal v pohode nakŕmiť aj GTX 1070).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne na tom i7-950 jelo v Zaklinacovi 3 celkem 5 vlaken na tech 80% a zbyle 3 vlakna na 35%. Tak pocitam, ze tech 5 brala pro sebe hra zbytek si vytezoval system. Tudiz, pokud to umi multithread, tak mohou byt core i5 nedostatecne, to je mozne, ikdyz vykonem by to ten procak mel utahnout v pohode i na tech 4 vlaknech. Nepouzivas treba antivir nebo nebylo spusteno jeste neco, co by si bralo vykon pro sebe?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Áno, papierovo by to mal asi zvládnuť. Čo sa týka AV, tak na pozadí bežal len ten dodávaný s Win10. Ostatné aplikácie vrátane Firefoxu som mal zatvorené, na pozadí bežali len bežné služby (Daemon, Dropbox...). Večer som trochu googlil, a nejaký týpek na youtube dal návod, že by to mohol robiť svchost.exe a návod, ako to vyriešiť. Ale týkalo sa to Win7, takže neviem, či to pomôže aj vo Win10. Ešte skúsim ten CPU potaktovať, či to pomôže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svchost je jen služba za kterou se skrývají jiné, ať už služby, programy, viry... takže spíš zjistit co ho vytěžuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx, neboli červený marx engles beatles v zajetí AMD: "počkejte si!"
Tak to je masakr. Já taky čekám na RTX 3080 nebo 4080 protože gtx1080 je tak nadčasová, že mi ještě stále slouží tak že se ani nezadýchá. LOL

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nadčasové je 8/16k rozlišení moderní je 4k a tam se jaksi 1080 nechytá a to jsou pořád tituly, které mají značné rezervy v kvalitě grafiky a k fotorealismu mají stále daleko ;) dejme tomu pro FHD je to pořád OK karta :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemam zajem ani o to 4K, spoustu her potrebuju hrat na klavesnici+mysi, vic mi to tak sedi a před očima mam 32" monitor 2560x1440 a rozliseni je idealni a vim, ze nic většího bych uz nechtel, uz i tech 32" je dost velky.
Na TV pak s gamepadem jedu furt na fullHD, ale tam mi to taky staci, protože zase od toho sedim dal, nicmene do budoucna si dokazu představit s lepsi grafikou, ze TV upgraduju na 4K, ale zadne vyssi rozliseni s představit nedokazu a nechapu, k cemu by mi 8K nebo 16K bylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byla doba, kdy 32" byla slušně velká televize :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm... tak to je o preferencich kazdeho cloveka. Ja mam 4K, cca z metrove vzdalenosti a kocham se, pomaha to vnoreni se :)

Jedina hra, kde mi to delalo problem je DOTA2. Tam ten kurzor byl fakt divne mrnavy. Musel jsem prepnout na Vulkan, pac tam sla menit jeho velikost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to tě lituju já tu obrazovku vrátil a pořídil si 32" 3440x1440 a je to úplně něco jiného, u té 2560x1440 jsem viděl jednotlivé pixely.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak jsme se dozvěděli
- máš vážnou oční vadu
- uniká ti pravý význam některých slov např. "ideální" :)
- máš velmi omezenou představivost
já už se např. těším až svou 4k TV vyměním za 8k velkoformát a časem za minimálně 16k ve stylu Wall TV :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já pod 512k rozhodně nejdu! Synovi jsem jasně sdělil, ať se postará, že až bude mít vnuka, ať ten nezapomene vyřídit svýmu vnukovi, ať mi tu telku (nejlíp od Sencoru ;) donese na hrob ;))))
...
(Pardon - dovolená, druhej panák, šestý pivo... ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak třeba ve warhammer vermintide 2 si můžeš zvolit kolik vlákem má hra spotřebovat jestli 14 nebo 16 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to myslíš vážně ? On mluvil o rozlišení obrazovky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Jednoduse pokud mate Ivy Bridge nebo Haswell nemate duvod kvuli hram upgradovat" - tresky plesky. Az do haswellu je to vsechno stejny, takze kdyz se ti to kousalo na policku v jetelicku, bude se to kousat i u tech ostatnich. To samy na prvnich jezirkach, zvlaste netaktovane i5 obcas zaskobrtnou. Zaklinac je totiz svine nenasytna. Mrkni kolik ma s 1070 treba 9900k, ty grafiky jsou proste nevytizeny, porad maj rezervu, cpu jsou hrozne pozadu. To se musi taktovat az na krev a nejen frekvence, ale cache, ramky - vsechno, aby to melo nejakej efekt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja od next-gen Navi ocekavam hlavne srazeni cen RTX karet, k prikladu Geforce RTX 2060 Super za 229 dolaru, RTX 2070 Super za 449 dolaru a RTX 2080 Super za 599 dolaru, podobne RTX 2080 Ti za 799 dolaru, protoze to co dnes predvavi NVIDIA v podobe nechutne odporneho RT a DLSS-AA s tim naceneni, je prasecina a des, uz RX 5700 je skvely produkt, primo konkuruje stredni rade RTX karet, drzim palce AMD, vycisteni chlivu na poli procesoru je dokonano, ted to nutne potrebuje GPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uf to mi odľahlo, ja som sa bál že budeš očakávať hlavne zníženie cien AMD kariet :D

...lebo vieš, "2060 Super za 229 dolaru" je troška divná predstava ak rovnako výkonná RX5700 stojí $349 - zníženie ceny RX5700 neočakávaš ? Nechceš ?

