Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k NEC ND-4571A (16×16 DVD R/RW, 8×8 DVD R DL, 5× RAM IDE)

Drobná chybička v grafech opravy chyb na DVD: NEC přečetl 20% dat a nepřečetl 79%, ale v sloupcovém grafu máte uveden opak. Stálo by to za opravu. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ondra: Ty seš teda ale bystrej! Díky. Už je to opravené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na CDfreaku dělali recenzi téhož, ale výsledky jiné. Třeba DVD korekce chyb jim vyšla vynikající. Takže asi je to kus od kusu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oprava , ta recenze je na cdrinfo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jarda: Vím, a taky ta jejich mechanika umí LightScribe. Přečti si jejich hodnocení-plusy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost jine vysledky, cim to muze byt? Jiny firmware, chyba kusu?

Take u AudioCD ochran maji zcela jiny nazor ... je to divne. Chtelo by to opakovany test s jinym kusem ... nebo, pokud ji nekdo mate, napiste sve zkusenosti s Key2Audio nebo Kaktusem.

cdrinfo:
The ND 4571A is a very good reading decive, which would satisfy even the most demanding user who likes to combine good ripping speeds with good error correction, in both CDs and DVDs. Even the defective media at the error correction tests were read at full speed, indicating a very good mechanism which will retain its speed, making the reading fast and reliable.
....
Protected media tests revealed that the drive had not problem ripping the protected audio inserted media,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to určitě testovat více kusů, výsledky testování jednoho kusu nemají prakticky žádnou vypovídací hodnotu. Je třeba možné, že pro testování vám dodají specielně vybraný kousek, se kterým vám budou vycházet super výsledky. Z testu 1 kusu se také nedá zjistit, jak kvalitní je výroba, tj. jaká je variabilita parametrů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda asi nemam 4571 ... ale o podobnejch testech si muzu tak leda nechat zdat... |:
Zero, asi by se ti nechtelo dostat z ni firmware a zpristupnit ho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ktera vypalovacka je nejkvalitnejsi co se tyce kvality zapisu/prepisu a co se tyce obchazeni nebli vypaleni ochran na dvd/cd (1:1)Plextor nebo Pioneer ? Dik predem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DEKO> Co si tak projit 4 posledni recenze danych znacek (tj z kazde znaky posledni 2 typy)? Mas to za chvili a cerne na bilem. Nebo cist a porovnat je moc prace, tak at to udela nekdo jiny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DEKO> A kdyz kouknes i na grafy, tak to neni jen cerne na bilem, ale i barevne na bilem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přijde mi to zhruba jako se zeptat jestli je lepší modrá nebo růžová :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Jack:
Testovat více kusů by asi bylo obtížné. Představa, že by nám třeba firma půjčila pět stejných mechanik mi přijde trochu jako z pohádky. A představa, že by to pak Zero všechno testoval pětkrát - to už bych mu to pak opravdu nezáviděl.

