Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Některé kusy GeForce RTX 2060 mohou nést GPU TU104

A ja som sa uz tesil ze nastane chvilka moddingu ako v minulosti z Radeon 9500 PRO na 9700 :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to uz ma nVidie hezkejch par generaci pohlidany, aby neslo aktivovat vypnuty cipy..
ale spis me zaujalo, ze se nVidie rozhodla konkurovat 251mm orezanymu chipu od amd vlastnim 545mm chipem.. kde sou vsichni nV-fans, co se smali kdyz amd se 484mm vegou kokurovala 314mm gtx1080? o 54% vetsi jadro otloukali amd o hlavu v kazdy diskusi, ale kdyz ma ted nVidie pro stejnej vykon 2,17x / o 117% vetsi chip, tak je to uplne ok.. ((:

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

kde jsou ty časy jak jsem si z GF6800 AGP udělal ultru odeknutím jednotek a dotaktováním (a výměně chladiče za lepší). To byla moje poslední NV grafika.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

novideo greedforce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V pořádku - Vega si to taky zasloužila, teda dokud AMD v těch ovladačích neaktivuje ty skryté "fyčury" co nakopou tu 1080 (klidně bez Ti ;) do sběrnice ;)))
Zatím se to teda nějak nepovedlo :)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tipuju, že tiše pláčou v koutě a utěšují se tím, že když někdo o rok později vypustí poloviční čip se stejným výkonem, není důvod jásat nad tím, že má při novějším výrobním procesu poloviční plochu, když má stejnou spotřebu, stejnou cenu a chybí mu podpora DXR (která je podle AMD zbytečná, jen dokud ji letos samo nepřidá).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porovnáváš čipy 7nm a 12nm. Otázka spíš je, kolik stojí výroba toho kterého čipu. A pokud jsou ty TU104 nějakým způsobem defektní, proč je nepoužít ve slabší kartě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Herni vykon je u obou karet stejny. neni to jako u AMD, ze se poslou do testu karty se 14Gbps, ale v prodeji budou ze dvou tretin karty s 12Gbps.
Na tenhle podraz se NVidia nechyta.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

GTX970 s 4GB... au... 3,5GB. Ne, nv přece nelže, nekecá, nepodráží, nikdy, to by přece neudělali. Viktor koženej je dobrák, oni nemusí vydělávat, jsou dobročinou organizací pro hráče a nerdy. To by nikdy nedopustil.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ano to bol podraz v niečom inom lebo výkon kariet v teste a kúpených sa nemení

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To sice ne, ale podraz to byl a v tom se shodneme. Myslím že na obou táborech se dá něco najít, ale u toho zeleného to roste víc. Za AMD mě snad napadá jen namlsávání, co všechno vega měla umět a nakonec neuměla, nebo jen částečně (přesto ji mám).

A myslím že by no-x mohl vyjmenovat i z historie, jak se testovalo a tak.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ak si myslíš že toto je namlsávanie tak ja neviem čo je potom odrbávanie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No počkej, drby před vydáním vs ofiko specifikace je rozdíl. Myslím že tyhle body byly vynechány, ale z hlavy si to už nepamatuju. Vím, že něco nechodilo, tak to vypustili a něco chodilo, ale polovičatě. Reálně to neřeším, protože ta GK podává takový výkon, jaký jsem si koupil. Za tu dobu se to nijak nezměnilo, zejména ta karta co jsem koupil, byla limitovaná edice (stříbrná s vodou).

Stejné to bylo u intelu, kde bylo uvedeno (v drbech), že nějaké CPU bude mít TSX a nakonec ho neměl, nebo se dokonce dodatečně mikrokódem eliminovalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Za AMD mě snad napadá jen namlsávání, co všechno vega měla umět a nakonec neuměla..."
...
A přesně tohle byl sice od AMD skvělý marketingový krok (který je tak často vyčítaný konkurenci), ale zároveň jde o zřejmý *podvod*, který však z "nějakého důvodu" není AMD omlácen o papuli, vždy když jí otevře. A jako že by si to jejich markeťáci *přesně* za VEGU zasloužili...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tomto případě se snad výkon testovaných a prodávaných karet mění? Nepřijde mi nic tak těžko pochopitelného na faktu, že mezi nereferenčními kartami jsou modely běžící na různých taktech, které mají logicky různý výkon. Odkdy je to špatně? V čem má spočívat ten podvod?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli jde o nereferenční karty, tak není co dodat. Já to tolik nezkoumal, protože mě 5600 až tak nezajímá. Jestli někdo pindá, že existuje víc variant nereferenček, tak by se měl jít upřímně asi střelit. To je jako pindat na to, že číňan prodává hrnky s hranatými uchy, přestože "referenční" model má zaoblené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde spíše o to že to vypadalo že vyšší takty čipu i pamětí dostanou všechny karty, ale to se nekoná. Je třeba si dávat pozor na specifikace při koupi. Faktický rozdíl výkonu tam zas takový není, takže zákazník vyloženě trpět nebude

