Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nero 9

6 - dlhodobo bez jedineho problemu
7 - 2x problem s instalaciou na 2 roznych instalaciach OS, raz OEM k mechanike, raz trial verzia
8 - vzdy zamrznutie PC pri vypytani cisteho DVD
predpokladam ze niesom jediny kto si nevie vynachvalit staru dobru nero 6

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když začne program bobtnat a přidávat funkce o které nestojím je čas se s ním rozloučit .
A tak jsem začal s úspěchem používat CDBurnerXP a nověší Nero 7 - X mi už na disk nesmí .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmno, posledni NERO co se mi libil byla verze 5.
V praci ted uz 2x rocne pouziju NeroExpres verze nevimkolik a jinak CD&DVD&jine_opticke_formaty (krome DVD RAM) are DEAD :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nero 9 je už moc přerostly trpaslik od doby co bylo nejlepsi nero 6 ktre jsem pouzival nejradeji kvuli hodne moznostem tak pricho nera 7 jsem jeste uvital ze nanem nebylo mnoho zmeneno porad se jeste podoba staremu neru 6, ale nero 6 me již nechtelo behat na win vista x64 tak jsem musel pouzit nero 7 verzi ktra funguje celkem bez problemu i pod temito vistami. nero 9 jsem skousel ma hodne mozností ale hodne zbytecnych zabira prilis na hadisku mista pri nabihani je neskutecne pomale na mem 4 jadrovem stroji od intelu s obrovskou pameti a mistem na hardiscich to bylo moc slo okamzite z hardisku pryc a vic na nej nesmi s vistami jsem spokojen 64bit system az tak moc se jej zatim vyry nechytaji jako win xp jinak bych pouzil nero 6 ale na vistach jede jen nero 7 pozdejsi verze tak ze asitak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja se ptam proc?!
(Nero) Kdysi jeden z mych oblibenych programu na vypalovani. Nyni vec, ktera se snad ani neda nazvat softwarem. Uz jen cekam, kdy mi Nero 9 uvari kafe a vytre schody.
Kralovstvi a pul blue ray discu za puvodni Nero....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde su casy Aheadu, Nera 6.6.0.16, sikovneho, rychleho softu. v tahu! mame tu velke tucne pomale monstrum ktore za chvilu bude vacsie ako nainstalovana vista s funkciami ktore v zivote nepouzijem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí je dost programů který tuto obludu mužou lehce nahradit a mají pár mega.A dokonce sou FREE.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je možné z celého balíku nainstalovat pouze Nero Burning ROM (případně s utilitkami CD-DVD Speed a Drive Speed)? Nic jiného k vypalování vlastně ani nepotřebuju. Kolik to zabere?
Zatím se úspěšně držím verze 6.6 (má 43 MB a připadá mi to hodně) :), ale nevím jak dlouho vydrží kompatibilní s novými Windowsy a mechanikami...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