>> Fangorn:
Mechanika už je zpět u prodejce, takže bohužel (vyrazila už ve čtvrtek, jestli mě paměť neklame).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám túto mechaniku od polovice apríla. Zatial som pálil hlavne na média Ritek F1 od Memorexu a čo je hlavné všetky bez problémov fungujú. Momentálne používam firmware od Liggy a Dee z CDfreaks fóra 1-Z1. Som prekvapený ako dobre tu dopadla v teste zápisu Verbatim DVD+R MCC4, lebo firmware 1-Z1 zlepšuje hlavne zápis na ne. Pravdepodobne asi závisí na akej mechanike sa testuje kvalita disku. Pioneer 111 je postavený na tom istom čipsete ako Nec 4571, alezapisuje absolútne perfektne na všetky typy médii. Myslíte si, že novší firmware by ju dostal na úroveň Pioneer 111? Poprípade, nedala by sa preflashovať na Pioneer 111?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám ji asi měsíc a musím říci že jsem sklamán jeji hlučností :-(O LG H20 člověk ani neví že ji má,ale tenhle NEC hučí jak hospodský ventilátor.To je ale asi tak vše co bych ji vytknul.Jen bych dodal že CDS100 a CDS200 čte úplně normálně a kopie jsou v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift, skoda (: Ale oproti tomu co vidim na svy a temer kdekoli jinde ma tahle nadherny vysledky... bud zlepsili firmware... nebo zkvalitnili vyrobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jarda, Nalim, Jack: Asi zde pláčete na špatném hrobě. To co testovali na CDRinfo je úplně jiná mechanika. Porovnejte si jejich tišťák a ten zde.
Vybírat a měřit z více mechanik je naprosoto nereálné, tka by se doba měření protáhla asi tak na měsíc. A jednu recenzi za měsíc, to byste asi nechtěli, že? Navíc s Blu-ray palírnami nám zase další testy přibudou.
Hack: A má ta tvoje taky takové prolisy jako ta, co jsme měřili?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milan: Můžu Tě ubezpečit, že můj Pioneer 111 má také o poznání slabší výsledky výpalu než zde v testu, přesto však vypaluje hodně dobře. Ale o zápisu na Ritek-DL v kvalitě jakou měli v testu si mohu nechat jen zdát, takže tato dvouvrstvka za cca 55,- Kč ještě nejsem rozhodnut více používat. A kupodivu má ten Pincek problémy i s novými Verbatimy MCC 03RG20 (Printable Glossy) kdy na konci výrazně zvyšuje chybovost i nad přípustné limity. Kupodivu jen někdy. Skoro to vypadá, že opravdu začínají na CD-R server posílat vybrané výborně pálícící kusy, ale realita o kvalitě sériových kousů z obchodu je jiná. A CD-R server jim v té klamavé reklamě neúmyslně (pokud opravdu nezvládá testovat více kusů stejného typu) či vědomě (pokud pouze z důvodu pracnosti nechtějí) pomáhá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Havran: pardon, ale nad takovou hovadinou, co si zplodil, odmítám diskutovat. Ty mechaniky vybaluju z krabic a jen trouba nepozná, jestli jsou v originálním balení. A i když je v igeliťáku, jako NEC, nevěřím, že by si někdo dával práci s tříděním, než nám ji pošle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak teraz neviem, mam si kupit 4550, alebo tuto? Nevylepsuje to citanie poskodenych diskov nejaky iny firmware? (novsi/neoficialny...)
Este aj ta poznamka dole, ze clovek si kupi ten isty typ a mozu to byt uplne rozne mechaniky - to potom stracaju tieto testy vyznam!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zero_cdr: Tak to asi budeš ten trouba, pokud si myslíš, že se nedá zabalit mechanika, zatavit atd., aby vypadala jako panenská z výroby. Ale možná je skutečně nevybírají, jen máte neskutečné štěstí na vyjímečné kousky a lidi holt kupují něco jiného, ač to má být formálně stejné. Možná by stálo za to přidat k testům další stránku, která by se aktualizovala jen po omezenou dobu a kam by se dali umístit obrázky skenů od uživatelů, které by CDRku zaslali. Ale to bylo moc práce, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Havran : takový decentní dotaz - na čem jsi měřil výsledky? (pokud se to má aspoň trochu srovnávat s CDR.CZ, musí to být změřené na LiteOnu, třeba takový Pioneer díky horšímu čtení přidá spoustu chyb)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nespokojeným majitelům mohu doporučit flash firmware 1-21 IOData od Liggy&Dee (CDFreaks), pak se i problematická mechanika začne chovat jako zde recenzovaná...

I mě výsledky poměrně překvapily, moje 4571 se spíš chovala jako ta, již recenzoval Bathory na CD-R Hardu (slabá kvalita zápisu, na pluska přímo zoufalá, čtení i zápis řádově horší než stařičká ND-2500A)... Nicméně zmíněný flash to spravil, dokonce i čte dobře.

