Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Některým uživatelům Ryzenu vzrostl s Fall Creators Update výkon

Fall Creators update nastavil RyZen Balanced jako defaultni rezim. To je teda bomba, ktera si vyslovene zaslouzila vlastni clanek. Opravdu nevidane. :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

no vies, intel cpus su take dokonale,a vsetko funguje na jednicku, ze staci kupovat,..ziadne clanky k tomu niesu potrebne :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

I když Redmarxi píšeš občas pěkný blátíčko, že bych ti nejradši udělal Iónský nervový chvat, tak dneska máš pravdu. "Jinými slovy, nárůst výkonu by se měl projevovat pouze těm uživatelům, kteří doposud používali původní profil Windows 10 „Balanced“ a nevyužili optimalizace, kterou v dubnu nabídla AMD" nic proti No-X.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On to dokonce no-X v clanku pise, nicmene ten clanek je opravdu zbytecnej.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu vás, já bych tady těm článkům vytknul jen zavádějící nadpisy. Většina článků je tady takovéhoto typu, protože koho zajímají nějaký patenty, výrobní procesy, výměny CEO a podobně. Bohužel, zpravodajský web musí žít, takže je nutné každý den nějakou zprávu přidat, i když je to takovéhleho typu. Ve dvou lidech se těžko stihne přidávat něco hlubšího každý den.
U každého komentáře je otázka, zda je přínosný. Zamyslete se nad tím, než něco někam napíšete.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, mohl byste jim s tím psaním pomoci, protože vám to evidentně myslí, ale mě ne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, já třeba informaci o tom co je v článku neměl. A dozvěděl se ji teprve s toho článku.

Takže fakt, že ty a někteří další dokonalí lidí víte a pak usuzujete, že je zpráva absolutně kničemu dokazuje vlastně co?
Když připočtu ty arograntní žvásty co máte pod článkem, tak spíše to vidím na to, že se nudíte+že jste prostě jenom arogontní a stím, že vás baví trolovat kecama, za které se s dalšíma arogantama poplácáváte po rameni, jak jste dokonalí...

Takže ano, myslí ti to tak dobře, že se ti nikdo na této planetě nevyrovná, jsi prostě bůh...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Dam ti radu, chod na DIIT pravidelne a zadny clanek a informace ti neunikne. Rezim RyZen Balanced probiral no-X podrobne okamzite jak ho AMD uvolnila. To vis no-X ten by si preci jakoukoli pozitivni zpravu od AMD nenechal ujit, aby nas s ni okamzite neseznamil. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, takže chyba je v někom, kdo čte kdy má čas, ale držkování frajerů je OK?

Jenom pro mě, podobný režim praktikujete i v práci, že chyba je, že člověk zrovna nebyl na poradě a když to na začátku další porady někdo zhrne tak ho seřvete, že to každej musí vědět a že je má chodit pravidelně na porady i když měl třeba dovolenou (jako můj případ)?

Hele, pro mě jě třeba hooodně velkej rozdáíl v informaci, že musím mít rpozšíření od AMD a zaškrtnout ho NEBO informaci, že po uprage od MS, to je teď automaticky...

Takže za mě ani tvůj příspěvek (ale děkuji, že jsi slušný ne jako ti hovádka boží dole, což je dne svýjimka), přesto nesouhlasím s tvým příspěvkem

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

no-Xi díky za tvé články a doufám, že se nencháš znechutit podobnými matláky jako je Redmarx, který si všude stěžuje, nemá do čeho píchnout a už několik let si kupuje různé komponenty za ruzně složitých podmínek.
Na českém netu je spoustu exotů a Redmarx patří mezi ně.

Píšeš výborné články a já jsem za ně moc rád, kvalitativně jsou velmi dobré a chápu, že občas je trošku bulvárnější nadpis nutný. Pořád stokrát lepší než podplacení autoři jako je OBR a DD, kteří tvoří 4 cenovou kategorii.

Díky, velmi si tvé práce cením !

