Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Navi 32 cílí na 3GHz+, chystá se i rychlejší revize Navi 31

RGT hovorí aj o Navi31 s V-Cache
https://www.youtube.com/watch?v=Xrp5ls5qTMk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lidi se nikdy nepoučí, budou na základě takových "informací" hypovat bílého jednorožce a pak to dopadne jako s Vega 64, přijde studená sprcha a vše bude zase zpátky ve starých známých kolejích.....

ale klidně můžete snít o Velké Navi s 3,3GHz/3,6Ghz a ješte k tomu s 192MB 3D stohované cache a v duchu si říkat, jak to AMD natře Nvidii :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nVidii to nenatrie nikto, Ja sa len pýtam, či to tak nemôže byť.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD je v úplně jiné pozici než při návrhu VEGA. Tehdy museli udělat čip pro hry, práci i výpočty a ještě ověřit HBM paměťové čipy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna vega 64 byla povedená karta pořídil sem jí o 6000kč levněji než 1080ti a výkonem ztrácela průměrně kolem 15% za to cena o 1/3 nižší pro 2k hraní karta dostatečná i dnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se mi nezdálo, že by se nepovedla a kdyby to tak bylo, asi nepokračovali až po VEGu 20. Co vím, tak kritika byla pouze na velkou spotřebu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ech, 7800(x) som cakal skor ako v polke roka...no co uz...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V dnešní době je jedno co se píše ve specifikacích, reálna frekvence je vždy o dost vyšší, 4080 Gaming OC má boost 2535 a mě jede porad 2830, Aorus extreme 3080ti 1830 a porad mě jel 2010.. Uvidíme jak to s tou reálnou frekvenci bude po vydaní..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tady je spíš otázka, kdy bude. Prostě aby NVidia nedoprodala Amperu, nevydala daší grafiky od Ady a Navi 32 tu třeba furt nebude. Prostě aby v AMD nasadili aspoň z poloviny takové tempo, které umí v procesorech!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plany byly ambiciozni, vysledek neni spatny, ale na hype to neni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je spíš plus než tragédie. Aspoň to nebude tolik žrát.
Zprávy o něčem budoucím na 6 nm jsou důležitější a bohužel extrémně špatné. Pod RX 6600 není prakticky nic, co by stálo za koupi a to ta RX stojí 8 tisíc. To už není jen o mrtvém lowendu. Nízké prodeje si zaslouží a je dobře, že AMD má pokles největší, protože AMD ještě předstírá neschopnost i u vývoje herních APU.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia nema ani to. RTX 3050 ma 1,4x horsi pomer cena/vykon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vím, platí nepsaná kartelová dohoda a když začne extrémně rejžovat jeden výrobce, tak druhý se rychle přidá. Třetí Intel tedy hraje stejnou hru, i když jsou jeho karty úplně o ničem. Jaká to náhoda, že ani nvidia nemá nic pro nižší mainstream a lowend....

Mě jen fascinuje, že to lidi při pohledu na RX 550 za 3 litry na konci roku 2022 netrkne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Žijete v minulosti? RX550 je i na drahém skřetovi za 2k. Pod ní je už jenom GT710 za 1,5k (ta RX550 je tak o kolik ... 300% výkonnější?)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Né že by ty 2 GB VRAM tak vadily, ale to příšerné chlazení už ano.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pulka cervna? to je trochu divny vydani nove generace v roce 2022?
na to ze navi 33 mela jit s navi 31 ven a neni o ni ani vidu ani slechu tak je to fakt divny
aspon nvidia muze byt v klidu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V klidu může být i ta drtivá většina zákazníků, co si kupují karty do 15 tisíc. Žádný přímotop jim v PC nepřistane, topení elektřinou je stejně to nejdražší a v létě budou navíc v pohodě.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