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak to dělám u všech nereferenček, nebo všeobecně karet. Stačí se zamyslet logicky, proč by výrobce dělal tolik verzí "téže" karty, když by se lišily jen chladičem a "pičičandama" okolo. A proč by tedy byl nějakej velkej rozdíl v ceně a tak, nemluvě už jen to, že se v názvu tu a tam vyskytne "superclocked" "OC" a podobně. To, že průměrný hráč LOLka netuší, že není karta jako karta, neznamená, že takhle uvažuje naprosto každej.

Dalším pomocníkem je právě ono magické slovo referenční. Vím, že 95% obyvatelstva netuší, co takové slovo znamená, ale když je něco referenční, tak to zkrátka musí (a nebo mělo by) kopírovat referenci (tedy zdroj). Máme tu referenční zesilovače (v hi-endu), které by měli svými vlastnostmi být nejblíže ideálu pro daný účel a tam odborná komunita přesně ví, oč jde (nebo měla by).

V tomhle prostě nevidím žádnej problém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Referenční zesilovač je nešťastné přirovnání ;) Každá top firma v highendu má svůj design, který považuje za referenční. Odborná média při testech zase používají nějakou srovnávací výbavu, které říkají referenční. Není žádný referenční ideál, jde čistě jen o subjektivní dojem z toho, jak to hraje ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vím, ale jde o ten vztah reference a referenční. Zkrátka něco si stanovíme jako etalon a vůči němu to vztáhneme, nebo se neřídíme žádným etalonem a tedy máme volnou ruku. Jestli tohle zkrátka někdo nechápe, tak pak už nevím, jak by se to mělo vysvětlit a vůbec nevím, co takovej člověk pohledává i na takovém webu.

Jinak ohledně toho ref. zesilovače, ono celkově to hi-end audio je dost obalené marketingem, naleštěnými prdy a zlatýma pojistkama. Nicméně jako ref zesik beru něco, co je nejblíže ideálu, tedy nejmenšího zkreslení, nejvyšším vstupním odporem a nejnižším výstupním odporem (pokud se nebavíme o elektrostatice), velmi širokou šířkou pásma a frekvenčně neutrální (neotáčí divoce fázi a má plochou frekvenční charakteristiku). To bych bral jako referenci. Že to bude vždycky o kompromisu, je tak nějak předem jasné, protože neexistuje ideální operák, nešumící součástka, nekonečně tvrdej zdroj a podobně. (a kdyby chtěl někdo fakt hodně rejpat, může tvrdit, že reference nejsou identické, neb jedna karta bude dosahovat jiného boostu než jiná, i když by měly být identické)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, a teď se na chvilku zastav a zamysli se nad tím, jaké články by na diit vycházely týden po vydání nějaké karty, kdyby tohle udělala Nvidia.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

gtx 1060 6gb/3gb :)
uz dlhsie mam podozrenie, ze si plateny za to aby si rozprudil diskusiu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Koľko ponúkajú? Že by som sa pridal :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

myslis, ze by si denne zvladal vymyslat take prvotne blbe komenty? :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nezabudni na RX 570 s rúznymi pamäťami ale s jednotnou špecifikáciou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.eteknix.com/amd-rx-500-slides-leak-specs-perf/
ty niekde vidis na slidoch rychlost gddr pamati?
btw, 1060 3gb bola orezana na cipe, na to som narazal

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RX570 mala dve rôzne pamäti ktoré mali vplyv na výkon a nikde to nebolo označené.
1060 3GB bolá iná karta ako 1060 6GB a ešte jeden rozdiel, výkon 1060 3GB sa nelíšil pri recenzi a v skutočnosti lebo jadro bolo orezané rovnako.
Ináč celá moja reakcia bola len že keď sa povie A treba dodať aj B. NV má svoje spôsoby oblbovania ale AMD je na tom podobne len pri nej sa to väčšinou zľahčuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ide mi o to, ze amd nikde nezadefinovala minimalnu rychlost gddr5 pamati, ktore sa k rx5xx rade mozu pouzit. je to ako teraz, vyrobca karty sa sam rozhodne, ci pojde do pomalsich alebo rychlejsich. len by to malo byt jasne viditelne pri kupe produktu, to je vsetko
co brani recenzentom otestovat kartu s pomalsimi gdramkami teraz?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

bavi te bejt permanentne za debila? (:

prvni rx5600xt v prodeji co byla skladem od minuty vydani - sapphire pulse..
nejrychlejsi rx5600xt v recenzich? - sapphire pulse..
nejlevnejsi rx5600xt? sapphire pulse..
jaky ma pameti? 14gbps..
https://www.czc.cz/sapphire-radeon-pulse-rx-5600-xt-6g-6gb-gddr6/278911/...

tak si dej par facek a uz sem radsi nic nepis..