Otázkou ale je, zda nové mechaniky jsou s novým firmwarem označeným starou verzí, či zda v tom je něco jiného (protože moje mechanika je koupena už v červnu), byl bych opravdu nerad, kdyby se měly potvrdit mé obavy z kolísavé kvality optik SONY.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tow: Samozřejmě na LiteOnu jako mé druhé palírně. Je to 1673S, jaký LiteOn momentálně používají zde na CD-R si nevzpomínám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Havran: Koukáš dost na detektivky, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Havran: Řeknu to asi takto: Máš jiné výsledky než my. OK. Ale jaké přesně to jsou? O jaká jde média? Jak jsi to pálil a čím? Jakou rychlostí a hlavně, JAK A ČÍM JSI TO MĚŘIL?
My měříme na Liteon SOHW-1693S, který se opravdu vybíral z několika kousků, aby měření byla co nejkorektnější. A tady ještě něco k nastavení KProbe.
Je ale i klidně možné, že NEC už je jako LiteOn, kdyz často kus od kusu dává naprosto rozdílné výsledky.
Mně se vůbec nelíbí, jak tady dokážeš šmahem zahodit práci člověka, který testováním strávil už stovky hodin a jen této recenzi jich věnoval možná několik desítek. Věř nebo ne, my nemáme zájem tady někomu podsouvat "vybrané" výsledky. Věř i tomu, že prodejci, co nám mechaniky zasílají, rozhodně nemají čas nějaké kousky vybírat. To není jako speciální sestavy pro papírové časopisy, kde se ta která ladí přesně k testům, které jí čekají. Myslím, že ty už žiješ opravdu ve reálném Matrixu a vidíš bubáky za každým rohem. Sorry, ale musel jsem to napsat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro redakci: Nebuďte tak urážlivý, většina čtenářů oceňuje co děláte. Havran vyjádřil názor, a vyslovil hypotézu, která je zjevně nesmyslná, ale dá se to pochopit. Já mám totiž s tou vypalovačkou stejný zkušenosti jako on. Včetně médií Verbatim 16x. (a nepomohly ani různý verze firmwarů) Měl jsem tuhle vypalovačku přesně 3 dny. Pak jsem využil 14 denní lhůtu a šla zpět prodejci. Možná ještě někde mám ty hrůzný výsledky grafů, bohužel jen v DVDinfu nebo CD-DVD Speedu od Nera. LiteOn nemám abych mohl testovat jako vy. Ale mám pro Vás návrh, byla by to sice práce navíc, ale myslím, že by to spousta lidí ocenila.
Protože ne každý je tak vybaven jako vy, co takhle u mechanik, které to podporují nechat udělat grafy i v těch dvou programech, o kterých jsem psal výše?
A nebo jiná věc. Co takhle speciální článek, který by se věnoval rozdílům ve výsledcích měření v KProbe, DVDInfu a CD-DVD Speedu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mspalek: Ano, tvůj návrh je smysluplný. Možná sis nevšiml, ale pokud mechanika umí měřit PI/PIF, tak takové srovnání děláme pokaždé. U ND-4571A to je myslím s DVD-R DL Verbatim 4×@6×.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to zero_cdr : Máš pravdu, toho jsem si nevšiml. Možná proto, že to bylo opravdu jen u toho jednoho média, to se dalo lehko přehlídnout. Přiznám se, že nejvíc jsem studoval zápis na DVD-R a specielně ty Verbatimy 16x. U mě totiž nakonec už skoro nestačilo měřítko na grafu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jaké prolisy máš na mysli.A proč se vlastně ptáš na prolisy,nějak mi unikl kontext?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...pro Martina samozřejmě :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mužemi tu někdo upřímně říct která pálírna je vhodna (kvalitní zápis) na media verbatim 8x,16x .S těch vašíchříspěvku jsme trochu zmaten .Rozhoduju se mezi Pioneer dvr 111 a NEC ND-4571 jde mi hlavně o kvalitní zapis bez chyb.Radu prosím budu vděčen všem .
P:S: byl jsem majtelem mechaniky  LG.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pedro: Nic neskazíš s NEC4551.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já nejlepší výsledek na MCC03RG20 dostal z LiteOnu 165P6S, i když uznávám, že LiteOn je loterie co do kvality (a taky jsem nemusel řešit životnost, protože jsem ho měl jenom na chvíli půjčený). Ale 800PI a 40PIF na celém plném DVD má něco do sebe :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pioneer DVR 111D je v pohode. Verbatimky ji sedi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hack, prolisy na plechovym krytu mechaniky, tusim tom hornim (: ( http://www.cdr.cz/picture/28618/large )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o radu - neprobíhá testování s KProbe. Pokaždé, chci-li spustit PI/PIF test, se DVD mechanika rozjede a KProbe zahlásí "Starting up drive....". To vypadá nadějně, jenže po chvilce vždy mechanika opět vypne a KProbe spustí Notepad  s násl. textem -
 