AMD se chystá na to, i na to, a popřípadě i na toto. ) Omlovám se, ale už je toho hodně na co se AMD chystá.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

a medzitym v nvidii chystaju len nove nehoriace konektory...to je teda pech

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

kdyz nepocitam ten zmetek navi 31 co ted vydaj, tak vylezou s novou generaci az v pulce pristiho roku, pochybuju ze nova revize navi 31 bude driv nez v pulce roku jako navi 32, tou dobou nvidia snad doproda ampere a vydaj i 4060 a amd z vesela bude uvadet novou generaci v high endu, takze 50 spalenejch konektrou oproti pul rocnimu spozdeni cely generace je nic
timhle market share fakt nenazenou to jsem zvedavej co budou delat, kdyz jsou na historickym minimu s lepsim vykonem a lepsima cenama lepsi spotrebou a vice vram, se ani nedivim ze 4080 stoji co stoji

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"se ani nedivim ze 4080 stoji co stoji"
este ze 4080tky su stojaky vo svete (nastastie):)
50 spalenych (oficialne nvidiou priznanych) je fakt nic. Hlavne je, ze z teba firma urobi vola, ze za 2K€ specenu kartu, ktoru zevraj zle zapojis, mozes ty sam. To stoji vsetky tie prachy, ktore do nich zakaznici napchali.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je prostě už normální. I kdyby karta s čipem od AMD měla stejný výkon, poloviční spotřebu a poloviční cenovku, lidi si stejně koupí tu kartu s čipem od nV. Tak to prostě je :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

blbá voľba , tiež voľba. Sú to ich prachy...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni ten marketing a cenotvorbu staví prostě na tom, že budeš ochoten na to připlácet, protože tam máš přece DLSS(3) a lepší RT, za to si tam platíš, takže se snaží ti navodit dojem, že to potřebuješ.

Takže připlatíš oproti 900$ dalších 300 a máš tady místo RX 7900 XT RTX 4080 se stejnou rasterizací, ale zato k tomu dostaneš jejich RTX balíček navíc... nebo to prostě oželíš a nezajímá tě to a rači ušetříš...

jestli to za to někomu stojí, zvlášť když můžeš připlatit jen 100$ a dostat XTX, která už bude dokonce výkonnější než ta 4080... proč ne, ale já bych bral teda rači tu lepší rasterizaci, když už teda připlácet, DLSS3 už mi nepřipadá zas jako taková must have featura a bohatě si vystačíš s FSR2, nějaký frame generation mně osobně fakt moc nezaujal, navíc AMD si taky chystá obdobu jako FSR3, takže stačí jen vydržet, pokud to někdo opravdu využije a co se týče RT, rači si zvednu vyšší rozlišení a ne abych musel kvůli nějakému RT hrát místo na 4K jen na QHD, protože ten výkon stejně nebude stačit a je to furt příliš slabé na to, aby to bylo použitelné.

Kdyby byla ta cena stejná tak asi pohoda, ale připlácet na to a ještě tolik, to už mi připadá jako úlet a ještě za takové blbosti, když ty GPU budou mít nejspíš ještě furt horší efektivitu... prostě nope.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vola mozna, ten konektor by mohl bejt fakt lepsi, ale nvidia ti to vyreklamuje takze o nic neprijdes a priste vis ze to musis zastrkavat poradne

4080 jim sice lezej na sklade, ale nvidii to nevadi kdyz musi doprodat ampere a s kazdy 4080ky ma neskutecny vejvar

zato oznamovat rdna 3 na tenhle rok je fakt vysmech, vydaj ti kartu ktera ti neda "slibovanych" 3ghz, budou delat novou revizi a zbytek portfolia vydaj za pul roku to je super launch teda
hlavne ze se tady intelu vsichni smejou tam to teda to spozdeni je vetsi ale pul roku taky neni malo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„zato oznamovat rdna 3 na tenhle rok je fakt vysmech, vydaj ti kartu ktera ti neda "slibovanych" 3ghz, budou delat novou revizi“