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A bohužel jediná RX 5600 XT, kterou má smysl kupovat, že.

Všechno ostatní je dražší, nebo pomalejší, případně obojí. Vysloveně vidím výrobce, jak se pohrnou do dalších Radeonů, aby je pak AMD takhle pár dní před launchem podrazilo. :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

takže z toho vyplýva, že všetky nv karty od všetkých výrobcov majú rovnaký výkon a cenu. Nik nemá nižší výkon, nebodaj vyššiu cenu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevšiml jsem si, že by kdy Nvidia do recenzí poslala top OC modely s výkonem 13 % nad referencí, nalepila na to cenovku nejlevnějších modelů a tvářila se, že tak budou vypadat ty karty, co jdou do prodeje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to mas kratkou pamet.. staci se podivat na recenze prvnich founders edition.. v recenzich je testovana oc edice ve skutecnosti prodavana za 599usd a k tomu uvadena cena 499usd platna pro nejakou virtualni referencku, ktera nikdy neexistovala.. za 499 se ty karty nekolik mesicu nedaly sehnat, dokud nespadly ceny.. to ti nevadilo..

ale kdyz se testuje oc sapphire, kterej je od prvniho dne dostupnej za oficiální cenu napsanou v recenzich, tak z toho mas vosypky.. ((:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Omyl. OC verze founders edition měly vždy v recenzích cenu, za kterou je prodávala Nvidia na eshopu, ne MSRP.

A že karty za 499 doláčů nešly několik měsíců sehnat, už je celkem sprostá lež. :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Slabé, NV má svoje vychytávky v oblbovaní tiež.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoďte na něj deku...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je pro Vás, pane faráři...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OC modely mohou mít lepší parametry než referenční specifikace. To je podraz? Odkdy?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

AMD dala referencni specifikaci 12Gbps a posleze ji zmenila na 14Gbps. Pritom vyrobci uz maji ve vyrobe 12Gbps. Podraz je to v tom, ze referencni model = 14Gbps a neni tak zde overclocking ale naopak underclocking, AMD zase prepsala dejiny a opet ne zrovna v pozitivnim smyslu slova.

Jinak ano, Sapphire Pulse ma byt levna a zaroven se 14Gbps, jenze u ostatnich vyrobcu tomu tak neni a muze za to AMD svym nekorektnim jednanim a zmenou specifikaci na posledni chvili. V testech pak jiste AMD i vyrobci zapujci karty se 14Gbps a bude tam napsano, ze RX5600XT ma vykon 100%, jenze dve tretiny modelu budou mit vykon jen 95% a kazdy neznaly zakaznik na to nalitne.

Myslim, ze az takovyhle podraz jsem u NVidie nikdy nevidel, ikdyz ano GTX970 se 3,5GB rychle pameti se tomu hodne blizi, to s diskutery zde souhlasim, ze to bylo taky svinsky.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

nvidia ma tiez founder edicie ako OC, tj mozu byt karty od vyrobcov, ktore su pomalsie ako founder verzia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže ty byly o sto nebo dvě stě dolarů dražší než karty za MSRP, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, predpokladam, ze 14gbps karty budu tiez drahsie, asi vynimka bude pulse...a nepojde to na vrub amd ale aibs

