Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Neoficiální informace o nových nVidia grafikách

Jen nejak nemuzu pochopit, naco mi na takhle "vykone" grafice bude vic nez 32MB RAM. I pokud by se mi na tom nejakym zazrakem podarilo spustit cosi co vyuzije onu RAM, pobezi to jako slideshow.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehmm dalsi idiot s platem pana reditele a GF6800 ultra/radeonem X800XT v kompu se ozval. Porad narazim na lidi z hornich 10 000 kteri ziji v jine realite zda se mi.
Vubec neberes ohled na lidi co na to nemaj, nebo nechtej vrazet prachy. Denne vidim kompy s rivama, GF2MX a GF4MX a je jich 80 procent mezi lidma. A v novych PC se taky vetsinou prodavaj FX5200-5500/radeony 9200. I na blbou 6600GT ma jen jeden clovek z deseti. Takovi lidi tu kartu urcite oceni, kdyz bude stat do 2500,- tak neni co resit. Oproti vykonu GF2MX je skok zazracny, nehlede na to ze jim pojedou vsechny hry, byt' v 800x600, ale s tim hrali doted ze, pokud to vubec slo spustit. Hlavne aby uz byl nativni agp cip a nestalo to pres 3000,- jako doted. V clanku se pravda mluvi o PCie, coz je tedka stejne na houby protoze nejsou levny desky na s754 a MSI nepocitam {tomu se neda rikat deska}

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vlask: A co si ty? TurboCache zere operacni pamet a je pomala. A to ze dokaze pouzit az 256MB pameti mi je k cemu ? Sam mam R9000, a staci mi, ale takovouhle zpotvoreninu bych nechtel ani zadarmo slouzi jen na tahani penez z lidi, nic vic. Takze mi prozrad na co takovahle grafika je dobra ? Ja to tedy nevim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Turbocache je blbost... ...6200TC stoji prilis vela na to, co ponuka a hlavne zere RAM ktorej nikdy nie je dost... ...integrovana grafika je ovela lacnejsie riesenie na podobnej urovni.. ...mam na mysli ATI...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: Uvědom si, že tenhle "šmejd" má v základě 128MB, což je buď stejně, nebo ještě 2x víc, než má tvoje R9000. Stejně tak výkon téhle karty bude téměř dvojnásobný. Příště radši trochu pořemýšlej, ať zas nenapíšeš podobnou blbinu :-| Já sám R9000 mám, nejsem žádnej fanda nVidie, ale srážet 128MB kartu jen kvůli podpoře turbocache je postavený na hlavu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no-X: To si uvedomuju. Prave ze si uvedomuju ten rozdil - za ty penize co stoji tenhle nesmysl s TC lze koupit kartu stejneho vykonu bez TC !!! Protoze takhle musis pocitat jeste s RAM, kterou musis mit navic. Mimoto karty s TC jsou pomalejsi nez tytez karty bez TC takze fakt netusim k cemu to je dobre krome marketingu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re: no-X
Nie som si celkom isty, ale myslim ze vsetky karty s TC maju 64b pametovu zbernicu (isto vies, ze to je sakra brzda) a ked stavam zostavu do kanclu, alebo hoci kde sa hrat nebude tak volim X300, alebo 9550, maju kvalitny vystup, su este podstatne lacnejsie a hlavne maju podstatne mensu spotrebu a pasivny xladic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejdřív to osaděj malou pamětí (zřejmě kvůli ceně) a zbytek si berou z operační RAM, a teď do toho začnou cpát 128MB. Tak trošku mi potom uniká smysl té sdílené paměti, protože na výkon, který ta karta podává těch 128MB musí stačit ?!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ty TC podle mne spis budou takova testovaci oblast pro vyvoj grafik pro chipsety s vyuzitim teto VGA. Nvidia zatim nechrli moc chipsetu jako intel 915G a tohle by mohlo byt otukavani jak to pojede. A ze to oproti 915G jede dobre o tom neni pochyb. Pak zalezi kdo intelu ucaruje vic jestli Ati se svym Hypermemory nebo Nvidia s TC. A pak to zacnou valit ve velkem. Integrovana do kanclu i pro jednoduche multimedia navysost dobra.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.