panove, vsichni tu sice nadavate na to, jaky je to bumbrdlicek .. ale prce staci vybrat, ze chcete instalovat jen vypalovatko - vzdyt vas nikdo nenuti instalovat vsechny tyhle nesmysly. mam takhle nainstalovany nero 8, zabira suma sumarum 60 mega , a jsem spokojeny... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Alebo staci nainstalovat ImgBurn, zvlada vsetko co som kedy potreboval od Nero Burning ROM 6, pritom je ovela jednoduchsie ovladatelny a prehladnejsi a na disku zabera...2 MB! Ano, citate spravne, IBA 2 megabajty, ktore ma doteraz nesklamali a vypalili vsetko co som potreboval za 2 roky jeho pouzivania. Vrele odporucam kazdemu aspon vyskusat, je totiz zadarmo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to načo slúži tento soft?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Instalace na novém PC (CPU Intel Core 2 Duo 2,66GHz /1066MHz, Gigabyte GA-G31M-S2L, DIMM DDR2 1GB 800MHz 2x Kingston, Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, WD3200AAKS 320GB 7200ot. 16MB SATA, LG GH20NS15, Windows XP Home edition CZ OEM) proběhla naprosto OK. Velikost kompletní instalace je ovšem naprosto obludná 3GB. Prostým paličům vystačí verze 7 Smart dodávaná s vypalovačkou:-)))).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim :), ale uz od verze 6 instaluju pouze: Nero Burning ROM, CoverDesigner a Tools. Nic vic clovek nepotrebuje, vsechny ty jejich multimedialni voloviny se daj nahradit vetsinou lepsim softem a instalace celyho toho baliku je mi odporna uz jenom kvuli tomu, jak je to cely obrovsky a kolik to ma polozek. Kdybych to nainstaloval komplet, tak bych mel pocit, ze sem totalne zaprasil cely Windows. Ostatne to je taky duvod, proc sem si Nero nikdy nekoupil, ackoliv soft celkem bezne kupuju. Nemuzu preci koupit neco, ceho pak vetsinu nevyuziju. Nebo prodavaj Burning ROM, Cover Designer a Tools, pripadne nejakou obdobne osekanou verzi?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nero - umi to vubec jeste neco vypalit? Nebo na co ten soft vlastne je ;-) pamatuju, ze kdysi sem v tom vypaloval, ale to uz je daaaaavno ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kypec: Také patřím mezi uživatele, kteří nedají dopustit na geniální ImgBurn. 2MB program, který co se týká vypalování umí vše a navíc to dělá spolehlivě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Free alternativy jsou fajn, sam jsem jich zkousel nekolik, Astroburn, CD BurnerXP, ImageBurn a musim rict, ze vesmes je to pouzitelny, ale pokud budete chtit vypalit AudioCD z MP3 souboru tak muzete narazit. Vetsinou totiz neumi MP3 radne dekodovat a vysledne CD je naprosto nepouzitelne :( Proto mam na PC nainstalovany Nero micro, bohuzel :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To kypec: souhlas, ImgBurn je super. Navíc běhá i pod Vistama, je do něj čeština, malá velikost a je zdarma. To, co člověk běžně potřebuje, zvládne. Takže tak, bye bye Nero...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koukam Nero 6 uz mi v kompu zustane asi naveky :D Funguje stale naprosto dokonale, rychlost je paradni, coverdesigner naprosto dostacujici :) Zkousel sem i dalsi vypalovaci programy ale nic se mi nelibilo jako nero. Vetsina je podivne klikacich nesmyslu, kde ani nevite co a jak presne vypalujete. Vlastne ano TCburner v total commanderu to je sikovna vecicka :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vsetci neustale kecaju nieco o objemnosti(ako keby si nemohli nainstalit len to co potrebuju), ale pritom polovica z vas pouziva tie nechutne obrovske visty.