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"nicmene ten clanek je opravdu zbytecnej."

Nemal by si stále myslieť len na seba :) Tento článok si určite prečíta aj niekto, čo len nedávno kúpil Ryzen a ten si to rád prečíta.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

jj, je dobrý vědět, že do budoucna už to člověk nemusí řešit. Takový článek: "zapomeňte na šaškování s řízením spotřeby u Ryzenu, už jee to vyřešeno"

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To nic, Redmarx je už takový kolorit počítačových webů v Česku. Téměř všude píše první komentář (a nejen ten první), abychom náhodou my ostatní nebyli ochuzeni o jeho názor (jakoby to ještě někoho zajímalo). Zároveň jeho názor je předem dán - oblíbená značka = nejlepší na světě, všechno dělá skvěle a ostatní by měli raději zkrachovat, aby nedělali ostudu, neoblíbená značka = nepoužitelný šrot, který by se měl spálit a raději se už nikdy neukazovat. S hodnocením článků je většinou podobně rychle hotov. Bohužel ještě neexistuje adblock na neoblíbené příspěvky, takže si musím ty příspěvky přeskakovat v hlavě. Si zvykneš :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že by klidně mohl být na České exotopedii i s Jarouškem Crhou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jen by me zajimalo, jestli si zrovna tihle dva uvedomuji, jak moc jsou vsem ostatnim, kteri si obcas neco o hw prectou i na nasich webech, pro smich (pokud to tedy neni jejich cil..)?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Do jednoho pytle bych je s Crhou nehazel..preci jen Crha opravdu nerozumi nicemu a chodi si do diskusi akorat tak vykalet...
Redmarx naproti tomu ma i sve pozitivni chvilky :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, otázka je jestli to prostě neni vyjímka potvrzující pravidlo :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No :)) ja taky nerozumim, proc ma takove vykyvy... jedine se ho zeptat..
Redmarxi, proc obcas zbytecne trolis? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, někdy napíše opravdu rozumnou věc, ale většinou jsou to opravdu jen absurdní zášti či naklonění se té a té značce. Kdyby vynechal tyhle pocitové výlevy, a šel na to hlavou, věřím, že by jeho názory byly opravdu zajímavé, protože hlupák nebude. Bohužel to totálně zabíjí jeho troll-příspěvky, kvůli kterým jsem se naučil je přeskakovat. Nebo že by to byla rozdvojená osobnost či dva lidé s jedním účtem?

Člověk má vždycky své preference, třeba já moc nemusím Apple a aktuálně jsem hodně spokojen s AMD (i když ještě do minulého měsíce jsem měl i5+nV), ale to neznamená, že budu hledat články s touto tématikou a psát, jaké jsou Applisti ovce nebo jaký pitomec si koupí šedivkopastový předražený Intel. Všechno má svoje pro a proti, člověk musí mít nadhled. Nemám Apple v lásce, ale některé věci se mi na něm opravdu líbí a mají je promakané, to se prostě musí rozumně uznat. Třeba aktualizace, to je hrozná bolest Androidu (byť z vlastní zkušenosti vím, že už je to o něco lepší, ale pořád mají hromady co dohánět). Stejně tak Intel má určitě co nabídnout, člověk musí zvážit své preference, a vybrat si ten správný produkt, ale to neznamená, že o všem ostatním bude psát nesmysly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Článek vyvrací/objasňuje FUD, který se na internetu objevil. To je tedy podle tebe špatně?
Zdar Max