+ "2060 Super za 229 dolaru, RTX 2070 Super za 449 dolaru" - jasné, 2060S ktorá ma tak 80-85% výkonu 2070S dajú za prakticky polovičnú cenu, samozrejme, to je bežná praktika. A v druhej vlne bude AMD reagovať a zlacňovať RX5700 na 199USD :D

"RTX 2080 Ti za 799 dolaru"- zaiste, kartu ktorá má o +/- 35% vyšší herný výkon než Vega VII ktorá sa ešte stále predáva po 699USD zlacnia na len o 100ku vyššiu cenu než má Vega VII. To by bol bravúrny ťah :D

PS: "z RX 5700 je skvely produkt, primo konkuruje stredni rade RTX karet" - jop, akurát že tá slabšia RX stojí 350USD a XT rovno 400USD. A to je pre 80% záujemcov priveľa bez ohľadu na výkon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Si to presne trafil. U AMD mu žiadne ceny nikdy nevadia. U NV vždy vyžaduje polovicu a aj tak by s niečím nebol spokojný. Som si úplne istý, že by nemal problém zaplatiť 2krát toľko za AMD aj keby nemal z toho žiadnu pridanú hodnotu. Niečo by si na ospravedlnenie nákupu vymyslel, aby sa aj ďalej mohol tváriť ako "nekupujúci na základe značky". Hate-ovať všetko od NV mu ale ide ne jednotku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

HDMI 2.1? VRR?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HDMI 2.1 a 2.0 splynulo v jeden (samozřejmě certifikaci HDMI 2.1 dostane produkt který implementuje celý feature set HDMI 2.0 ) >> tím chci říct, že k VRR zvládnou produkty i s HDMI 2.0x :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD funboys praví: RTX je fůj, RTX je hnuj, RTX nemá s realitou nic společného, RTX na co jsou mi realné odlesky, mě stačí fiktivní odlesky, RTX nefunguje korektně, RTX kazí scénu, RTX je příliš tmavé/světlé, RTX je na nic....
_____________________
Dobře si to zapamatujte.... až příjde AMD RTRadeon Navi 23, jak se budete kroutit jak hadi a vývrtky aby jste obhájili, že RTR v podání AMD bude: RTR je úžásné, RTR je skvělé, RTR je perfektní, RTR dělá scénu reálnou a reálnější než nvidie, fuj hnusná envidie, RTR je bezva, protože konečně vidím odrazy nepřátel ve skutečných úhlech a odrazy ve sklech, RTR funguje naprosto korektně a nesnižuje výkon, RTR vylepšuje scénu, RTR není ani příliš tmavé ani příliš světlé, protože je vždy akorát, to jen výrobci hry to neumí implementovat korektně, počkejte si na patch a ten to spraví....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Crho opět mimo :)
- RTX ≠ RT
- fiktivní jsou i RT odlesky jen přesnější a v budoucnu lehčí na implementaci, ale s krvavými nároky na "křemík"

a jestli RTR RT nebude snižovat výkon (což je imho nereálné), tak proč to nevychálit :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) RTX je označení pro technologii envidie v mém příspěvku.
2) RTR RT bude snižovat výkon stejně jak u envidie, byla to právě narážka na to jak to budou AMD hype train vychvalovat do nebes.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ne RTX je celá platforma + balíček "funkcí" a zároveň označení produktové řady :) RT je samostatný element v dané podskupině

