Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Netflix zvyšuje kvalitu zvuku, bitrate až ztrojnásobí

Dost spatne odvedena prace, sorry no-Xi.

Netflix me dost toci, ale jejich boj, ja mam furt shareweby, ze kterych stahuju. Vadi mi, ze zakladni pomerne draha nabidka je blbe SD a jeste zvuk na hovno. Jeste drazsi je HD a zvuk porad prumerny a ten vylepsenej zvuk se ma dotknout jen nejdrazsi nabidky ve 4K.

Radeji zustanu u prumerneho HBO Go, v HD rozliseni a za jednu normalni cenu, kterou si muze dovolit kazdy - 129Kc mesicne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevyhovuje ti nabídka Netflixu a můžu za to já. Ok. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ne, zes nenapsal, ze se to zlepsovani netyka vsech tarifu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně proto si blb jako ty nekoupí hru jinde než na Steamu.... Se vší a úctou....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Třeba na EPIC store? (:

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ked uz si takova socka, ze ti je zatazko zaplatit 300Kc za 4k premium mesacne, tak si najdi k sebe dalsie 3 podobne socky a po tych 75Kc sa poskladajte dokopy. Mas tam v cene totiz 4 nezavisle profily!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemam kde sehnat dalsi 3 podobne socky. Navic nepotrebuju 4K, mne by stacilo 1080p, ale chtel bych ho s kvalitnim zvukem, coz Netflix vubec nenabizi a navic je i to HD drahe.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

250Kc mesacne za neobmedzeny prisun obsahu, je drahe? A /4 v pripade, ze sa nato poskladate 4? A nechcel by si rovno, aby ti za vyuzivanie ich sluzby este platili? :D No tak smolicek no, budes asi musiet nadalej kradnut..

"The bitrate on 5.1 surround will increase from 192 Kbps to 640 Kbps. The bitrate used to deliver Dolby Atmos will increase from 448 Kbps to 768 Kbps. To enjoy Dolby Atmos you must subscribe to Netflix's 'Premium' plan."

Tento bitrate ti nestaci? A smiem sa opytat, jaky zvukovy system vlastne pouzivas, ked sa ti toto mali?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

