Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Netradiční test Huawei Y560: 1. část

Moto E

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To budou ty "recenze" odpadu dal pokracovat ?

PS: Pokud nekdo chce porovnavat kvalitu fotek mel by si koupit poradny monitor ne dalsi odpad ktery je urceny k "aspon nejakemu zobrazeni". Ale ze se divim ... .

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pre niekoho je odpad zlatom:) celkom sa tesim na pokracovanie recenzie.

Sam mam sockovsky g620s a neviem ci mam stastie, ale sem tam mi spadne na zem, nepouzivam obal ani folie a telefon po roku vyzera ako novy, kam sa hrabe gorilla glass a metal body:D

Ale napriek tomu som ho chcel vyhodit z okna, emui = fuj, sw update od huawei je v nedohladne, 1gb ram dost casto nestacil. Ale stal sa zazrak vysiel cm12.1 a zrazu je to super telefon. Mozno do konca roka bude ten cyanogen plne funkcny.

Skoda ze huawei tak velmi sere na aktualizacie, pritom tento g620s mal uz pred rokom parametre ako moto g 3 gen.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Odpad to je proto ze je to za ty penize drahe. Navic velmi spatne pouzitelne. Tohle je klasicke marketingove lakadlo na neznale.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Největším negativem je TN displej. A cena také nic moc. Za příplatek tisíce Kč se dá sehnat přístroj úplně jiné kategorie, ovšem za cenu jen roční záruky ze zahraničí.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

... pridej nepodporu ceskeho LTE, takze jako by to LTE nemelo. Extra mizerny fotak, ktery je srovnatelny s ne-smartphony. Ze priplatek 1000 Kc mas i v Cechach radove lepsi telefon s plnou zarukou.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Můžete uvést nějaké konkrétní modely?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Co chces konkretniho, vzdyt jich je plno ? Ten zmineny kram nema nic zvlastniho, krome LTE, ktere je ale v CR nepouzitelne (neumi 800 a 900MHz, tedy funguje jen v centrech velkych mest), takze realne nic.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Je hezle kolik lidi minuskuje, ale nikdo neuvede proc :-) Skoda ze nelze zobrazit kdo dava plusy a kdo minusy. Respektive ani tu neni uveden celkovy pocet jen vysledna hodnota. Bylo by to zajimavejsi.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Plno? Jmenuj jeden konkrétní. Díky.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Vetsina e-shopu ma filtrovani. Pokud vypadnou desitky modelu, tak jaky smysl ma se rozepisovat o konkretnich kusech ?

Opravdu nema cenu resit ze tehle ma LTE, kdyz to LTE neni vyuzitelne, tedy neni potreba se omezovat na modely s LTE (ne ze by v teto cenove kategorii modely ktere maji ceske LTE nebyly). Kdo chce najde. Sice to pokazde bude v teto cenove kategorii tezky kompromis, ale vyber je.

Vodafone Smart speed 6
Lenovo A2010
Microsoft Lumia 532
Acer Liquid Z520
Sony Xperia E4
.....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

- Vodafone: asi stejný SoC (4x1,1), stejný displej (rozlišení, velikost), také 5+2Mpix, také 1GB / 8GB, ale jen 1780mAh akumulátor. Zeptám se hloupě: není to jen přeznačený a na baterce ošizený a o 100-200Kč levnější huawei?
- lenovo: CPU je pomalejší (1Ghz), je o cca 200kč dražší (to není prob)
- lumia532_ cca o 200kč levnější (prima), 1,2ghz cpu (prima), 5+0.3Mpix (někomu může vadit, já selfie nedělám, nemám s tím prob), dualsim (prima), jenže jen 1560mAh aku. ale ... opravdu umí LTE?
- acer z520: o cca 200-400kč dražší, větší LCD a rozlišení (inu, může být, proč ne), dualSIM, 4x1,3ghz, 8+2mpix. ... ale opět ... opravdu má LTE, nebo jsem slepý?
- sony e4 ... cena 3000kč, tedy +400kč, navíc opět ... LTE?
To, že ty si určíš jako argument, že LTE je zbytečné, je čistě subjektivní měřítko. Pak se samozřejmě objeví mobily, které vypadají použitelněji, nicméně ani jeden z těch cos uvedl mi nepřijde jako nějaké terno ve srovnání s Y560. Máš volné pole u každého z nich napsat, v čem je o tolik lepší než Y560, protože nevylučuji, že jsem při letmém průzkumu parametrů něco přehlédl.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