Date                     : 3.7.2006 16:12:00Model                    : 0-0-0-0 HL-DT-STDVDRAM GSA-H10N  JL11Disc                     : DVD-ROM , MCC03RG20 [Mitsubishi Chemical Corporation]Speed                    : MaxECC blocks sum (PI/PIF)  : 8/1Scanned range            : 0 - 00:02:00 (0)Sampling count           : 0Errors                   : 1PI Max                   : 0PI Average               : 0.0PI Total                 : 0PIF Max                  : 0PIF Average              : 0.0PIF Total                : 0 
 
Co s tím? Kde dělám chybu?
 
Používám KProbe 2.5.1, chipset intel 975, win2000SP2, Nero6, InCD4 (během testů vypnuto), mechanika vždy připojena na primery IDE, jede na UDMA2. Zkoušel jsem několik různých mechanik a různých DVD disků a vždy test dopadl jak výše uvedeno.
 
Předem moc díky za odpovědi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry - ty dvoulitry jsou pochopitelně s SP4, nikoliv SP2 ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pre Bobsa - K-probe pracuje len s mechanikami, ktoré majú čipset Mediatek. To sú najmä napalovačky Liteon. S LG to nefunguje. Skús použiť Nero CD-DVD Speed.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bobs: s LG nic neotestuješ

