Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nejvyšší soud: Grokster a StreamCast prohráli

Hura, takze vyrobci zbrani, kuchynskych nozu, seker, zapalek, energeticke zavody, plynarny a nevim ceho jeste ted v USA pujdou sedet za vrazdy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jo kdyz studija chteli vydelavat 3x kino,DVD,TV a lidi naopak chhteji poridit co nejlacineji a hned, takovej system upravenech torentu s placenim by byl idealni minimalni naklady protoze by si zakaznici mezi sebou podelili zatez .. jenze to by studia museli dostat rozum a prodavat filmy onlihe hned prvni den a za 50KC...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co zazalovat treba nejakou americkou zbrojarskou firmu, ze jijichzbrane umoznuji delat tezke zlociny. Treba bych pak byl milardar. Proste ja sice P2P nepouzivam, ale muze se to hodit i k praci. Vzdyt si dneska muzu poslat treba iso windowsu pres mejl. Sice bych nechtel videt ty adminy, az jim budu tlacit pres meilserver par set MB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych zazaloval i pekare, za to ze vyrabeji chleba jez udrzuje kriminalniky pri zivote a umoznuje jinm tak vrazdit, to samy vyrobci stolnich vod a limonad, nebejt jich tak by zlocinci treba zdechli na zizen a vyrobci aut jim umoznujou ujet z mista cinu a vyrobce benzinu jim umoznuje aby mohli vubec jet, proste bych zakazal vsechno vsem a vysterlil bych Zemi proti Slunci at je pokoj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak,
zazalovat vsechny za vsechno, jinak to asi nejde.

Jinak p2p prece slouzi i k sireni legalnich veci, napr. linux na torrentu (za vsechny prikladem treba Fedora Core).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Keni
To asi nepujde protoze prave diky temto spolecnostem je Bush prezidentem USA. Je sice pravda ze se jim valkou trosku revanzuje ale zalovat si je nenecha tomu neverim. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přátelé, víte, čemu se divím já? Že ještě třeba žádný výrobce tiskáren nezažaloval výrobce operačních systémů za to, že v něm existuje "sdílení tiskáren". Dyť ti výrobci tiskáren by se mohli v konečném důsledku cítit stejně ublíženě, jako vydavatelé audiovizuálních děl. Pomocí sdílení tiskáren si dáte do kanclu tiskárnu jen jednu, namísto toho, aby u každého počítače byla sólo jedna, a pak ji sdílíte. Víte, kolik by se jich prodalo, kdyby nešly sdílet?
Ano, tento scénář je trochu přitažený za vlasy, protože na konci této pohádky je fakt, že výrobci vlastně nehodlají vydělávat na tiskárnách, ale na spotřebním materiálu. Nicméně mi odsouzení tvůrce aplikace za to, že se skrze ní šíří nelegálně věci, přijde opravdu jako padlé na hlavu.
No, už se těším, až se spustí vlna žalob na kohokoliv za cokoliv. Co kdybychom zažalovali Pána Boha za to, že nám dal ruce? Těma se přeci nejčastěji krade, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ja uz se zatracene tesim az Microsoft vyda ten svuj vlastni P2P program. By ho pak chtelo jen tak ze sportu bonznout MGM a nechat zazalovat, aby se ukazalo ci lobby je bohatsi ;) Vdyt soudit se se vsema a o vsechno je v USA narodnim sportem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A víte čemu se divím já? Že se vůbec ještě něčemu divíte ;)
Ale vážně, dnešní svět je pěkně ulítlej a má hodně pokřivený hodnoty, kdy peníze a moc jsou nadevše a podle toho se lidi taky chovají. Je tu pár vyvolených, kteří si žijou opravdu skvěle a jenom tahají za neviditelný provázky a řídí politiku i ekonomiku, a pak je tu stádo, které sebou nechá (ne vždy chtěně) manipulovat, je rádo za nějakou tu odhozenou kůstku a stačí mu, když si takhle může občas zanadávat v hospodě nebo v nějakém tom diskuzním fóru. A svět se zatím řítí do pěkných s*aček :((