Toto nechápu, proč by majitele RX 7900 mělo trápit... on si koupí AMD, protože mu nabídne o hodně lepší výhodnost, jestli to tam má nějaký HW bug nebo ne... who cares? Jak by řekl Jobs: „It just works.“... i s bugem a očividně stále dost dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dajodkaz kde amd sľubuje 3 Gz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak AMD to údajně předtím prezentovalo nějakým investorům, nebo co to bylo zač, že to je navrženo pro tyto takty... jelikož jich finální produkt nedosahuje, spekuluje se o nějakém problému a předpokládá se, že to není umělé omezení... toto by smysl dávalo možná jedině kdyby měli nad konkurencí náskok, což upřímně moc nevypadá... uvidíme kam se dostanou nereference s takty, je asi pořád možné, že AMD chtělo Nvidii v té spotřebě podlézt, takže je ten výkon schválně omezený a jak zvedneš ten power limit, může být výkon ještě o dost lepší, ale s tím bych asi rači nepočítal.

Mě spíš ale fascinuje ta jeho logika – takže jen kvůli tomu, že tam je asi nějaký problém, tak někdo má koupit RTX 4080, jo?... a proč by to dělal, v čem to bude lepší, vždyť i s tím bugem bude RTX 4080 furt pomalejší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to neříkám, že si máš jít koupit 4080, ale v duchu celé situace jaká panuje teď na trhu, když amd není schopná oslovit současnou lepší nabídkou zákazníky, tak jak chce potom oslovovat zákazníky příští půl rok a čím?

proto 4080ka stojí kolik stojí, protože prostě může a nikdo s tim nic neudělá a o výkonu 7900xtx zatím moc nevíme

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš to bude tím, že Nvidia musí přece doprodat staré zásoby 30xx grafik. Navíc asi mají větší náklady na výrobu než u starší generace, NV nemá čipletovou konstrukci a ta jádra nejsou právě malá. A k tomu mají ztrátu, jak jim padly prodeje po poslední kryprománii. Proto ty ceny. Ani Intel nemůže snižovat ceny, aby pomohl prodejům. AMD celou tu koncepci navrhla právě kvůli rostoucím nákladům na velké monolity.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ked ti zhori karta, budis, (ale vyjadrenie nvidie je take, ze je to tvoja chyba) ...ale co ked ti zhori aj v pc nieco ine? popripade mimo pc? pretoze tam nastava horenie, cez 300stupnov. potom sa mozes pokrabat tak na hlave alebo zadku, aj s novou zreklamovanou rtx4090 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona NV oznámila, že bude uznávat reklamace GK 4090 z důvodu vyhořelého konektoru? Já to tedy nikde nečetl. Ale uznávám že nemohu číst kde co a proto se ptám. Zatím jen vím že NV se nechala slyšet, že si za to mohou majitelé sami. Už jen tento výrok značí, že NV vadu svého produktu neuznává a tedy není důvod plnit reklamaci, poroto že si jí majitel poškodil sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NV jasně řekla, že to je problém uživatelů, tolik k uznání reklamace. To že nejde poznat, zda je konektor plně dotlačený, je je jim jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, jen jsem zvědav, zda někdy přiznají, kolik jich bylo doopravdy. Minimálně kdyby ten konektor nebyl utopený a bylo vidět, zda je doražený, tohle by se dít nemuselo. Tam se špatně víc věcí kolem toho konektoru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

souhlas

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když o NAVI 31 přestanete uvažovat jako o konkurenci 4090 a vezmete to podle ceny, nevypadá to na propadák. Navíc nezávislé testy ještě nejsou, na závěry je moc brzy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mohl být příjemný větřík do zahnilých vod cenotvorby RTX 4080.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No já čekám na AMD tak šup nV mě nějak nezajímá za tu cenu a 4060 výkonem 3070 už vůbec ne a ještě někdy na jaře xD
Čekám a počkám AMD

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.