Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Něco málo o osmijádrovém Nehalemu-EX

Ten chipset (IOH) bude Boxboro. Nie nahodou velmi podobny Tylersburg...
Cela platforma sa vola Boxboro-EX pre Nehalem-EX a Boxboro-MC pre Tukwila. Tak vidno trochu zjednotenie ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný přímotop....

Miliarda tranzistorů a přesto to funguje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

8x8=64 a ne 128, bud jich tam je 16, nebo ma kazdy 16 jader ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ah beru zpet a sypu si popel na hlavu, zapomnel jsem na hyperthreading

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolik takova sestava s 8mi procesory a 64ks DDR3 pameti papa elektriny? :D btw vyteznost vyroby musi byt hodne "vysoka" - jedno/dve cpu z wafferu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš kolik budou licenční poplatky za serverový software (běžně licencovaný podle "per CPU" nebo dokonce "per core") a jaký bude výkon / pořizovací cena ve srovnání s klasickým Nehalemem. Tipuji, že frekvence u Nehalemu-EX nepřekročí 2.5 GHz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Eagle_not_registered : Minimálně ve Windows doméně se zpravidla licencuje per socket a proto je tohle právě velmi zajímavé CPU do serverů. Pokud totiž licencuji například W2K8 Server Datacenter Edition per 2 CPU, je rozdíl mezi 8 a 16 jádry dost slušný... Přičemž daná edice Windows mne opravňuje provozovat na tom železe nelimitovaný počet virtuálních serverů s nainstalovanou jakoukoli verzí serverových Windows zdarma... a to klidně nad VMware, protože hypervizor licence neřeší ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vidoq: Nevidel bych to s tou vyteznosti tak straslive a navic cena za jedno EXko bude masakr a existuje docela dost mist kde se klidne nechaj zmasakrovat, prave kvuli licencim za SW jak psal -pao-.
Docela me zaujaly ty memory risery, kdzy bude mit intel vuli, tak by se casem do staryho serveru dal zapichnout riser s podporou vetsich/rychlejsich ramek a mozna i neco lepsiho nez DDR3 (ale to je vazne na dlouho, DDR3 se este ani nedostalo na vrchol)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kdo tvrdi, ze to je k pouziti s widlema, kdyz u tuxe se nelicencuje? tam to neresim VUBEC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2sfssf: Možná by sis mohl všimnout, že některé technologie pod Linuxem nejsou - zejména ty od Microsoftu. Počínaje SQL Serverem (jedna z nejrozšířenějších podnikových databází) a .NET konče (.NET Framework má asi tak 2x až 3x vyšší výkon než Mono a je vývojem mnohem dál).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu co Mono je, kdo za ním stojí a jakým způsobem probíha jeho vývoj, se lze spíše divit, že je na tom jen "tak" špatně.
---
V tomto případě bych spíš doporučil srovnání .Net s Pythonem, Perlem, Ruby, Javou. Srovnávací charakteristiky: použitelnost pro různé typy úloh a dostupnost knihoven, dokumentace, výkonost, multiplatformnost, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No me by se libilo, kdyby nekdo vyrobil memoryriser na USB, mam notas s 128MB pameti a tudiz dost casto swapuji. Mam USB1.1 a swapak(na usb klicence) pres nej mi fungoval v pohode, dokonce bych rekl ze lip nez s diskem(casty pristup), ale jen do te doby, nez se pocitac kousnul, protoze ten prepis tam byl fakt dost castej. Tak bych privital nejakej memoryriser, kterej by mel slot(treba DDR-3, nebo DDR2 nebo i jinej). U techto memory riseru by nebyl problem s poctem slotu v pocitaci. Myslim, ze hodne notebooku se dnes vyhazuje, jen kvuli nerozsiritelnosti pameti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Eagle_not_registered: misto prapodivneho Sql Servera mas Oracle, ktery je multiplatformovy a misto jeste divnejsiho .NET mas Javu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

valesek: myslim, ze v tomhle pripade bude mnohem lepsi sehnat pamat do notasu .. predpokladam, ze alespon jeden slot ma na rozsireni .. mit swap na usb 1.1 ... nechapu .. to ten notas nema disk ? cokoliv je rychlejsi od usb 1.1 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Itokar: Ano, to sice máš, ale... Java je ve srovnání s .NET neskutečně pomalá. C# aplikace jsou podobně rychlé jako C++ aplikace (vyjma těch, které jsou dobře optimalizované, což 95 % není). A společně s .NET se nese Visual Studio, což je jeden z nejlepších vývojových projektů. A co je databáze č. 1 u VS ? No přece SQL Server. Navíc to není vůbec špatná databáze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eagle_not_registered:
>Java je ve srovnání s .NET neskutečně pomalá.

To je velmi oblibeny mytus, ktery nema cenu vice komentovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Eagle_not_registered: Rozdil neni v ocich, jeden blb na 24 obyvatel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

orlíku jak bych ti to řekl....java je tak rychlá jak je programátor dobrej :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

valesek: uzanavam, ze sehnat pamet do prehistorickych notebooku je velky problem, ale v podstate neexistuje reseni, ktere by nahradilo pamet a neprekrocilo cenou hodnotu samotneho stroje...

Napada me externi USB HDD a k nemu PCMCIA USB 2 radic, ale ta cena :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro: Zahno
Pokud schanis stare ramky do starych laptopu a pc tak jich mam plnou bednu.
Budu rad kdyz se jich zbavim.
THX
Richelieu
 
PS: Doufam ze jsem nic neporusil a predem se omlouvam.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.