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne v mém článku jsem RTX označil technologii nVidie, která umí RT.
AMD bude umět RT technologii taky, proto jsem ji pro oddělení nazval RTR jako RayTracingRadeon, kdy RT bude taky samostatný element v dané podskupině karet AMD.
Jste ještiný dement, který se mě snaží zesměšnit, ale jaksi na to nemáte mozkovou kapacitu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš článek? KDE??? :))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proč bych plýtval energií a snažil se o něco co bravurně zvládáš sám :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Déjà vu
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5m0eav/poor_volta/
Předpokládám, že na tomto webu bylo zaseto semínko hype trainu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Todle mě naštěstí nechává klidným, protože kdo chce KVALITU, kupuje NVIDIA karty.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia či AMD robia len navrh čipu, zaleži ako kvalitne ho vyrobia a ako kvalitne posladaju. Napriklad mam GTX1060 od ASUS a pri vačšom zaťaženi sa rozvrči ventilator po 3 rokoch, ale teraz nenadavam na NVIDIU, ale na ASUS lebo navrhol zle komponenty pre GPU, to iste sa tika vrčiacich cievok a tak dalej...
AMD či Nvidia velky vpliv na kvalitu nemaju a vykon maju obe značky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak na refereční design vliv mají a tam to hodně a hlavně opakovaně nezvládli(AMD) a přitom o třídu lepší řešení by vyšlo jen mírně dráž a rozpustilo by se v ceně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě to taky nechává klidným, ale nejsem blbec a nekupuji podle značky jako ty
Raději si počkám na testy než koupím.
A co se týče kvality, tak když si vygooglím jen SW problémy Nvidie za poslední 2-3 roky s ovladači, tak Nvidia=kvalita určitě neplatí, AMD mělo tak 1/3 problémů, co Nvidia. Takže kde si vzal to, že Nvidia je kvalitní, to by mě fakt zajímalo, naivko :oD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz amd doladilo ty ovladace, aby nenechavala vecne vykon na stole? Jen se ptam, prestal jsem to sledovat nekdy pred dvema lety. :))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Omyl - Vymazať

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1/3 problémů? Takže cca nastejno, s ohledem na cca trojnásobně větší zastoupení grafik nVidia na trhu ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O jakých chybách ten pán hovoří? Mám ji už tři roky a zatím jsem na žádnou chybu nepřišel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Při takovém počtu prodaných kusů (miliony a miliony) je to jedno, jaké je zastoupení na trhu, chce to jen trochu přemýšlet než něco napíšeš, tady se to nedá jednoduše sčítat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesekuluji, počkám co vytasi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase tyhle uniky... takhle nvide vi na co se ma pripravit a huang to zas prebije necim silnejsim a vyda to driv. Jako poslednich par let pokazde. Cert vem nejakyho Raye Tracinga.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne tento "NVIDIA killer" pripadá ako nový "poor Volta". :-) Neviem kto to u AMD vymýšľa, ale toto je marketing ako cielený na deti. Keď si ešte spomeniem na Fixera...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechci byt hnusny, protoze amd preju uspech, ale "nvidia killer" zni opravdu velmi trapne vzhledem k situaci v HE, ktera trva nejmin skoro 5 let. AMD dela porad dokola tu samou chybu, ze vyrvava do sveta, co kdy uvede a kolik vykonu to bude mit. Do toho urcite probiha nejaka prumyslova spionaz ze strany nvidie, protoze je moc velka nahoda, ze nvidie pokazde vypali rtg rybnik tesne pred uvedenim nejakych grafik.
Jak uz no-x naznacil v clanku, bylo by potreba, aby "nvidia killer" mel:
1. vyssi herni(!) vykon, nez titan ampere (nebo alespon cenove dostupnejsi 3080)
2. lepsi nebo stejne provozni vlastnosti, nez konkurencni karta
3. vyrazne lepsi cenu, nez konkurecni karta
Aby se jednalo o skutecny "nvidia killer", musel by splnovat libovolne 3 vyse zminene vlastnosti :)
Idealni by bylo, kdyby uvedeni na trh opet nedoprovazel nejaky kix, ale to uz je moc velky sci-fi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- jenže to NV killer není nic oficiálního ani nějaký neoficiální štěk nějakého zaměstnance, ale nepodložená zpráva nějakého redaktora, která je možná pravdivá a může klidně popisovat nějakou eufourickou reakci na nějaké poradě tzv. "povedlo se ":)
- 5700 XT se až na refereční provedení povedla (výkonem lítá i nad 1080 Ti) a to je "malá" NAVI sakra ořezaný čip ... dá se očekávat, že velká NAVI bude se sniženým TDP(asi custom verze pro konzole) o trochu lepší jak malá NAVI a desktopová verze bude o dost lepší
- rozhodně nás čeká něco překvapivého, protože udělat "větší" NAVI by neměl být zas takový problém = musí být už v podstatě hotová (pokud nevázne 7nm EUV a nebo nemají omezené kapacity, ale i to je možné vzhledem k závazkům k MS/SONY, kteří nejdřív musí vytvořit ekosystém a odladit první hitovky na start prodeje což vyžaduje i plné sklady )

a nakonec vydají velký, žravý, drahý čip s hrozným referečním chlazením :D :D
ale jinak plný souhlas stačí ji v trhnou aspoň v jednom bodě(nejlépe kombinaci) a bude to zabiják a teď ještě přidat ty dva dolary na lepší chladič :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyvijel si nekdy? Takovy pitomosti, jako prdle nazvy se bezne treba davaji. Samzorejme to nejsou oficialni nazvy. Stejne jako se treba uzivatelum sotwaru rika mezi developery BFU..
Tady se z toho dela nejaka senzace..pritom tenhle hype je vyprodukovany nesmysl..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ Wendak
MUDr. Karel Kladivo tel. 777054400, zkus ho, je dobrej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chodis k nemu? :))
Spis bych rekl, ze by jsi ho mel doporucit JP..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.