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že nemá cenu hájit a vyvracet to, že (ne)jsem arogantní, či jinak vysvětlit můj ranní koment k tématu, napíšu toto: CO VY VÍTE! . Hodně málokdy se stane, že napíšu o článku to co je a když to udělám, pro spoustu lidí jsem v tu chvíli vosa na kterou jako správná lepkavá hmota čekají a začnou to tu sázet. Jen dát někomu šanci a hned je na světě moralista. Ono kdyby byl člověk zahořklý a plný nenávisti, mindráků a dalších sraček a psal to tady od rána do večera tak neřeknu, ale je to skutečně vyjímečně a dneska ta vyjímka byla. A ano arogantí umím být, rozhodně dokonalý nejsem a bůh už vůbec ne, článek mě zkrátka neoslovil a tečka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem toho názoru, že jestli je tu něco zbytečné, tak je to komentář o zbytečnosti článku. Žádný článek není zbytečný a tenhle určitě ne, protože když se najde minimálně jedna osoba, pro kterou zbytečný není (jakože se našla), tak tím faktor zbytečnost padá.

Pokud jsem si dobře všiml, DIIT/CDR shání nové redaktory. Já bych všem rozumbradům doporučil, aby si tuhle řeholi vyzkoušeli. Sehnat téma, napsat čtivý článek, který vygeneruje nějakou čtenost, a pak si to v diskuzi hezky vyžrat. To fakt jednoho povzbudí do další činnosti, řeknu vám.

Já tohle pochopil už před nějakým časem a kromě toho, že jsem jednoduše vyhořel (k čemuž ty diskuze v tomhle duchu velkou měrou přispívají), tak jsem si spočítal, že je lepší být na podpoře (která zaplaťpámbu netrvala dlouho), než za těch pár knoflíků absolvovat tohle martýrium dnes a denně. Nejlepší časy „IT novinařiny“ jsou pryč, protože dneska je chytrej každej, kdo má do prdele díru a práci redaktora neocení skoro nikdo, zato v diskuzích umí nadávat a kritizovat každej. To dřív nebývalo, co já pamatuju. Halt ta děcka, co se zrodila v době, kdy se tenhle server zakládal, zřejmě dorostla a je to trošku jiná generace. Jiná vychováním a vztahu ke tvůrčí činnosti.

Dřív ty diskuze měly smysl, člověk se tam dozvěděl něco dalšího k tématu. Já bych to dneska, být provozovatelem serveru, jednoduše zrušil, protože to nemá přidanou hodnotu prakticky žádnou. Těch pár jedinců, co dokážou ze služby povolených komentářů udělat přidanou hodnotu serveru, se v tom balastu ztratí a čím víc toho balastu je, tím menší je ochota těchto výjimečných jedinců do diskuze přispívat, protože každý, kdo nemá mezi ušima makovou kaši, si spočítá, že to nemá smysl.

Proč mě to zajímá a proč to komentuju? Vlastně nevím ... jen mě překvapilo, jak se za ta léta změnila kultura diskuze a měl jsem nějakou zvláštní potřebu to sem vysypat. Vůbec nebudu překvapen, pokud se tento komentář stane pro drtivou většinu zdejších diskutujících … zbytečný.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nenapadlo te, ze se treba jen nezhorsila kvalita diskuteru, ale i kvalita pisatelu clanku?

Neobaval bych se zruseni diskuzi, protoze web potrebuje pristupy a jeste horsi nez chytrak co vsechno kritizuje, je blbec, kterej neprijde vubec.

Nekritizuju navic no-Xe za spatny styl psani, spis diit za clanek o nicem. Chapu, ze jeden pisatel nemuze ikdyby byl sebelepsi podavat den co den skvely vykon a psat jeden ctivy clanek za druhym. Myslim, ze no-X napise neco zajimaveho jednou za tyden az 14 dni a to je porad hodne dobry vykon. Jenze pri dnesnim stylu webzinu by to neuzivilo ani jeho ani diit. Takze to proklada kdejakym nesmyslem, ktery zrovna vyleze z PR oddeleni AMD, protoze jsou to proste jeho oblibenci. Jezek zase vydava za polovinu svych clanku tiskova oznameni vyrobcu fotoaparatu a bohuzel i to je malo a proto bohuzel nam tu pise svuj bohuzel blog. Ale opet chapu to, jinak to v soucasne dobe v soucasnych podminkach ani nejde. Nakonec diit v tom rozhodne neni vyjimkou a i u ostatnich ceskych webzinu je to jak pres kopirak to same nebo i horsi (v pripade nekterych i znacne lzive horsi).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč sem vlastně chodíš ?
Oh wait, ty jenom potřebuješ, aby si těch tvojích slintu někdo všimnul.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souvisí to jedno s druhým. Zájem obecně upadá, tudíž upadá i kvalita, protože ji nikdo nezaplatí.

