Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nemalé slevy Pentií 4 v lednu

vyprodej lezaku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu vyraz "snobend"...kamarad na Qcko ceka jak na smilovani bozi, vynalozene prostredky se pomerne rychle vrati v mensim rendertimu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

low-end zostavy doteraz osadzovane Celeronmi alebo Sempronmi si budu moct znatelne polepsit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nabízí se otázka, zda-li by Intel neměl nahradit Celerony právě P4....a Celerony poslat do "věčných lovišť"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechápu výraz "snob-end". Když kupujeme rychlé PC, které bude využito i jako server tak je cena kolem 500-750  tis. Kč a v tom je cena samotného procesoru skoro zanedbatelná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hugo: No při té ceně bych ale čekal nějakou serverovou desku, takže Xeony. Tenhle Quad je ale pro klasické desktopy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Jirka1: jo jo minule to byly dva Xeony, ale teď asi půjdem do tohohle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Noo, keby som sa obmedzil s max. prikonom 2kW, mohol by som si kupic cca 6-8x P4 631 aj s doskami a postavit maly cluster, napr. na kompilovanie alebo render, celkom lacno, nie?
Plus este keby som investoval do chladenia tych P4, dali by sa celkom lahko taktnut na 4GHz. Problem je, ze pamate su teraz drahe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty, kteří nechápou výraz snobend - opravdu byste si museli koupit tohle a nestačilo by vám "obyčejné" Core 2 Duo E6700? Ano, ten výraz je trochu urážlivý, ale míří na lidi, kteří musí mít to nejrychlejší, aby měli to nejrychlejší.
DTSmaniac: ten kámoš si vydělává renderingem? A kdyby koupil např. zmiňované E6700, tak by nedokázal vydělávat? Nebo lépe řečeno - co má za procák teď?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro
zdravim,
jak se nazyvaji lide, kteri neustale komentuji novinky slovy "spatne, kdyby to bylo takhle... drahy, k nicemu apod? Nerikam, ze jsi to ty... Ale nazvat snobstvim neco, co bych rad mel v PC (ukazte mi nekoho, kdo rekne, ze by ho nechtel >urcite chapete, jak to myslim), ale pro cenu si to nemuzu dovolit je proste dle me spatne.
btw, kdyby nebyli lide, co jsou ochotni zaplatit si Quad SLI, Quad CPU, tak bychom pravdepodobne s vyvojem byli uplne jinde... A to nemluvim o serverovych vychytavkach, ktere se diky tomu dostavaji do mainstreamu (viz treba RAID, Opteron...) Tot muj nazor :-)
Shaquille

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hugo_: Já bych do toho v práci taky šel, ale zatím jsem neviděl desku s PCI-X, což potřebuju. Ale třeba se nějaká workstation deska objeví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, vali se mi tu par desek bez procesoru, ktery jsem chtel darovat nejakymu bezdomovci, ale za tyhle ceny by stalo za uvahu dokoupit procesory a vybavit rodinu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: Shaquille
s vyvojom je to asi tak ze ani raketoplnany sa bezne nekupuju a bez tak vyvoj ide do predu, nehovoriac ze vacsina prevratnych vylepseni pochadza z vesmirneho vyskumu. A suhlasim s nazorom v clanku je to pre snobov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: jj, proste toho vyrenderuje vic, nez na dosavadni 6600, takze se penize vrati. ale ted mi napada, kdyby si koupil 4x e6300 tak by toho vyrendroval asi vic a mozna za mensi porizovaci naklady :o) ale takhle to ma v jedny skrini.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Torx: počkej až si zadáš nějaký výpočet a cca za 8 dní se ti objeví výsledek a ty zjistíš, že jsi v nějaké síti MKP udělal chybu. Máme na tom program co využívá pouze dvě jádra, ale když se spustí dva výpočty celková doba se prodlouží jen o pár hodin (podmínkou jsou 4GB RAM pro jeden výpočet). No a aby byla legrace kompletní zkus z výsledných obrázků udělat animaci 20 snímků = 20 výpočtů cca. 90 dní a pak se ti někdo vysměje a řekne, že ta animace je trhaná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Hugo_:
Na tyhle věci ti bude imho Core 2 Extreme QX6700 málo a troufám si říct, že budou málo i dva čtyřjádrové Xeony, což bych pro tenhle účel asi považoval za nezbytné minimum, už jen kvůli množství RAM, které se dá do takového stroje strčit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.