Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nepotvrzeno ale: Microsoft Surface 4 Pro dostane Core i7 Skylake a 4k displej

Sakra, doposud sem si myslel, že nejúžasnější x86 APU vyrábí AMD.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Stejně mi připadá směšné tlačení vysokých rozlišení - když se podívám na dnešní grafiku a trendy, tak by úplně vyhovělo 50 ppi. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, když se člověk podívá na "moderní operační systém" w10, "Modern UI" GUI, stačilo by i 320x240 "navždy". Nemuselo by to mít ani 24-32-48-bitové barvy, stačilo by ...eeeh... tak osm Microsoftích nejoblíbenějších nejhnusnějších (model ošklivé nepovedené čínské pastelky).

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom doufam ze k tomu dodaji 60GB uzasneho ulozniho mista...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

neboj 62GB urcite bude a 25GB ti bude po mesici zabirat system :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

bellic má naprostou pravdu, měl jsem v ruce tablet Acer s Windlema a měl 32Gb paměť, za den po aktualizacích měl 4,16 :D, takže 60gb není mnoho, je to zralé na přeinstalaci na Linux Mint :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vyhradit na x86 Widle (pretoze o Win 8 RT asi neni rec) menej jak 50 GB moze iba samovrah. Na desktppe mam 64 bit Widle 7 a 82 GB particiu C. Na Ccko neinstaluuem ABSOLUTNE NIC, len to co je nutne a co sa inde nainstalovat neda, napr. drbnuty Chrome sa vas nepyta kde co jako preco zaco naco, nadrbe sa vam do systemu, nemate sajnu kde a nemate sancu s tym neco urobit, pretoze instalacky su uz tak drbnute, ze pytat si cestu je velmi zlozite ze ano ... proste som chcel tym povedat, ze svetko co sa da hadzem inde.

Zvysnych 430 GB (z 512 GB SSD) je Dcko na nainstalovany soft, data, pracu, dokumenty a vsetko ostatne. No a kolko mam volneho z tych 82 GB na Ccku? Widle su nainstalovane len mesiac. Odpoved: asi 30 GB. Teda vyse 50 GB na OS !!! Pravda je 8 GiB swapak (8 GiB RAM), 6 GiB hybernak to nabubla, okrem toho je 5 GB na restore pointy. Ale aj tak je to CISTYCH 35 GB na OS. To je chore. Najchorejsi je ten drbnuty adresar c:\Windows\winsxs\ ktory ma 16 GB.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

adresár WinSxS je v podstate odpoveďou na otázku: Prečo od Windows Vista už nepotrebujeme automaticky ako prvé inštalovať drivery. Pretože základné sú tam. Netreba teda ani pripojenie na server. Škodalen že to nie je poriadne skomprimované, mohlo by to zaberať ani nie polovicu (ale v podstate rozbalenie závisí od veľkosti samotného disku).

Trochu nechápem prečo oddeľujete oddiel programov od systému, Windows aj tak neumožňuje znovunačítanie programov po reinstale a tak ich treba reinštalovať aj tak

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Základní drivery byly i ve Windows 2k/XP, samozřejmě odpovídající době vydání. Vkládat CD kvůli základním driverům bylo naposledy potřeba u NT4. Ve Winsxs je daleko víc jiného bordelu, stačí se podívat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli bude Surface s takto vysokym ppi a Windows 10, tak to bude asi dost zakazniku nastvanych, protoze aplikace na Win nejsou na vysoke ppi vubec pripravene, zvetseni v nastaveni pomuze je nekde a pri kombinaci externi zorbarazovadlo nizke ppi - vlastni panel vysoke ppi je bud vsechno male nebo vsechno velke, podle toho co nastavite a kam se zrovna koukate.

S variantou - Microsoft s tim konecne neco udela moc nepocitam, u aplikaci tretich stran to neni ani v jeho silach.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

prosim smazat

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.