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výjimka na vrub aibs, který dělá karty exkluzivně s čipy AMD, výjimka, kterou čirou náhodou přímo AMD posílá na recenze pod NDA, výjimka, která má cenu jakou nastavilo AMD, výjimka, ke které AMD rozesílá nové BIOSy, výjimka, ke které byl nový BIOS na testy na konec NDA (zatímco u jiných přišly "finální" BIOSy několik dní po vydání), výjimka, na kterou bylo na rozdíl od jiných modelů povolené publikovat recenze ke konci NDA.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ked sa take napr. msi (ahead of the GPU experience' and people would not buy something "sub-par") oficialne nestazuje, co (z)mozeme my? ako zakaznik mozem nekupit pulse, ale v porovnani s ostatnymi kartami, ani neviem, preco by som nekupil :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych jenom konstatoval, že karta, která má takty na úrovni TOP OC modelů a nejnižší cenu v nabídce není zrovna reprezentativní vzorek na testy při uvedení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ak bude stale dostupna, a udrzi si cenu a recenzent ju vobec nespomenie, zacnem podozrievat recenzenta, ze dostal podlozku pod mys od asusu ako vsimne :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne, jak jde o amd, tak se zkratka musej oc edice ignorovat, tuplem se musej ignorovat kdyz maj nizkou cenu a ani mluvit by se o nich nemelo, kdyz jsou dobre dostupny.. a protoze maj lepsi pomer cena/vykon jak karty od nVidie, tak by se mely rovnou zakazat.. (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z dvaceti modelů jich má jen pět 14GHz paměti, z toho dva budou vydané, až Číňani doslaví a začnou je dělat, a další dva se u nás ani nedají koupit.

A u toho jednoho si to člověk musí flashnout sám a doufat, že to bude fungovat, protože v obchodech to bude od výrobce flashnuté a otestované... až Číňani doslaví a začnou je dělat.

Prostě Pulse RX 5600 XT na 14 GHz je takový typický reprezentant Radeonů RX 5600 XT, které jsou u nás v obchodech. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

'' výjimka, ke které byl nový BIOS na testy na konec NDA (zatímco u jiných přišly "finální" BIOSy několik dní po vydání), výjimka, na kterou bylo na rozdíl od jiných modelů povolené publikovat recenze ke konci NDA. ''

co to kecas? se podivej na jaky karty vysly recenze s koncem nda..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani ten Sapphire v recenzích neměl finální BIOS, ještě po launchi vyšla novější verze s opravou regulace větráků.

Od Asusu jsem dostal BIOS dvaadvacátého, od MSI poslední fix třiadvacátého.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„AMD dala referencni specifikaci 12Gbps a posleze ji zmenila na 14Gbps.“

Ne, referenční specifikace je 12 Gb/s, stačí se podívat na web AMD:
https://www.amd.com/en/products/specifications/graphics/15971+15966?type...

Uvádím to i v článku z oficiálního vydání:
https://diit.cz/clanek/recenze-radeon-rx-5600-xt-vydany

Všechny ostatní závěry vycházející z této chybné informace jsou rovněž chybné. Takže se ptám znovu: V čem spočívá ten podraz, o kterém tu stále mluvíš?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A co napsat ohledně toho chaosu okolo biosů článek? Téměř na každém webu něco a zde nic. Divné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O změně specifikací (BIOSu) nereferenčních karet tu byl článek už před vydáním Radeonu RX 5600 XT.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to se ještě nevěděli detaily. Nyní už většina výrobců uvedla u jednotlivých modelů specifikace. Např. frekvence VRAM se liší. Myslím, že je to docela důležité téma. Ale tady se o tom z nějakého důvodu nepíše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Ano, to se ještě nevěděli detaily. Nyní už většina výrobců uvedla u jednotlivých modelů specifikace. Např. frekvence VRAM se liší.“

Že se liší frekvence pamětí jsem rovněž uváděl už před vydáním:

„Například si lze všimnout, že ač měly všechny původně ohlášené karty ve specifikacích uvedené 12GHz paměti, fyzicky byly některé z nich již při výrobě osazeny 14GHz a vzorky určené na testy, s BIOSem limitujícím paměti na 12 GHz, už jen čekaly na nastavení nativní frekvence. BIOSy byly připravené dopředu a AMD je rozeslala prakticky ihned poté, co se v médiích objevila zpráva o snížené ceně GeForce RTX 2060. Do prodeje šly rovnou karty s „rychlejšími“ BIOSy.“

Články o jednotlivých nereferenčních modelech na DIIT nevycházejí už řadu let a stejně tak řadu let nevydávám ani přehledy nereferenčních karet. Čtenáře to nezajímalo, takže si to řeší případně autoři recenzí v testech jednotlivých modelů. Nevím, proč bych měl s Radeonem RX 5600 XT dělat výjimku. V několika článcích jsem uvedl, že mezi nereferenčními modely jsou významné rozdíly v taktech jádra i pamětí.