lumie bud su dual sim alebo LTE. niekto to takto debilne vymyslel. o vydrz by som sa nebal. mam 635 a dva dni nie je problem. U lumii je potrebne ustrazit si "blesk" k fotaku. Nejak ho niektore modely nemaju a tym degraduju fotak.Myslim, ze androidy maju dnes asi vsetci nejaky ten blesk.

v jednom mas pravdu, pre niekoho je lte zaujimave pre niekoho nie. a hadat sa nema vyznam.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

On tu zbytečnost LTE myslel jen u tohoto Huawei. Problém bude v tom, že některé stránky udávají, že ten telefon podporuje jen frekvence 1800Mhz a 2100MHz, které naši operátoři nepoužívají.
http://smartphones.specout.com/l/3212/Huawei-Ascend-Y560-CL00

Ale na strankách Huawei se píše o dalších frekvencích. Buď tedy umí i 800 a 900Mhz nebo existuje více verzí:
http://consumer.huawei.com/en/mobile-phones/tech-specs/huawei-y5-en.htm

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Chlapci, ja sa vám čudujem, že tu roztáčate diskusiu a kŕmite trola. Veď to je zámerom každej takejto "recenzie" od toho jelita Ježka.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jedna z mála věcí, kterou recenzenti zarytě ignorují, je GPS.
Zajímá mě:
* rychlost prvního fixu bez A-GPS,
* rychlost opakovaného fixu při uspání/probuzení (MTK je v tomto ohledu na zabití),
* celková přesnost zaznamenané trasy.
Často taky nesedí:
* udávaný a skutečný směr "sever",
* nadmořská výška, ta bývá jen velmi orientační. ;)

Rychlost zapnutí displeje od stisknutí tlačítka? Některé mobily, než se vyhrabou ze spánku, tak usnu... :D
OTG?
MHL?
Z jaké vzdálenosti reaguje čidlo přiblížení k hlavě?
Minimální jas LCD ve tmě?
Není třeba ten LCD transreflexní?
Ještě si něčeho všimněte. ;)

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

chlape ty jsi to docela vyhmatl... uplne prvni fix ze trva dele mi zas tak nevadi, stejne jako otg, ale zbytek jsi rekl docela dobre a opravdu to jsou veci ktere nikdo moc netestuje. Ja bych za sebe doplnil jeste kvalitu radia + anteny - tzn schopnost dovolat se se spatnym signalem, hlasitost reproduktoru pri hovoru, citlivost mikrofonu (jak me slysi ostatni) a silu led svetla - pouzivam telefon casto jako svitilnu.

Jinak za sebe musim rict ze TN display bych nechtel ani nahodou... to radeji ozelim LTE - datove limity jsou stejne prisne a jestli jsem schopen svuj fup vycerpat za 4 minuty, nebo za 30 minut neni podle me velky rozdil.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Díky za podporu i za další podnětné nápady. :)
Ta citlivost je však dosti blbě měřitelná. S MTK mám zkušenost, že je prostě cca o 30 % horší než někdejší manažerský HTC, který (HTC) má i skvělou a rychlou GPS a taky se fakt bleskově zapíná. Přechod na MTK byl tedy skrečován, to nešlo...

Ani já bych asi to TN neunesl, ale LTE bych neobětoval. Spíš koukal dál, nebo si připlatil.

Jinak by bylo vážně vtipné, kdyby operátoři udávali FUP limit jako čas, za jak dlouho jej uživatel v plné rychlosti vyčerpá.
Např. oblíbených 150 MB je při 42 Mbps (HSDPA) fuč asi za 30 sekund... :D
Kdybych chtěl alespoň hodinu plné rychlosti, tak je to skoro 19 GB, ale nabízí tohle někdo? A to se nebavíme o 150 Mbit LTE...