bla bla

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to decried: Je to tak, stara dobra 6-ka. Nedavno som vyskusal 7-ku, ale stale sa divim, preco to na celkom silmo železe tak dlho trva, než otvori dialogove okno Nera.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jurosik, ja pouzivam vistu a u nera9 mi nevadi to ze je objemne ale to ze nema slovencinu. Vsak si nainstalujem iba komponenty ktore chcem pouzivat, kvoli slovencine pouzivam nero8.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam nainstalovane Nero 7 v XPckach jen proto, ze bylo zadara k vypalovacce. Pouzil jsem ho asi tak 2x. Vypaluju pres CDBurnerXP a nemam s nim zadny problem, ani pri prevodu mp3 na AudioCD. Nero jsem dost pouzival ve verzi 5 a 6, hlavne kvuli Nero Wave editoru, ale po tom, co jsem si zvykl treba na Audacity Nero vubec nepotrebuju. Je fakt, ze kdysi to byla jedina rozumna vec na paleni. Dnes se da palit temer vsim, zadarmo a kvalita techto free programku se vetsinou zvysuje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Z nera se stal nabobtnalý paskvil který má umět všechno ale neumí nic pořádně delší dobu používám ashampoo burning studio a jsem spokojený nero už nechci vidět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nuz NERO u mna skoncil uz davno. Pouzival som vselico, ale nakoniec sa mi osvedcilo Ashampoo. Mili programik a za slusny peniaz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nero jsem nepoužíval nikdy, vždycky jenom alternativy. Z novějších verzí Nera ale dělá alternativu sám ahead, jediná motivace pro použití novějších verzí je nekompatibilita starších s Windows Vista/7. Osobně nejsem nějak přehnaně náročný co se týče vypalování a stačí mi opensourcový InfraRecorder (instalačka 3 MB).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Šestku jsem koupil jako OEM s vypalovačkou, češtinu pro ni sáhl z internetu a jsem naprosto spokojen, nevidím důvod, proč kupovat něco, co má sice hezkou krabičku i potisk placky, ale nejde bez problémů ani korektně nainstalovat. Z té šestky používám pouze a jedině vypalovací program, ty ostaní ,,bonusy" (CD creator a pod.) mají mnohem lepší alternativy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak já doma taky zůstal u Nero 6ky... ostatně od jisté doby už ani nevypaluju, ale naopak se snažim všechna stará CD a DVD zazálohovat na externí disky (a že to je fuška, to Vám řeknu - všechno to zase logicky roztřídit, vyvarovat se duplicit, atd.)...
v práci mám Nero 7 Ultra, kdysi za záhadných okolností zakoupené, protože bylo třeba před koncem roku vytvořit opodstatněné náklady... a už i to mi přišlo poněkud rozlezlejší... smysl vrátit se k pálení bude mít až chvíle, kdy začnou být cenově dostupná BD média (cca 300 za jedno 25GB mi přijde stále trochu hodně), ale i tak je budu používat jako "jistotní zálohu" k externím diskům...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Xspy:
Naprostý souhlas. Takže poslední použitelná je nejspíš Nero 6, možná ještě 7 a z Widlí XP. Kupovat cokoli dalšího znamená vyhazovat zbytečně peníze a trápit se s nefunkčním, neohrabaným a zbytečně složitým SW. Jenže přesně tohle výrobci a prodavači SW strašně neradi slyší. Jenže ono je mnohem jednodušší nabalovat na původní SW stále něco navíc, než to, co už funguje kvalitativně vylepšovat. Takže místo vylepšení a zjednodušení XP vznikl Vistashit a protože je to opravdu shit, vzniká honem rychle Seven, který asi nebude o mnoho lepší. Takže kdo chce kvalitní O. S. musí se poohlédnout po alternativním (podle Mrkvosoftích prodavačů pirátském), produktu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ladik 21: Mohu se zeptat jakým druhem masochismu trpíš? Píšeš tu romány, smolíš tam čárky, to přece musí stát nějaký čas. Přece ale víš, že to vždy smažeme. To se mi nezdá být normální. Přitom by stačilo tak málo a tvé příspěvky by tu mohly zůstávat ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Torx
to potom toho moc nepouzivas, nie je totiz moc vela programov so slovencinou. ja som vdacny aj za cestinu. dokonca niektore programy aj ked slovencinu maju, nepouzivam ju, pretoze sa bud poriadne nezobrazuje, alebo je inak zmrsena.

btw, ja idem na winxpsp3 osekanom pomocou nlite nastroja na cca 112MB. a dovom slabe pc nie je ani nahodou, proste mam rad poriadok a neznasam zbytocnosti. ak mi winxp prestane stacit, pustim sa do sekania win7, casu vsak este dost

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 martin: ládik už v tom má praxi a škoda, že se poslední dobou tak krotí... jo kde jsou ty časy, kdy dokázal roztáhnout minimální názor na několik řádků :-) prostě je to takový spisovatel telenovel - děj na pět vteřin, balastu na půl hodiny :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používám Imgburn a super, ale bohužel v práci potřebuju Lightscribe, tak jsem byl nucen nainstalovat z Nera CoverDesigner. (dostal jsem nero z vypalovačkou)
Mám dotaz - nevíte o nějaké Free variantě softu, který umí dělat lightscribe potisky? Simple labeler ze stránek lightscribe znám,ale potřebuju potisk vyrobit - tzn vyrobit šablonu.
podkladový obrázek a přes něj text.
pokud bych našel nějakou extra jednoduchou a malou alternativu, rád bych přestal používat Nero úplně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

