Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Netflix spustil stremování ve 4k / H.265

Teď se jen ptám, kolik dekodérů videa tohle nebude umět přehrát. Zase další důvod pro plnění sběrných dvorů?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Stejne jako u VHS, Video CD, DVD, DivX, X264, BluRay, BluRay 3D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme ze zadny, ale zde narozdil od jinych odvetvi dostane presne to za co si zaplatite

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HTPC s Kaveri tohle technicky umí už dnes.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kaveri nedokaze dekodovat ani full HD ve 3D (dve videostopy soucasne, ne nejake side by side), akcelerace to nepodporuje a procesor nema sanci, vsechna jadra na 100%. Tudiz H265 ktere je jeste narocnejsi nezvladne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle informací, které z AMD unikly (http://us.hardware.info/reviews/5156/6/amd-a10-7850k-kaveri-review-amds-...), Kaveri *umí* dekódovat H.265 ve 4K, zcela bez problémů - zásluhou HSA a GCN jader. Vzhledem k výkonu (~600 GIPS?), a hlavně vzhledem nízkým latencím provádění HSA kódu na tom nevidím nic neuvěřitelného, i když pokud vám jde o 3D 4K (= 2x datový tok), tak to možná bude zkouška ohněm. :-) Sice čistě HW dekodér by samozřejmě by lepší, ale takhle se dá dekódovat skoro cokoli (třeba VP9?). Jenomže (všimněte si, že jsem použil slovo "technicky") dokud AMD nevytlačí příslušné ovladače ze dveří (snad se tak stane ještě letos) a dokud Telestream ten kodek nezpřístupní, tak si téhle možnosti pochopitelně nikdo z nás neužije.

Bohužel, i když je v současnosti HSAIL téměř finalizován, ještě se mi nedoneslo ani slovo o finální podobě C API, které by ho zpřístupňovalo, což ve mě vzbuzuje dojem, že dřív než za pár měsíců se toho stejně ještě nedočkáte. (Což mě mimořádně štve, protože bych si rád zaprogramoval.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ziju ve Skotsku uz 8 let a Netflix pouzivam asi tak 4 roky, £5.99 mesicne neni zrovna moc, na britskem netflixu je toho trosku mene nez na americkem ale porad hodne... Zrovna jsem si poridil slusny 3D HD projektor (1280x720) a na 100 palcich zhruba ze 3 metru nevidim pixely takze tohle hnani za vetsim rozlisenim jde jaksi mimo me teda :-] Na hlavnim monitoru 28 palcu 16:10 mam 1920x1200 a plne mi to vyhovuje, protoze vsecky moje oblibene hry mi jedou s max detaily v nativu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OMFG proc davate do clanku spoiler???

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

4K pri 15Mbit ? solidni minecraft.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.