No nic, těším se na další díl recenze. :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

mel jsem SE Arc S a tam gps jela do par vterin. Ale bylo to pomale jednojadro a proste bylo citit ze to nestaci. Presel jsem na MTK cinu a tam musim rict ze to bylo hodne od kusu... po me si ten cinsky telefon koupilo vic lidi, protoze v dobe kdy jsem ho kupoval stal 1/3 a byl to velice podobny telefon vehlasnym znackam. (myslim ze to byl Star X920). Muj se na gps fixoval velmi ochotne a rychle obvykle za minutu - kamaradovi to trvalo nekdy i ctvrt hodiny.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Oprava, namísto HSDPA (má maximum 14 Mbit) bylo myšleno HSPA+, které je u TM a VDF k dispozici s již uvedenou rychlostí 42 Mbit. Omlouvám se za matení...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Na GPS je super GPStest aplikace, viz napriklad video zde: (od pate minuty)
https://www.youtube.com/watch?v=AEMLYZvOVYc
ty rozdily jsou nekdy opravdu velike. Ja se treba spalil na LG g2 mini, opravdu hrozna GPS.
Ted mam vodafone smart prime 6, a GPS je supr.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Dobré náměty, díky. Popřemýšlím co a jak by šlo realizovat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Galaxy S5/S6 splni snad vsetky ocakvania a to s este par dalsimi vymozenostami (hlavne co sa tyka uspory baterie - znizenie fps na 15, ciernobiele zobrazenie, suspendovanie aplikacii na pozadi), GPS je rychle a presne, pouzivam bezne v aute a nesklamalo zatial.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Huawei vie v niektorych pripadoch ponuknut za malo penazi dost muziky. Sam mam od Huawei tablet, ktory som si zobral k pausalu, pultova cena 300,- evri, no da sa splasit aj za polovicu novy a nepripada mi ako tablet pre socky, v podstate sluzi presne tak isto ako o polovicu drahsi Galaxy Tab.

Ale co je problem pri Huawei:

- mizerna podpora zo strany vyrobcu, pravdepodobnost aktualizacie minimalna
- mizerna podpora komunity narozdiel od Samsungu, kde je mozne najst na XDA podporu pre takmer kazdy model
- mizerna dostupnost originalneho prislusenstva (da sa riesit neoriginalnym alebo kupou v zahranici)

Osobne mat zariadenie bez moznosti flashu custom ROM je o nicom, strpel som to jedine pri tablete od Huawei (nemoznost odomknut bootloader, ziadne CWM recovery etc.), ktory sa mi aspon podarilo rootnut, sice len scriptom a bez moznosti unmountu /system particie, co je dost na skodu (nemoznost pouzit napr. adfree, resp. ine ADBlocky, ktore smeruju v hosts subore na 127.0.0.1), ale som rad aj za ten script root, lebo android bez rootu je nepredstavitelna vec.

Z tohto pohladu je pre mna pri zariadeni, ci uz telefone alebo tablete jedna z najpodstatnejsich veci prave podpora, najma komunity. Budme uprimni, ani "cisty" android nie je to prave orechove a skutocne odladene romky su prave tie od komunity, ci uz stock-based, ale vytweakovane alebo aj CM. Bez tejto monzosti je pre mna zariadenie polofunkcne. Aj ked s tym tabletom od Huawei som akotak spokojny a na konzum obsahu staci, ale nie je to ono. Teda uprednostnujem to, co si viem v maximalnej miere prisposobit, ak ide o androidne zariadenie. A radsej nieco priplatim. Tymto neodsudzujem Huawei, ani dalsich ako Xiaomi, Opo, ale vzdy uprednostnim skor Samsung alebo Sony, ktore maju neporovnatelnu podporu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mal som HTC, LG, SONY a krajovo aj samung mobili. Práve Huawei (P6, P7, P8) boli prvé ktoré som nemusel rootnut aby a dali prispôsobiť a môj obraz. Dokonca prechodom na Android 4x nenastal problém so zápisom na SD. Co LG bez rootu neslo. Sony ma uzasnu kounitu a v cestine navodou kopu, ale u Huawei mi nechyba nie je co riesit. Stale sa bavime o rade P. Pokial uz clovek chce zachadzat do ladenia HW tak an0, tam root je potrebny. No k nicomu inému to nie je potrebne.