martin: Rovněž mi styl Ladika vadí, ale možná je nemocný (postižený) a nemůže za to. Není to z mé strany provokace, ale možné to je. Vždyť některé hrubky s i-y nebo např.nepochopení rozdílu ve slovech tip a typ je dnes taky běžné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boba: Neboj, my Ladika zname, vime co a kde dela a mame i jeho adresu. Postizeny opravdu neni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pouzivam Nero6 na xp notebooku a Nero8 na 64b Vistach. Docela me nastvalo kdyz puvodni nero 6 na vistach nejelo, ale nastesti to vyresila OEM verze 8ky za 99kc... Jinak 6ka byvala bezne k vypalovackam. Zkousel jsem nekolik free vypalovacich softu a na tech 64bit vistach nefungovali korektne :0(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používám Nero 6.6.1.15
Nabubřelé balíky vyšších verzí jsou dost zoufalým pokusem prodat znovu neuměle přelakovanou bývalou slávu Aheadu....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používám NERO 6.6.1.15d na Windows XP64-bit už 3 roky no problem :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> aimB0T:
Musel jsem se dvakrát podívat na tvůj nick, jestli jsem ten příspěvek náhodou nenapsal já ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používám poslední verzi nera 7 - instaluju vypalovač + recode. Nic dalšího, ani tools.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čekal jsem od několikastránkové recenze minimálně srovnání s předešlou řadou 8 (třeba jestli a co se zlepšilo nebo změnilo) a ne jen seznam instalovatelných aplikací a jejich vytípané úvodní obrazovky... :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skončil jsem u Nera 6, 7ičku jsem oddinstaloval a vrátil se k přehledné 6.
Nero 8 i 9 jsou nepřehledné, pomalé, komplikované a tedy i málo spolehlivé.
Když chci něco vypálit, tak to chci rychle vypálit a ne čekat, než se ten moloch rozjede a než se proklikám k vypalování.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Terry: Pak jsi asi koukal jen na poslední dvě strany a to je mi líto. Text totiž obsahuje právě a jen ty změny a novinky oproti předchozí verzi. Je možné, že bys těch šest stran přeskočil?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jurosik zle si si to vylozil pouzivam anglicky soft bez problemov, no decka uz cestine nerozumeju a v slovencine si to napalia same.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se lehce řekne "můžete si vybrat jen to co chcete", ale tuny sdíleného hnoje se nainstalují v každém případě, takže rozdíl velikosti mezi instalací samotného Nero Burning Rom a kompletního balíku není zas takový jak by se mohlo zdát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nero se vydalo cestou k sebezničení své pověsti. Kdo si bude dobrovolně do počítače instalovat moloch, jehož instalačka je velká sko 300 MB? Daleko lepší by bylo stahování jednotlivých programů nacpaných do této divoké skládačky. Až si to Ahead uvědomí, tak již nero nikdo nebude chtít.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem preco korporacie plodia taketo obludne softver-zlobry. Oni si ako vazne myslia, ze clovek stoji o to aby mu spolu s vypalovacim programom startovalo 300 sluzieb, nahravalo sa 500MB dll-iek. Co za magori toto presadzuju.

Vsimnite si ze "molochovost" sa v poslednej dobe tyka iba korporatnrho SW. Free alebo komunitne projekty su krase stihle - napr. MediaPlayerClassic.

Kua co ich k tomuto vedia? Spotrebitelsky trh v USA. To su tam spotrebitelia vazne taky d.bnuty?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na neru jsem odkojenej a používám ho od verze 2. Skončil jsem na verzi 7, ale tuhle jsem potřeboval něco v XPčkách vypálit, vložím prázdný DVD a systém se mě ptal, co že na něj chci přesně dát. Odklikal jsem a za pár minut bylo. Taky to funguje a bez softu. Ani do lunuxu nic instalovat nemusím. Takže jsem přestal vypalovací SW už definitivně řešit. Je to logický. Vlastně jsem už zezačátku nikdy pořádně nepochopil proč musim mít WinOnCD na tak samozřejmou činnost jako je ukládání na CD. Potřeboval sem snad nějakej floppy recorder? Nebo USB flash recorder?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A čo takto Burn4Free? (príp. FreeBurn)
Posledné verzie Nera už považujem za vírus.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nero 8.3.13.0
Release Date 2008-12-17
File Size 225 MB (235.583.248 bytes)