640kbs pro 5.1 neni poslechove zazrak. V porovnani treba s 5.1 DTS, ktere ma cca 2x bitrate, je poznat hlavne lepsi dynamika zvuku, zvuk je ostrejsi..
Ale na vysilani po webu je to dobry a pro vetsinu lidi, co sleduje Netflix to bude i tak "overkill" ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak iste, stejne ako to bude "overkill" pre 99% ludi s "domacim kinom" ala Genius 5.1 :D Kolko ludi ma v zvukovom domacom kine zainvestovanych viac, nez 30-40 tisic? Aby ten rozdiel vobec poznal? A kolko z tych ludi ma akusticky upravenu miestnost, bez prazdnych odrazovych ploch ako hole steny a nedajboze nezakryte okna, ci prazdne rohy... Ehm. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja mam uz dneska znacne 'zastaralou' 7.1 skladanou sestavu. Vyuzivam z ni uz jen 5.0, ale i tak jsou mista, kde ten tozdil mezi DD5.1 a DTS (a vyssi) je znat. Kdyz to hodim do sluchatek pres kvalitni zvukovku, tak tam je ten rozdil asi nejvetsi, byt je to jen softwarove rozhozeny do virtualniho 7.0 :)
ALe jinak se shodnem, 640kbs pro web a sledovace Netflixu je urcite dobry a dostatecne pro 99,8% predplatitelu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak iste, sluchadla su trosku iny pripad, tie nemusia stat hned desiatky tisic, aby odhalili neduhy. Ale vidis, ze sa zhodneme, ze naprosto vacsine ten bitrate musi stacit, stale sa bavime o lacnej sluzbe, co stoji par korun a je urcena mainstreamu. :) A to nie ze by som nemal rad kvalitny posluch, sam mam doma par slusnych hraciek (LCD3, Schiit, Canton, HK990..).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna co me nejvice vadi na HBO GO je pouze stereo zvuk na Apple TV, jinde je to mozna lepsi nemuzu soudit. Netflix a zvuk na hovno, to by me zajivalo jestli mas AV prijimac s Dolby Atmos, ze ti standartni 5.1 nestaci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pane ja Vas nechapem ani trosku. Netflix povie podporujeme taku a taku aplikaciu a v nej garantujeme ze to pojde 4K na 100%. Vy tu placete ze ked to prehravate cez Firefox tak to nema tu kvalitu a zly zly zy netflix. Nie je to o tom ze uzivatel je proste jeb* s lesa ktoremu ked povies mozes pouzit toto on pouzije nieco uplne ine a place ze to nefunguje? Ste normalny? Ked si kupite novu Fabiu tiez budete nadavat na hlupu a debilnu skodovku za to ze neviete normalne nastupit cez stresne okno?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se včera netflix rozhodl po 4 měsících zrušit. T toho, co mě zajímá, tam moc kvalitní produkce není. Hlavní důvod ale je, že jsem si platil 4k a nikdy mi to v 4k nešlo. Ono mi to nešlo ani v 1080p ... doteď to jelo v 720p. Jejich aplikace je pomalá (pomalé gui) a má blbé ovládání. Vyhovuje mi jejich web a přehrávání ve Firefoxu je hezky svižné, přehrávač ve firefoxu má mnohem lepší odezvu. Také tam funguje "F" pro fullscreen, narozdíl od té aplikace. Edge nepoužívám. V podstatě když chci používat Firefox, dají mi jen 720p. Další problém je neustálé obtěžování spamem do e-mailové schránky, kdy mi několikrát za den, vždy, když se přihlásím, přijde zpráva "new sign-in to your account" a nikde to nejde vypnout (deaktivace v nastavení na to nemá vliv). Netflix to neřeší ani po opětovných dotazech. A jako poslední, jestli si toho někdo všiml, skoro ve všech "netflix original" seriálech/filmech musí být nějací homosexuálové a tváří se, jako že je to normální ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4k si je potreba nastavit... Mne to teda jede jak v 4k, tak v HDR, podla serialu.. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve Firefoxu? Mně to jede jen 720p, nezávisle na tom, co tam nastavím. V jejich aplikaci mi to 4k opravdu jede, ale to já nechci používat, aplikace je příšerná a pomalá. Údajně je to umělé omezení ze strany netflixu kvůli DRM a způsobu jeho dekódovaní ve Firefoxu (a také v Chromiu), kde to dokáže ta jejich knihovna pouze hardwarově dekódovat snímek po snímku, ale zobrazovat už se to musí nějak softwarově (nebo tak něco) a bylo by to "pomalé". Pro Firefox i Chromium existuje nějaký plugin, co je schopen netflix "přesvědčit", ať to posílají v 1080p. Ale to je hack a stejně to není slibovaných 4k.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to zasa ja nepouzivam v prehliadaci, prave kvoli tomu obmedzeniu. Pouzivam appku v mobile a v TV je tiez prednainstalovana a nemam s nou jediny problem..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro 4k je potreba splnit radu podminek, coz vy evidentne nesplnujete.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Splňuju všechny kromě "použijte naší aplikaci nebo MS Edge". A je za tím jen obtěžování platícího uživatele zbytečným DRM, stejně jsou ty filmy/seriály všude po internetu ... a za odměnu ještě posílají SPAM na e-mail.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak je potreba specificke CPU a kvalitni linku .. a kdyz to neda ani FHD tak problem nekde preci jen bude ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přečtěte si to, prosím, ještě jednou. Píšu, že vše splňuju, kromě neochoty používat jejich aplikaci a Edge. Když jsem to v jejich aplikaci zkusil, tak to ve 4k běželo, jenže ta aplikace mi nevyhovuje. Chci si to pouštět ve Firefoxu, tj. v prohlížeči, který běžně používám. A tam to jde jen v 720p, kvůli umělému omezení ze strany Netflixu.Zkuste si to sám. Pusťte si tam video a stiskněte CTRL+Alt+Shift +D. Ukáže vám to podrobnosti o streamu.Někde uprostřed je "Playing bitrate (a/v): XX/YYY (rozlišení)".

https://imgur.com/moQQypO

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to obmedzenie je buzeracia.. Ale nemsylim si, ze s tym nieco spravite. Inak pisete, ze vam vadi pomalost appky. Na mobile i TV mi beha svizne a bez zasekov a pokial mate na mysli tych ar sekund, kym zapocne stream, tak ano, chvilku to predsalen trva, ale to je logicke, ak nacitavate online obsah s vysokym bitrate v 4k a HDR, tak to nebude v zlomku sekundy (UPC archivu to tiez par sekund trva a to je v daleko horsej kvalite).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty emaily budou jejich politikou, aby právě někdo nečuměl na cizím kradeném účtu přes prohlížeč (a ten majitel aby se o tom dozvěděl; o účinnosti takové prevence samozřejmě můžeme polemizovat). Vsadil bych se, že jejich appka to nedělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. daju sa vypnut
2. ak by ti niekto lozil do profilov, poznas to velice rychle, co sledoval, jak sa zmeni doporucovanie podobnych serialov, alebo co sledoval napsledy..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.