Zas budme uprimny, ktory vyrobca aktualizue SW pre svoje najnizsie rady?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

sakra, jsem ještě větší socka jak Ježek. Objednal jsem si Windows Phone 8 telefon za 1600Kč :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Výjmečně jsem si recenzi přečetl a je to k pláči....
Ano majitel tam brečí ohledně ajfounů...
Asi se jednou hryznu a za pár šupů mu své 4S prodám, ač stále váhám...
Dodnes 4S sejme kdejaký kompaktík do 4tis czk (jo je to i dost rukama souhlasím)
Dodnes na něm rozjedu top hry z appstoru ač pravda některé grafické prvky či jejich kvalita jde dolů.
Ale ten telefon je HW 4 ROKY STARÝ ,přesto dostal sw/bezpečností/supportapp upgrade od firmy společně s bratry...kousek je z nerez oceli a to se celkem podepíše na výdrží konstrukce...
Hlavně o co mi jde jsou luxusní fotky, ty fotky jsou prostě top as ti říká kdo chce co chce.
Na stále dostupný mobil jsou prefektní, a pokud máte světlo a nemáte v ruce alzheimera tak video o 1920x1080i se dá použít jako film i na velké plazmě....
Nakonec sám za sebe a proč se jje držím je potápění a kryt k němu za 1200czk který mě do 50m podrží, fotky i video dle barev jsou totožné s goPro cam za cenu dvou jetých 4S...
Jako sorry, ale android na tomto HW je tragédie, pravidelně dostávám tyto už při koupi mrtvé lišky na servis ve formě, žere mi to kredit/FUP až po nejdou appky,seká se to atd...
Soráč za chyby, nejsem apple fan, směr kterým se apple poslední 2-3 roky vydává se mi hnusí...
Ale pravidelná zkušenost s lowcost HW a nadroidem na něm je ještě horší...

A pokud už opravdu potřebujete ušetřit kupte si Winphone.
Cenově se v tom zhlédne ona "socka" ale teoreticky je tam snaha o stabilitu jako na iOS.
Amdroidu se raději vyhněte, čím větší lajk tím huř pro android.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, posli teda nejaku fotku zo svojho 4S a tromfnem ta hned ktorymkolvek androidom, co mam momentalne v domacnosti a to ziaden z nich nestal 16+k ;)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá a doufám že ty "android" device jsou taktéž z roku 2011.
Pak není problém...
Tady je odkaz na galerku, brát s ohledem kdy fotila nepotápějící se sestra která fouká na aute kola v době kdy ji táhne volant na stranu...prostě spoustu věcí neřeší.
https://www.flickr.com/photos/hangarek/albums/72157645022321202
Popřípadě zde je video https://www.youtube.com/watch?v=aqJVMfvNbzE
Stále se doufám bavíme o přístroji z roku 2011 a operační systému z roku 2012.Ať to máme košér.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna 4S měl celkem výbornej foťák. Super objektiv a v rámci rozlišení parádní výsledky.

Byl to asi první mobil u kterého bych v dobrém světle mohl mávnout rukou nad normálním foťákem.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Díky za alinké uznání...napsal bych to stejně...na telefonprostě supper výsledek...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No, moja chyba, ze som tvoje nezmysly ani nedocital :D Ty potrebujes "Apple compatible vodotesny kryt za 1200Kc", asi rovnako, ako ked sa ti po**be nabijaci adapter :D ..jaka sranda, ked S5 ma bez krytu, vybavu IP67, kde si mozes zenske ritky natacat aj bez predrazeneho balastu: https://www.youtube.com/watch?v=Bj3w9EoyPVs

Ale nakoniec som docital aj zaver tvojich nezmyslov a vidim, ze si klasicka osipana, pardon, vlnena zvieracia bytost, ktora bude hanit low-end androidy predrazenym jablckom, pricom si nikdy v zivote nedrzal poriadny nadupany telefon v ruke. :) Mozna, keby sa ti toto stastie prihodilo, tak by si zistil, ze ten tvoj "retina" srac stoji za hovno a hlavne to, ze za peniaze, o ktore Apple dnes zdiera dementov ako (*rozni ludia*), mozes mat velmi luxusny telefon, o ktorom sa ti ani nezdalo, ..android/neandroid..