http://updatepack.nl/downloads/nero-lite/nero-8-lite/
http://ifile.it/b6hlzgw/nero-8.3.13.0_europe_lite.exe
(file size: 41.0 MB)
http://ifile.it/klo46xv/nero-8.3.13.0_europe_micro.exe
(file size: 25.5 MB)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Khostri: zkus Nero Portable+Cover Designer (pro LS)...jinak já dtto,ImgBurn a semo tamo Šampoooon :))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako Nero 9 už nikdy více......zlatá 8mička a to vím o čem mluvím ....problémy jak s instalací tak potom taky s tím jak se toho zmetka v systemu vůbec zbavit no prostě katastrofa a když si ještě představim že jsem ten soft někde viděl v krabici skoro za 2000kč....tak to je poslední konec podle mně u Aheadu někomu definitivně přeskočilo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nero 9 náročné na procesor, operační paměť. To mám 3G proc. a 2Gram OS XPPro zůstal jsem u Nero 6.6. Na zpracování videa i v (1080p) a vypálení používám něco jiného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Sice nevíme, jak by mohl více vytížený procesor vézt k nepoužitelnému výsledku, ale budiž, alespoň budeme vědět, kde je zakopaný pes."

Samozrejme pokud nahravate primo HD video na vypalovacku pres digitalizacni zarizeni a pokud to procesor nebo jakakoliv jina zucastnena komponenta nestiha, pak je samozrejme vysledek nepouzitelny, od chybejicich snimku az po spadly zapis a znicene medium. Ufff.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pekny balicek ... presto ale, jako u predchozich verzi, jsem nainstaloval samotne "vypalovaci" Nero burning ROM. Nero vypalovat umi, a hlavne jsem na nejz zvykly ... hratky s videem, zvukem, obaly a buhvi cim jeste, nechavam radeji aplikacim, ktere to umeji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 mirecek: ano, většina z nás si pamatuje na doby single a double speed vypalovaček, které se relativně rozmohly v 96-97 u nás... člověk se nesměl během vypalovacího procesu na počítač ani křivě podívat a jen tiše v koutku sedět a doufat, že se vše smahne vpořádku :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@martin: Máš v podstatě pravdu, přeskočil jsem stránky 3 až 6 zabývající se zbytečným balastem nijak nesouvisejícím s vypalováním. Zajímá mě totiž (a snad nebudu sám) jen to, čím Ahead začínal a u čeho měl také skončit - Burning ROM - a pro ten (mj.) platí, že v celé recenzi o něm není ani čárka, jak už jsem napsal, přitom vypalovací část je (aspoň pevně doufám) stále základní částí Nera, tudíž by se jí aspoň pár slov věnovat snad mohlo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Terry: Ano není, to proto, že tam nic nového není, mám tam nakopírovat ty stránky z recenze, kde to bylo popsane cele? Odkazy máš na konci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, stačilo napsat "že tam nic nového není". :o) I když tomu moc nevěřím, proč by Ahead začal zcela novou řadu, když by tam žadný jiný rozdíl než v číslu verze nebyl? :o

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no nikto normálny si toto nové nero nekúpi, najlepsa verzia je aj tak posledná verzia sedmičkovej rady 7.10.1.0

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Terry: No tak tomu ver. Nero nam dodava i changelog ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nero 8.3.6.0 zatvrzele hlasilo, ze nova verze neni k dispozici. Kde jsou slibovane prirustkove updaty, je ve hvezdach. Vzdy odinstalit FULL verzi inst. z CD, dalsi verze uz se prirozene prihlasila jako Trial a i pres orig. S.N. to pripominalo pri Update, ze toto nejde.
Takze pryc, zkusil jsem devitku, nastesti na karantennim PC...
Lidi zlati, co to udelalo s Registry !? I po odinstalaci a odstraneni nekolika spionu v Rootu tam byly nektere neaktivni kodeky v CLSID zapisech.
To prirozene velmi vadi u audio programu s DX a VST, takovy Audition odmital vubec nacist ponicene zaznamy v Registru.
O prepsanych ikonach, porusenych prirazenich k programum, ktere NECHCI poustet s Nerem se uz tady nekde psalo. Chudaci ti, kteri takovy problem musi bez zalohy resit ve Vistach, tam uz to proste a jednoduse nejde.
Nainstaloval jsem posledni verzi 8, VYPNUL aktualizace a mejte me panove z Carlsbadu radi. BD authoring umi lepe DVD architect od Sonyho, i s radou pridanych efektu, prolinacek a temat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.