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro Milan , LK - Díky za info. Tím se vše vysvětluje. Buď jsem naprosto slepej, nebo se o této zákl. fíčuře nikde nepíše. 
Mimochodem, s tou LG nemohu rozjet ani "Disc Quality" test v Nero CD-DVD Speed. Vážně to vypadá tak, že na LG mechanikách se nedá změřit vůbec nic. :((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: Klid Nuláku, nechtěl jsem shazovat práci vás kluků z CD-R, vím že tomu rozumíte. Nebuďte tak ješitní. Netvrdím, že dodavatelé ty mechaniky na testy tak selektují, jen mi případá podobně hloupé to vylučovat jako tvrdit že to tak určitě je. Vždyť proč by prodejce významného a věhlasného výrobce, který neseká každou chvíli nové typy jako LiteOn, nemohl vybrat k testu výborný vzorek? Ale dost o tom. Prostě tak dobré výpaly jako v testu nemám a mrzí mě to hlavně u dvouvrstevných médií. Testuji na LiteOnu 1673S, na chvíli crosswarovaném na 1693S, posléze navráceném na předchozí typ, aby bylo možno flashnout poslední firmwary. Testuji samozřejmě v K-Probe 4x, a mohu srovnávat nejenom s testy na CD-R, ale i s výsledky z předchozí palírny. Znovu se ptám, není možné otevřít k testům speciální stránku na konci recenze, kterou byste řekněme měsíc či dva po vyjití testu plnili PNG obrázky skenů z K-Probe, které vám my uživatelé stejného typu jako testovaný zašleme? Samozřejmě při zaslání i důležitých informací o způsobu pálení. Nemyslím, že byste byli zrovna zavaleni výsledky práce snaživých paličů. Ale to by pro vás bylo moc pracné (bez jízlivosti) něco takového zkusit praktikovat? Když už totiž nemůžete testovat více kusů stejného typu, pak má test vypovídací hodnotu hlavně právě o tom jediném testovaném. Výsledky laických testů (při splnění vašich kritérií) by výsledky toho kterého typu zreálnily. Nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Havran: No ale to při té tvé paranoie pak samozřejmě ten výrobce pošle příkladně upravené grafy pálené kdovíkde. Ostatně i Photoshopem se dá naměřit ledasco.
Ne, si nemyslím, že právě toto je cesta tím správným směrem. Můžeme ale udělat anketu a pak to bude vaše vůle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bobs: ani v Nero CD-DVD Speed ti s LG nic nezměří, prostě to nepodoruje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mechaniku mám už asi měsíc a dodnes se mě nepodařilo rozjet mechaniku s InCD.Ani starým, ani novým z Nera 7,nepomohl ani nový firmware. Mechanika pálí TDK i Verbatim DVD+R 16x pouze 8x, víc ani Ň.
Tak nevím, s předchozím Pioneerem jsem byl podstatně spokojenější, neměl jsem problém.
Neví někdo co s tím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zekon: No a nemáš tam nějakej jinej soft? InCD se s jiným rezidentem na packet writing nemá rádo! Co DVD Form?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj poridil sem si dnes 4570A flashnul na 1.Z1 a zkousel vypalit v neru 7.2.3.2b datove dvd(.flac - 12x) no a vypalil v pohode a hned po vypaleni jsem prohlizel soubory na dvd a byli tam.Kdyz jsem,ale dvd vyndal a zasunul zpet do mechaniky uz se nic nedeje.Teda skoro nic.DVD -R VERBATIM 16x Mitshubishi comp. toto je dvd na ktere jsem palil je identifikovano v systemovem zobrazeni jako CD-ROM.Zkusil jsem druhe DVD(identicka znacka).Ihned se po zasunuti prazdne DVD hlasi jako CD-ROM.Data jsem vypalil i napodruhe,ale opet po vysunuti a zasunuti dvdcka se nic nedeje,pouze lehce zamrza system pri pokusu otevrit vypalene dvd.
Tak nevim kde muze byt hlavni chyba(nejsem ani tolik zbehly ve vypalovackach :( Chtel bych vas proto poprosit o radu.Mam zkusit jinou verzi nera nebo mate nekolik osvedcenych tipu na dvd media?
Taky jiny media co mam vypaleny samsungem TS-H552(ktereho jsem nedavno pohrbil) mi nejdou nacist a to konkretne SONY DVD R+(SONY RECORDING MEDIA)a DVD-R FUJI
FILM.
Diky za kazdou radu.
Jo a CD-ROM-ky(verbatim)cte bez problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