Sakra, to sem zase ulít, sorry za offtopic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to tak čtu tak, tak se svět řítí do pěknej sraček. Nakone budeme žalovat jeden druhýho za cokoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JohnDeere To se v USA děje už dávno a jak je vidět i na nynějším rozhodnutí, vyloženě si v tom libují. Naštěstí o všem na světě zatím ještě nerozhodují americké soudy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nenávidim P2P site je to sprosta zlodejina stejne jako treba kradeze aut když to zakážou jedině dobře a hlavně at udělaj nějakej zakon v Cesky Republice vzdyt uz vypalovany DVD/CD prodavaj 12 lety deti ve skole :((( Hanba !!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zavřete nebo lépe rovnou zastřelte výrobce nožů ! Protože i on je spoluviník na vraždách a jiných násilnostech !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Romane, doufam, ze to nejsou i tvoje deti, jestli nahodou ano, mel by ses zamyslet, ne nad vyrobci vypalovacek a medii, ale nad vychovou svych deti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

EEE, typuju ze to naopak byly romanovy deti co ty paleny CD kupuji, protoze jim ty hry nechtel za ty sileny penize koupit. A ony mu je tam urcite nahraly podloudne, takze tedka nenavidi P2P protoze delaj z jeho deti zlocince co :-)
Jinak ad soudy v USA - naprosta pravda, vlada korporaci minimalne v USA nastala, ted se jen pravidelne ve volbach pretahuji mezi sebou o to kdo si tam dosadi vlastniho prezidenta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za všetko môže USA!!!!!! tam vyvinuli system Internetu - pôvodne pre armádu!!! keby nebolo Internetu - nebolo by P2P a nebolo by porušovanie autorských práv.. treba zrušiť Internet a je po vtákoch.!!!!!.   :-))))))
 
to by si velké korporácie mastili bruchá!!! darmožráči!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az se bude vrazdit masove tak jako se krade software pres P2P site tak klidne zavirejte vyrobce nozu ...Chtel bych videt jak by se vam zamlouvalo kdyby jste na necem delali 3 roky stalo vas to more casu a penez a pak si to 15 lety blbecci posilali pres nejaky zhovadili DC++ a jeste se tvarili jako ze jim se nic stat nemuze ze je to uplne normalni tohle delat a pritiom takovi clovek co stahuje by sam nenaprogramoval ani piskvorky a tvrzeni ze je neco drahe a ja na to nemam tak si to ukradnu no tak to mi pripada opravdu scestne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

P2P RULEZZ!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tulipan: Mno, ono jde o to, co bys to vlastně vytvořil. Jak tak znám a poslouchám muzikanty, tak ti většinou touží po tom, aby se jejich výplody mezi lidi dostaly. Oni stejně z prodeje mají velké prd (myslím CD). Oni chtějí, aby se jejich hudba poslouchala a lidi přišli na jejich koncerty, ze kterých jsou živí. A o tom to hlavně je.
Taky sis mohl všimnout, že proti P2P brojí především mamutí vydavatelé, nikoliv umělci (až na pár najatých či zblblých - viz Metallica).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tulipan> Tady nikdo nerika, ze kopirovat cokoli, co neni moje je spravne. Nechapu, kde jsi vzal tenhle nazor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Tulipan: A jak by se ti líbilo, když by nějaký 15ctiletý fracek zastřelil kamaráda zbraní? Myslím že rozhodně méně než kdybi ti ukradli nějaký program. A výrobce zbraní nikdo nezavírá, i když způsobili mnohem více neštěstí.
Kdyby tě jako zaměstnance Phillip and Morris (nebo jak se jmenují) zavřeli za to, že cigarety zabíjejí lidi, bylo by to správné? Neodsuzuju postihy P2P stahovačů, odsuzuju postihy lidí, kteří napsali programový skvost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry za pravopis, jak se zamýšlím nad nesmrtelností chrousta, zapomínám na masařku češtinářku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni zase kradez jako kradez, jestli je stahnuti softwaru kradez stejne jako kdyz vezmu auto, jak se to vlastne teda resi? Kdyz stahnu software, "puvodnimu majiteli" zmizi z disku? Pochybuju. Takze prirovnani k autu je dosti nedobre - jeden program se da prodat milionu uzivatelu, jedno auto asi tezko ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.