Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Netflix oznamuje podporu HD DVD i Blu-ray videí

NETFLIX logo

Společnost Netflix, která si nechala na patentovém úřadě ve spojených státech před zhruba třemi lety zaregistrovat její způsob půjčování filmů, se rozhodla, že do své nabídky půjčovaných médií zahrne také HD DVD tituly, jakmile se zhruba za dva měsíce objeví. Přibližně konec března je prý doba, která se objevila v plánech některých filmových studií. Třeba Warner Home Video se prý nechalo na nedávné výstavě CES v Las Vegas slyšet, že 28. března uvede na trh prvních 24 titulů na HD DVD. Podobná slova zazněla z úst zástupců společností Universal Studios Home Entertainment, Paramount Pictures Home Entertainment a The Weinstein Company.


Podle hesla „náš zákazník, náš pán“, hodlá samozřejmě Netflix nabídnout později i Blu-ray tituly, jakmile se nějaké takové objeví. Stát se tak má později v tomto roce, což potvrdila studia Sony Pictures, 20th Century Fox, Lionsgate a Paramount. Ta chystají také každé mezi deseti až dvaceti různými tituly. Připomeňme, že Netflix nabízí možnost půjčit si za měsíční paušál 17,99 dolarů (416 Kč) na libovolně dlouhou dobu až tři DVD naráz, přičemž počet půjčených filmů za měsíc není omezen.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Netflix oznamuje podporu HD DVD i Blu-ray videí

Pátek, 27 Leden 2006 - 16:45 | Anonym | S Netflixem mam dobre zkusenosti, ale formu...

Zobrazit diskusi