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

NEní třeba dočítat ani tvé kecy bratia slováku.
Snad jen, že já mluvím o telefonu z roku 2011 ne z roku 2014.
To jsou tři roky, tehdá pochybuju že tehdá dostupný samsung uměl v klidu natáčet pod vodou.
Ale klidně mě vyveď z omylu.A ten ip67 vydrží tlak v hloubce 40 metrů? Ukaž. Koupím ti láhev dle vlastního výběru.
Já nic v rámci jabkloandroidu nehaní, jen říkám že je smutné když něco o 4 roky mladší, což je v IT šílená dobá fotí a je optimalozavané hůř než něco celkem starého...
Telefony opravuji, převážně ty dražší díky drahým koníčkům, baterie, prasklé kryty,dipsleje touch, to vše lze koupit v "každé trafice" tk mě to dodnes baví a ani není problém opravit slavné USB mini A,A-B urvané z desky ze slavné EU rvhp(rohs) pájky.
Mě apple nikdy nesedřel, polovinu IT času travím na mobilu,druhou polovinu na PC, ať už jde o zábavu či práci.
Ano retina sráč-krásná ukázka toho s kým se bavím ale co už...
ANo retina, kterou se dnes oslintává kdejaké android, líbí se mi jak auživatelé této sekty nenávidí koholiv kdo není zelený robůtek friendly...
Neboj v rámci testování/vývoje app mám v rukou více přístrojů, všech os i když WInOS je celkem vtip, vývoj jede-finance tečou...ale jinak sorry pokud jsem někde v textu odbočil jinam nebo něco neosvětlil, z dob kdysi celkem populrní mobilmanie mám z obhajování tiky...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"Hlavně o co mi jde jsou luxusní fotky, ty fotky jsou prostě top as ti říká kdo chce co chce." ... nechci vás z ničeho podezřívat, ale slovo "luxusní" je jistě dost nadnesené, jak už u apple věcí bývá zvykem. nemám problém s tím, jestli 4S fotí DALEKO lépe než Y560, ale "luxusní" to jistě není.

Android na tomto hw , pokud tím myslíte 4core/1GB Y560, pak nevím nevím. Měl jsem v ruce třeba Galaxy S5 (ano ,jiná generace, jiný Android) a nepřišlo mi to až tak úžasnější. Je to ale stejný jev jako o SSD vs HDD ... je mi jedno jestli mi firefox nabíhá 0,1 sec nebo 5 sec, není to důležité. Stejně tak je mi jedno, jestli se mi například pubtran pouští 5x déle, když to znamená že místo 0,3 sec se pouští 1,5 sec.

Já ušetřit nepotřebuji, jen beru Android jako nejmenší zlo ze současných smysluplných platforem (android, ios, wp).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

