Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k NEC má notebook bez pevného disku

no nevim, za ty prachy a bez HD.. mohli tam nacpat aspon nejaky microdrive, tohle je trapny. Asi jako auto bez nadrze (muzete s nim jezdit jen kdyz jste pripojeni k cerpaci hadici..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Pochybuji že je tam opravdu 3GB ROM. Spíš je tam flashka se zakázaným zápisem.

2. Nedokážu si představit běh XP na read-only disku. Co swap? Co konfigurace? Kam se to ukládá? I každá live distribuce Linuxu má možnost ukládání dokumentů a konfigurace na HDD.

IMHO je to prostě docela nesmysl od základu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a hlavne jak by se Win updatovaly v pripade vyskytu kriticke chyby... bezpecnost predevsim :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze takove reseni ma budoucnost -pokud bude dostupne dostatecne rychle pripojeni na net. Jedine co ma cenu jsou data. Pokud bude existovat moznost mit svoje data spravovana bezpecne "nekde" na serveru a budete mit moznost se k nim kdekoliv pripojit je vyhrano. Pokud pracujete s daty na vice mistech, v praci, doma a na cestach, znate problem se spravou verzi atd. Aplikace budete spoustet primo z netu kdyz je budete potrebujete a nemusite je mit nainstalovane, aktualizovane atd. Nebudete mit viry, spyware, malware apod. hnusy.
Cena musi byt tak 10x mensi, a bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Imho nesmysl finkci HDD plni RAM o velikosti 512MB???? a za 50kkc delaji si legraci? tak mozna za 15kkc max za 20..... nehlede na to ze se ty data stejne kazdy muze ukladat nekam i jinam...
To mi prijde smysluplnejsi normalni notebook a server, kde ne notebooku bude nejaka aplikace, ktera automaticky bude posilat zalohy na server..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DRK: ne 50, ale 90 litrů ;-)

Obejít širokým obloukem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XP samosebou z read only disku fungovat budou, stejne tak jako jsou schopny bezet z CD a DVD disku. Ad cena - no a co, tak to stoji 90.000 Kc, ta vyroba je pomerne draha (nesrovnavat s sunty jako Acer), vyuziti to ma ve firmach a tam se toho prodaji desitky tisic kusu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DEVADESÁT litrů??? Za tenký klient? To si dělají srandu, ne???
Může mi někdo vysvětlit proč by tohle nešlo zařídit s normálním notebookem?
Prostě třeba pro 100 lidí místo tohohle nakoupit normální notebooky po 40k nebo i míň, no a mám 5 miliónů na software přes který je budu provozovat jako tenké klienty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Kim: To si uz nekolik hodne let mysli i Bill a nejvic se tesi, ze za kazde pouziti hlavniho serveru mu budou lide platit. Jenze to nikdo nechce! A ja doufam, ze takovy paskvil, ktery si bez serveru ani neskrtne nikdy normalni pocitace nenahradi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky pochybuju, že je tam ROM (read only memory) už jenom kvůli tomu, že se po každym vypnutí smaže a pak nahraje znova...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak hoší, tenhle notebook není určen pro vás. A ve velkých firmách, kde ztráta důležitých dat může stát firmu pár miliónů, zas tak moc na ceně nezáleží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejako mi unika zmysel tohto (draheho) nezmyslu... Preco by niekto mal pouzivat vo firemnej sieti "prenosny terminal"??? Ved to je to iste, ako keby som po firme pobehoval z vlastnou klavesnicou a monitorom. Predsa ked som vo firemnej sieti a mam data na serveri tak proste pridem do ktorejkolvek kancelarie a tam si sadnem k miestnemu pocitacu (alebo terminalu) a pracujem. Nepotrebujem zo sebou nosit hardver. A v pripade pripojemia "z domu" je samotne spojenie "cez internet" ovela vecsou bezpecnostnou hrozbou nez to, ze pouzijem "bezny notebook" a nie takyto "super bezpecny" paskvil. BTW: to bude sranda, az nejaky hacker najde bezpecnostnu slabinu toho systemu ulozeneho v ROM (a teda neupdatovatelneho...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PeterM: A co takhle obchodník, co jde za klientem a náhle mu notebook někdo ukradne? Takových případů tu bylo... Tenký klient se hodí i pro práci z "domova" a nemám obavy, že pokud mě někdo ukradně notebook, tak 1) přijdu o celodenní práci
2) přijdu o firemní data
3) přijdu místo ve firmě, protože jsem dopustil ztrátu dat
atd. atd.....
Někdy má prostě tenký klient velkou výhodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.