Jako je to blbý to říct takhle na plnou hubu, ale webů podobnýho ražení je u nás tak minimálně pětkrát víc, než je zdrávo. A protože chce každej nějak přežít, tak to všichni dělají tak nějak plus mínus stejně. Vlastně tím hlavním důvodem, proč jsem toho nechal, je právě to, že je těch webů moc a že podle mýho názoru je tenhle byznys za zenitem. Zvítězí ten, kdo to dřív pochopí a odejde dělat něco jinýho. Já už jsem za vodou, to mi věřte. Vůbec nic mě neláká se k tomu vrátit ani okrajově.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problem vidim v tom, jak to delat tak, aby to cloveka uzivilo. Je preci super, ze na webu jsou vstupni naklady temer nulove a udelat si hosting, web a psat muze skoro kazdy. Logicky je teda i velka konkurence. To si myslim, ze je v poradku.

Problem je v ekonomickem modelu, platit za obsah lidi moc nechteji, ja nakonec take nejsem priznivec placeni a reklam neni zase tak mnoho, aby to vydelavalo. Takze se to spis posunuje do roviny fanouskovskych webu, kde si ti autori pisi co chteji, v podstate je ani ctenari nemusi zajimat, protoze to delaji spis pro sebe, ovsem ztraci to profesionalni hodnotu. Myslim, ze je zname, ze DD, OBR a rekl bych i Jezek (minimalne blog) to takto delaji otevrene, jini trochu skryvaji to, ze jejich clanky jsou vic fanouskovske nez profesionalni.

A neco napsat jen tak, ikdyby za to nebyla ani koruna te proste nelaka? Nebo je to hlavne o tom, ze mas svoji praci a na nejake psani nemas proste cas? (Treba jako delaji nektere velke firmy, ze jejich zamestnanci mohou cast pracovni doby stravit vlastnim projektem, ktery firme nic neprinese. Kdyby ti tohle treba zamestnavatel nabidl, tak bys ani tehdy nemel zajem neco napsat? Ptam se proto, ze me zajima, jestli te to psani uz stvalo nebo proste potrebujes stejne jako kazdej vydelavat penize a na tohle neni cas.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neláká mě to ze dvou důvodů: za prvý jsem rád, že jsem se přesunul ze zaměstnání, které mě nebylo schopné uživit a ještě jsem nevěděl, kam dřív skočit, do zaměstnání, které mě živí vcelku slušně a zároveň je tam relativně dost prostoru pro život jako takový (z velké části je to dáno tím, že dělám věci, které se dají v krajním případě zvládnout i vzdáleně přes mobil, je to sice velmi nekomfortní, ale udělat se to dá, takže není problém delší oběd, protože se stejně jednou za čas dívám přímo do PC, jestli se něco neděje, co je potřeba udělat - psaní článků takto dělat nejde, člověk je furt přikovanej k PC).
No, a to druhý už jsem zmínil: je to práce nevděčná.

Čili vlastně na tu poslední otázku je odpověď taková, že obojí: štvalo mě to a potřebuju taky vydělávat peníze.

Jsem toho názoru, že dokud se trh v tomhle sám nepročistí, tak budou všichni na něm třít bídu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Článek smysl měl a musíš pochopit, že každý portál má své trolly.
Na abc se jich už vystřídala celá ředa, jedni odradili několik kvalitních diskutérů, jiní umřeli, další to přestalo bavit atd. Vždy se někdo najde. Vy tu máte aktuálně Redmarx.
Až nebude Redmarx, bude zase někdo jiný.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.