Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Největší 3D TV od LG, prodej 3D TV ale vázne

kdo by si taky koupil metrovou TV za 40tis? Až sníží své marže na 3D mánii o 75%, půjdou 3D TV na dračku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jednak a jednak brejle, dokud to bude pomoci blikacich bryli tak se to moc nechytne ... napriklad me z toho boli hlava uz po 15 minutach

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samo o sobě slovní spojení 3D obraz je nesmyslené, už jen tím jsou výrobci "3D TV" odsouzeni lhát a vyrábět hlouposti.
- "Obraz" je za jakýchkoli okolností vždy plochý a 2D. (Fotografie, obraz na stěně atd)
- To co je 3D je prostor, případně objekt.
- To co současní výrobci TV nabízí není prostor, ale nedokonalá iluze prostorového pohledu. Tedy pouze jeden POHLED(nebo 2x 2D obraz) z nekonečného množství možných úhlů pohledu v prostoru.

Tohle plochá TV nikdy nedokáže...
- Případné zobrazovací zařízení by muselo mít tvar koule, aby ze všech úhlů dokázalo poskytnout nějaký obraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A když se do té koule kouknete zezadu, tak uvidíte kameramana i s celým štábem ;-) ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, žádné 3D, to je úplný nesmysl, ale lidé se toho chytli. Maximálně se tak dá ještě říci pseudo3D. Mnohem výstižnější je označení stereoskopický obraz, ale to se zřejmě špatně vyslovuje i pamatuje.

Co budou psát až jednou vyrobí zobrazovadlo, které bude opravdu umět tři rozměry? To pak začne marketing nazývat 4D? Neustále z nás někdo dělá hlupáky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

spis se to bude jmenovat jinak, protoze 4D uz do nas marketing tlaci ted.

"Neustále z nás někdo dělá hlupáky. " jj na blbech se nejlip vydelava, proto do nas v TV porad tlaci hafo reklam telesaskyngu a telenovel s IQ zrcadlicich se divaku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to rikam vsem porad ze zadny 3d neexistuje, ale prej to rikali na n@ve tak to musi bejt.-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ba ba a ještě na člověka koukají, jako by spadnul z Měsíce, když neví co to je 3D televize :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kazda televizia je 3D, nie? Teda, ten pristroj myslim ... ma nejaku vysku, sirku a hlbku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle plocha TV nikdy nedokaze...

Pokud ti jde o ty ruzne uhly pohledu, tak to plocha tv dokaze.

http://www.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ruku na srdce.. koho zajímá 3D televize ? Kdo uvažuje o koupi čehokoliv 3D ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

junk: slovickaris... a uplne zbytecne... kdyby jsi napsal ze budes cekat dokud 3D nebude pozorovatelne z ruznych uhlu stacila by ti na to jedna veta

Problem neni cena... problem je naprosta absence obsahu... at uz kvalitniho nebo nekvalitniho :) a jako druhy zadrhel vidim v komplikovanost... Kdyz si sezenu film (ano klidne ctete stahnu) v 3D a chci si ho pustit treba na notebooku ktery je touto technologii vybaven musim slozite nastavovat nejake parametry (volit technologii) atp. Zadna automatika... pritom jako user chci dvakrat kliknout a ladovat se popkornem...

Shrnul bych to: "Neni to USER FRIENDLY :)"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z fyzikálního hlediska vůbec neslovíčkaří. Pouze napsal to, co si mnoho lidí neuvědomuje. Lidé jsou úmyslně oblbováni klamnou informací, protože takzvané 3D filmy třetí rozměr poněkud postrádají.

Jedná se pouze o vymývání mozků filmové i výrobní mašinérie, které potřebují abychom vyhodili svou nepříliš starou techniku a znovu nakupovali. Nic než konzumní proces, aby bohatí byli ještě bohatší a chudí se ještě více zadlužili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kapitalistická soutěž je jenom nástroj. Záleží na lidech jak jej využijí. Rozhodně není jejím účelem zvyšování sociálních rozdílů, ale určitý rozdíl je podmínkou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ona to taky jak již zmíněno žádná 3D televize není - jen stereoskopická a popravdě ty asi 30 let staré stereokotoučky s Meopta prohlížečkou mi stále příjdou více prostorové než to co drtivá většina současné technologie nabízí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zásadní problém, když už pominu, že koukat s brýlema je opruz je skutečnost, že všichni ýrobci vsadili na horší variantu-aktivní brýle. Ty totiž obraz ztmavují o cca 35-40% a to je moc. Ideální a mnohem lepší jsou pasivní polarizační brýle, ty používaj profíci např.v přenosových vozech. obraz se ztmaví max o 5% a to není téměř znát.Jenže 3D Tv s pasivním systémem nabízí jen LG. Budoucnost je jednoznačně 3D bez brýlí a za současné ceny 2D full HD televizí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím existují zatím 3 použitelné systémy zobrazování 3D. Verze bez použití brýlí je pro uživatele - a o toho jde firmám především, jinak nic neprodají - nejméně přijatelná, protože zobrazovadlo s touto technologií má tak úzký zorný úhel, že by se na něj člověk musel dívat sám a to už víme od dob Edisona, že to je slepá ulička. Zbývající dva systémy jsou nepohodlné, kvůli brýlím. Podle mě má šanci systém kdy si přepínám 2D a 3D. 3D by mněla být fce tak nějak navíc za rozumnou cenu něco jako obraz v obraze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

LCD at si nechaji, ja chci tu Korejku ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mimochodem ta je dokonce 3D ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem to, na co koukáme, není ani barevná televize, protože nereprodukuje skutečné barevné spektrum, ale používá náhražku za pomoci různé intenzity záření tří různých vlnových délek (občas i čtyř), budících skoro stejný dojem, jako skutečné spektrum. A dokonce televize nereprodukuje ani pohyb v jeho spojitosti a nahrazuje ho řadou statických vzorků nasnímaných v pravidelných časových intervalech ;-) ... Takže oprávněnost pojmu 3D je zhruba taková, jako je i u jiných pojmů z této oblasti ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono koketování nejmenované stanice s 3D je jen o její reklamě a nasmlouvaném sponzoringu. Fakticky se žádná běžná TV do 3D nežene a to z důvodu, že zatím není norma na vysílání kompatibilní s 2D. Pokud dnes chce někdo vysílat 3D, tak pro to musí vyhradit další kanál. Takže TV pak bude mít jeden kanál MPEG2 SD, druhý MPEG4 HD a třetí MPEG4 3D navíc s polovičním horizontálním rozlišením než je HD. Platit za takovéto šíření leze do peněz, proto zmiňovaný zájem o 3D skončí nějakým krátkým pokusným vysíláním a pak se bude čekat, až si to průmysl vyřeší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

podla mna predaj nejde tak, ako by si predstavovali najma preto, lebo pred nejakym rokom-dvoma klesli ceny FullHD TV na uroven prijatelnu pre siroke masy a kto vtedy kupil, tazko bude kupovat dalsi vymysel, ktoreho "najatraktivnesiu" vlastnost bude vyuzivat maximalne 5% z casu straveneho pri TV

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.