JAko testerˇvývojář považují za nej platformu WInphone, bohužel s mnoha neduhy, nicméně stále je tam relativní stabilita/podpora/kontrola alá ios ale možnosti androidu..
Luxusní je asi přehnané, nicméně v kombinací se stářím, cenou za mnou navrhovaný kousek a porovnání s vaším "fotonáhledem" jsou luusní..bohužel.
Momentálně tu až tak neberu tel. jako takový jako foto/video výtvory...zbytek jsem pravda příliš nesledoval.
Ale mám velkou zkušenost právě s tímto, a je to prakticky to jedinné v čem to porovnávám...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ha, David Ježek fotil v Poděbradech. :-) Jinak titulek / odstavec Výdž akumulátoru => Výdrž akumulátoru ;-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto zbytečná recenze. O řád horší než recenze u profesionálů na smartmania.cz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé, tuhle reklamu mi adblock neodstranil ;-).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Recenze těchto telefonů jsou naopak dobré. Každý má jiné priority a i tento model si svého kupce najde. Nicméně rozdíl mezi dražším modely, alespoň u značek a také Apple, je support. Já mám dva roky starý model od Sony (XPERIA L) a když jsem kontaktoval podporu Sony a ptal se jestli dostanu bezpečnostní aktualizaci řešící stagefright + stagefright 2 bug, tak mi odepsali, že si mám vypnout automatické načítání MMS, mám být opatrný kam lezu na web a k čemu se připojuji. Tudíž navrhuji test na stagefright: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zimperium.stagefrightd...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Planovane zastaravanie je svinstvo, ale sony je jeden z lepsich vyrobcov a tak si môzete nahrat cm12.1 kde su tieto chyby odstranene

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mně se tyhle recenze líbí. Jen to chce aspoň 2 měsíce používání.
Sockami kdysi nazýval ostatní redaktory pan Obermaier, který si myslel, že když je bohatý, tak je něco víc. Všichni věděli, že sociální intelekt není jeho silná stránka...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jednodusim lidem se takove recence libit muzou. Je to dano tim, ze jsou jednodusi a nevadi jim, ze ta recenze nerika nic podstatneho a naopak uvadi je v omyl. Nu co muj problem to neni.
Ono to neni o tom zda dana vec stoji 500 Kc nebo 30 tisic. Obermaiera nemusim. Nemam ho rad, ale on aspon dela recenze, ktere jsou kvalitni, byt ty jeho pripominky kolem jsou na ranu. To o Jezkovo vyplodech nelze rict ani omylem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

kde konkrétně uvádím čtenáře v omyl?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Obermaier je zaroven tiez jeden z idiotov, co udajne pre**bal svoje "tazko" zarobene prostriedky na Mt.Gox skrz amatersky pristup, naivitu a vlastnu nenazranost. :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

slovo "bohatý" je hodně široký pojem. podle mě (a toho mála, co se mi kdy doneslo), rozhodně Obermaier nikdy bohatý nebyl. Ale z jedné jediné zkušenosti, kdy jsme spolu před mnoha lety hovořili po telefonu, si nemyslím, že obraz, který si na internetu vybudoval, odpovídá plně realitě.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A proč ne raději nějaká Nokia Lumia?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

... protoze ta je v teto cenove kategorii az moc dobra a malo problemova :-) .

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

která konkrétní Lumia to prosím pěkně je?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Já bych uvítal recenzi zvukového výstupu.
Ze zkušenosti totiž znám, jak výrobci rádi šidí analogové komponenty.

V důsledku toho mají mnohé modely velmi nepříjemný a nekvalitní
zvukový projev. Například není protistraně často rozumět, nebo to různě "chrčí".
Problémem také bývá často tichost reproduktoru, kdy lze telefon jen velmi špatně
používat například na rušné ulici.

Používám daleko starší a technicky ještě horší telefon (HTC HD2), ale jestli má
nějaký praktický plus, tak je to nepochybně příjemný, čistý zvukový projev.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tohle můžu v budoucím dílu zohlednit, nicméně bude to pochopitelně až poté, co telefon budu mít "naposlouchaný" a bude to porovnání s dřívějšími osobními zkušenostmi, takže kupříkladu nebudu schopen říci, jak je na tom ve srovnání s galaxy S6, iphone 6(s) apod.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je masakr ten telefon. Ale jsem rád, že se o to někde dočtu co musí chudí lidi denně zažívat. Otevírá to oči.

Jinak mi přijde jako paradox, že občanský aktivista co o sobě tvrdí to co tvrdí sáhne zrovna po Androidu od Huaweii. Tzn. od Google jejichž business je založen na prodávání profilovaných údajů uživatelů inzerentům (a jen proto dělá software a provozuje služby) a od firmy Huaweii, což je společnost úzce napojené na Čínskou vládu.