Z této kritiky vyplývá pouze to, že kritizující čtenáři tyto články vůbec nečetli a pouze si vymysleli (chybnou) záminku ke kritice. Na to opravdu nemá smysl nějak obšírněji reagovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaká kritika ? Byl to námět na článek. Ostatní CZ weby o tom podali ihned aktuální informace. Co se týče např. Asus nebo MSI. Ale tak jsem nějak čekal, že se tu tato informace neobjeví, jelikož to staví AMD do horšího světla. A do prodeje opravdu v první várce karty s ryhlejšími biosy nešli, takže by to potenciálním kupujícím pomohlo objasnit daný problém. No nic, tak třeba příště..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„Jaká kritika ?“

Třeba tato:

„Téměř na každém webu něco a zde nic. Divné.“
---
„Ale tak jsem nějak čekal, že se tu tato informace neobjeví, jelikož to staví AMD do horšího světla.“

Vážně? Dva výrobci se rozhodli šetřit a na rozdíl od jiných necertifikovali na OC modelech lepší paměti. Pak zjistili, že by jejich konkurenti, kteří 14GHz paměti podporují, mohli mít výrazně lepší karty, tak nechali recenzenty naflashovat 14GHz BIOSy na karty certifikované pro 12GHz a když to prasklo, tak to staví AMD do horšího světla?

To je jako kdyby mělo stavět AMD do horšího světla, že XFX nechala na svoje karty osadit podřadné napájecí obvody a když začnou praskat, házela to na AMD. Je na rozhodnutí každého výrobce, jaké komponenty osadí na PCB a při jakém nastavení je otestuje. Pokud to zvládla jedna firma rovnou, je zjevné, že to mohla udělat i druhá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud na trhu nepanuje situace, že se prodávají karty se stejnými parametry, kdo by o tom měl informovat, než weby věnující se IT ?

Do horšího světla to AMD staví, jelikož lidi chtějí kartu s vyšším výkonem rovnou a nechtějí mít produkt "dodělej si sám". A biosy prostě na prvních kartách nejsou, takže tuto situaci zamotalo AMD svou pozdní reakcí a tím postavilo výrobce do takové situace.

A vy nemusíte nic hodnotit, ale napsat informace jak se věci mají, to by úplně stačilo. Proto vás srovnávám s ostatními weby, kde tyto informace vyšli a zde ne. Vyhodnoťte si svůj přístup k věci sám. Místo dohadování se jste si to mohl vzít jako námět a něco ohledně toho připravit.

A jinak vám tady můžu dodat nějaké informace sám - https://www.tomshardware.com/news/not-all-amd-rx-5600-xt-14-gbps

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"... jelikož to staví AMD do horšího světla..."
Nesouhlasím. AMD se sama staví do takového světla, v jakém se svými akcemi sama přála být.
To, že jsou jejich markeťáci zcela zjevně kokoti a jen weby jako DD a spol. tento "úkrok stranou" vychvalují, na tom nic nemění.
AMD právě ojebalo své zákazníky a omrdává výrobce karet, kteří *dodrželi původní specifikace*. Jejich karty jsou teď bohužel skoro neprodejné a doufám, že za finanční ztráty obdrží kompenzaci, nebo je na AMD vysoudí ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

clovece zkus trochu otevrit oci.. amd zadny specifikace nemenila.. referencni specifikace zustaly stejny.. amd nabidla vyrobcum, ze muzou vic pretaktovat oc edice.. zakaznik za stejny penize dostane lepsi vykon a ty tu pises neco o ojebavani? ((: v tom pripade chci, at me amd ojebava vic a castejc..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.tomshardware.com/news/not-all-amd-rx-5600-xt-14-gbps
"Clearing things up further, Arts said that AMD, just like Nvidia, supplies its partners with the silicon and memory chips necessary to build the graphics card. For the RX 5600 XT, AMD provided GDDR6 memory chips validated to operate at 12 Gbps. Although some memory chips might have overclocking headroom to run at 14 Gbps, MSI cannot guarantee its RX 5600 XT graphics cards' stability and longevity at 14 Gbps, since they weren't originally designed and tested for that speed."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, zde se jasně píše o certifikaci pamětí pro provoz jen na 12Gbps což šlo přímo od AMD. Jenže místní redaktor tohle nebere v potaz a raději o této problematice nenapíše nic. Týkat se to Nvidia, tak už vidím tu aktivitu.. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale informace které modely mají vyšší specifikace a které ne, že třeba u MSI či ASUSu pro rychlejší paměti znamená koupit ty nejvyšší edice, které rozhodně nemají tak přívětivou cenovku a u levnějších variant nemusí být výkon rovný recenzím. Proč to nezmínit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kto chce, si to najde, napr videocardz, a ak bude Karas testovat nejaku kartu, tak to tam isto spomenie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.