custe mam skoro ten samy problem jako BRUTE ..... vypalim divko vse probehne vklidu ale jak ho tam plesknu znovu tak banan nejde nacist a s tim se samozrejme zlehka kousne komp....prvni dva divka co jsem na te palirne smazil jely vklidu ale na druhy den jsem je tam hodil znova a nic ...please insert disk tak akorat....zajit do obchodu a omlatit jim to tam o hlavu se mi moc nechce bo jak se znam vymeni mi to kus za kus a bude to to same....t.akze je na snade najit jine reseni.....zkousel jsem nero 6606 i 701 anic u techto vrzi sice nevim jestli podporuje flash label ale kazdopadne nefunguje....menu na tuto polozku je ale je slepe........dalsi vec je ze jsem zkousel instalovat znovu XP sp1 a po prvnim bootu z cd jsem se dostal se mi zda tak na kopirovani souboru a pak mi hodilo error ze soubor neni k dispozici(neverim...overene cd)....podruhe jak jsem bootoval tak uz se to nedostalo ani za zmacknete libovolnoul klaveesu pro spusteni instalace z cd , ale napsalo to chybi NTLDR nebo jak..(to uz se mi jednou stalo kdyz jsem zkuosel kamosovi nainstalovat system tak to psalo na disku pri bootovani(pred instalaci),nakonec jsme zjistili ze to bylo ramkou...TAKZE ZEBY ramkou??? fakt nevim ..zkuste nekdo prispet do diskuze bo jsme minimalne dva co maji tenhle shitovy problem kua DIK ALL...naregy@seznam.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo este abych dodal...NEC ND-4571A...media verbatim minuska 16x a na label flash FujiFilm tez 16x a u obou stejne ...nejde po vapaleni precist ale DVD video v e stolnim prehravaci hraje v poho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kemalo: Začni nejčerstvějším firmwarem a Nerem. Zkus to přehazovat na IDE a zruš přetaktování. Ovladače k IDE samo taky nejčerstvější, stejně jako BIOS boardu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo dik vyzkousim...nejnovejsi nero uz mam...bios v poho...ale muzes me nasmerovat jak flešnout ten firmaware..THX mates

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak dik za radu ... nove nero 7.5.1.1, bios(pres winflasher) a novy firmaware a hura vse slape jak ma i label flash THX

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kemalo: Firmwary hledej tady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero cdr: Co se tyce obchodu tak je mozne cokoliv.O tom se vunbec nema cenu bavit.Vis o tom, že některych supermarketech zamestnanci umyvali maso v soli etc. aby tak nesmrdelo?A nebyla to jejich iniciatyva ale pracovni napln.A tose jednalo o potraviny a ne nejakou tuctovou elektroniku. Kdyby se to verejne neproflaklo a ja to tu tvrdil tak by mi asi taky leckdo oponoval, že to neni mozny . A ejhle mozny to je a dělo se to leta.
Ja napriklad pracoval v modelarstvi a to si piste ze jsem si umel behem par minut najit nej kousek z 20 kusu.Kdyz člověk ví kde bývaj slabiny tak neztraci cas hledanim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kua: Asi jsem pomalejši, to jako naznačuješ, že nám posílají mechaniky extra vybrané pro testy? Nebo že dokonce my vybíráme ty nejlepší? To vážně ne. Pokud v obchoďáku prodávají prošlé potraviny tak to asi proto, že je to pro ně kšeft. My mechaniky neprodáváme, co bychom z toho měli, kdybych to nějak šidil nebo ovlivňoval?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic nenaznacuju,,jasne jsem napsla jak to v obchodě velmi často funguje.Netvrdim ze to tu tak je.
 
... me by zajimalo spis jake konkretni media jsou doporuceny pro tuhle palirnu .Popripade jaka kombinace palirna + media je nejlepsi nebo jakým kupem človek nic nezkazi.I u téhle recenze jsem  nenasel nic co jsem se chtel dozvedet.Jsou tu fotky tistenych spoju, ale seznam medii ktery jsou nejvhodnejsi tu neni.Vámi odzkousenej seznam a tim i nejak zarucenej seznam.
 
Pro me by byla idealni recenze se sreenshoty z testu vypalu.Momentalne jsem nespokojenej,film se mi cuka,na x16 verbatim -R  to pali nejlip dvojkovou rychlosti a vysledky  testu jsou presto velmi  spatne.Nevim cim to je a tady jsem se to nedovedel.nechapu proc tu nemate testy na 16 -r Verbatim.8x-r Verbatim se uz špatne schani jestli jsou jeste vubec k dostani a i ty se zhorsili na te same mechanice.Muzu poslat screenshoty.A chvalim rychlost reakce na muj púrispevek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kua: Pokud výrobce mechaniky zveřejní seznam doporučených médií, je v recenzi odkaz na Media list. NEC tak nečiní. Jeho mechaniky však patří k nejméně závislým na kvalitní disk, vypaluje v dobré kvalitě téměř na vše, co dostane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.