Slovy klasika bych to nazval zásadním občanským postojem zasazeným do reality ekonomických rámců :)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem dostal spoustu jmen od čtenářů, ale "občanský aktivista" je novinka. No ... zklamu i tebe, stejně jako nejsem "debil" (tj mé iq není dle staré stupnice v rozmezí 50-69), nejsem ani "občanský aktivista".

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tak sorry. Aktivistu beru zpět.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak precetl jsem clanek az dnes, vidim, ze komentaru je tu hodne, no napisu taky a na konci i tip na test.
---
Myslim, ze zasadni je u Davida nepochopeni nebo neakceptovani funkci smartphonu. Pise, ze tolik penez davat na telefon nechce nebo je nema. Dam svuj priklad, koupil jsem si highend smartphone SGS4 i9506, stal me 9.500,-. Co vsechno nahradi: gps hodinky stopky pri behani 2.500,-, malou televizi na chate 5.000,-, telefon 1.000,-, mp3 prehravac 1.000,-, prenosnou herni konzoli 3.000,-, fotak 2.500,-. Takze ve vysledku, kdyz to spocitam, tak jsem docela usetril. Tim chci rict, pokud to David ma opravdu jen jako telefon, nedivim se mu, ze nechce davat 10.000,- a koupil si totalni lowend, na druhou stranu nemuze za ty prachy cekat vic nez telefon. Dokud to bude mit cisty, tak to bude fungovat OK, jakmile tam nacpe nejake ty aplikace navic, zacne se to samovolne pripojovat k GPS apod. a ta spotreba energie stoupne a dva dny ten foun na jedno nabiti rozhodne neda. Dalsi vec je otazka dlouhodobe vydrze, tyhle levny sunty vydrzi treba rok, pak zacnou odchazet tlacitka, baterka, neco se podela na desce, mikrofonni vystup apod.
Dalsi vec je otazka ceny podivame-li se do minulosti, moje Nokie 5110 stala 5.000. A od te doby byla jeste inflace. Jasne, ze se to neda uplne porovnavat, ale od krapu za 2.500,- fakt nelze nic moc cekat, leda zklamani. I dneska, pokud zrovna clovek nehraje hry a neni moc narocnej se daji sehnat rozumne telefony do 5.000,- stejne jako tehdy v roce 2000 me ta Nokia.
---
Namet na test: pises v parametrech, ze telefon ma umet prehrat 1080p H264/H265. Zajimala by me skutecnost. Testoval jsem 720p H264/H265 na Snapdragonu 200 a H264 se cukalo a rozchazel se zvuk a H265 se vubec nerozjelo. Moc se mi nezda, ze by to jen o malo lepsi Snapdragon 210 dal, notabene 1080p. (Snapdragon 410 to da, take jsem mel tu moznost zkusit, ale to je podstatne vykonejsi procesor.)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

v pořádku, tvé potřeby jsou jiné. já nepotřebuji gps hodinky, malou TV, mp3 přehrávač, přenosnou herní konzoli, foťák. takže z tvých částek zbývá jen ten 1000kč telefon. takže jsem se vlastně hodně rozšoupl :-) ... ne, tenhle propočet je prostě neodpovídající realitě tak či onak.

přehrávání videa klidně prověřím (jakkoli považuji 1080 264/265 za zbytečné, na telefonu s displejem s 854x480)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

dekuju, jasne na 854x480 to nedava smysl, ale chtel bych to vedet kvuli porovnani vykonu procesoru, preci jenom Snapdragon 210 vyrobci cpou i do lepe vybavenych founu a zajima me, jestli cloveku, ktery bude chtit lowend s tim, ze ale chce prehravat video, muzu doporucit i S210.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Námět k budoucí recenzi: Co Davida na tomto zařízení štve, proč by si příště pořídil zařízení s lepší (RAM, CPU, displej, ergonomie, vzhled, foťák ap.). S přihlédnutím k tomu, že se bavíme o levných smartphonech, které je možno rozbít/ztratit/utopit.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Servus Ježku, aj ostatní. Nebudme naivní, ak by tieto krámy stačili na to, na čo majú slúžiť, tak ich už dávno používame všetci. Moje niekoľkoročné skúsenosti s lowendom sú také, že to za tie nervy nestojí. Nehrám hry (kecám, občas otvorím sudoku), nefrčím s videami, netreba mi lte, občas však poteší gps a krátky look na web. Po pol roku uvidíš sám, tento krám ťa zmastí na úplne iných veciach, než je TN, výkon, či výdrž na baterku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Rok starý komentár:
Preco si uz nikdy nekupim (lacny) android:
Pred necelym rokom som zakupil dvojsimkovy Alcatel ako nahradu za odideny ajfoun a nasledne i prehistoricku nokiu. Stal prblizne 4.500,- s danou s tym, ze parametricky na tom nebol nijak zle, samozrejme ani nahodou nie dbre oproti konkurencii. Vedomy si rizika, ze telefon dlho nevydrzi po akejkolvek stranke som do toho siel, ved co, za tu cenu...
- pozitivum bola na uvod sprava sim kariet, ktora je viac nez dobra, mnozstvo nastaveni, nepada to, funkcionalitou som velmi milo prekvapeny (oznamenia o sms a volaniach pre kazdu sim zvlast, moznost vyberu pri volani alebo automatickom zvoleni, atd.)
- dalsim zase rozmery a vzhlad telefonu, ktory sa extremne podoba prave na patkovy ajfoun, bohuzial, tym pozitiva vcelku koncia.
- zacal som s nim behavat. GPS chyta povacsinou az po 5 minutach, nezriedka nie skor nez 15. Verte mi, skusal som kde co. Pri behani je dobry max. na stopovanie casu.
- z hlavnej obrazovky mi priebezne miznu ikonky, pripadne su kompletne rozhadzane. Problem je citlivost screenu, staci telefon uchopit pevne do dlane alebo vlozit do vrecka displayom dovnutra. Je to nahovno naladene a neda sa s tym nic.
- Spustenie Facebooku trva 30 - 60 sekund. Obdobne gmail, obdobne hocico, spolahlivo funguje len kalendar. Akoze chapem, ze moj telefon je na nic, ale toto sa deje uz viac nez tristvrte roka...
- pri mailoch, FB alebo web strankach je obcas pokus o skrolovanie trufalostou. Telefon reaguje, ale tak 25x pomalsie. To znamena, ze pri sekundovom pohybe prstom hore a dolu sa zobrazi obsah stranky hore aj dole, ale trva to tych 25 sekund
- najviac ma serie LAG pri pokuse o telefonat. najprv trva vecnost najst kontakt, potom chvilu neviem ci uz telefonujem alebo nie
- telefonovanie ako take je tiez obcas katastrofou. Po vytoceni cisla naskoci lock screen. Nikam nevolam, nic sa nedeje, mozem len zadat "heslo" a skusat vytocit cislo znovu nekonecnekrat. Nepomaha restart telefonu, pomaha az vybrat baterku. Stava sa raz za mesiac/dva
- celkovo su ikony akesi "nekonzistentne", nikdy neviem na ktoru ikonu pri kontaktoch tuknut, aby som zahajil hovor. Dokonca su tam ikony, ktore sa tvaria ze reaguju, lenze nic nerobia. Kazde menu ma iny styl, velkost, farbu, je to hnus, neda sa na to zvyknut ani po roku
- moznosti pamatovej karty su kapitola o sebe sama. Vlozim kartu z fotaku, je zazrak, ze telefon nacita 2000 fotiek, trva to vsak 10 minut. Ale nech. Funguje to.
- telefon kartu automaticky prenastavi ako main storage, co po vytiahnuti karty z telefonu rozosere snad uplne vsetko (aplikacie, notifikacie, pipa nedostatok miesta pri foteni, pipa "problem" s kartou sam od seba, ktory je neidenfirikovatelny). Neda sa to prenastavit, kartu do fotaku je lepsie nedavat.
- ak je nedajboze karta full :), to je potom divadlo!
- najviac ma zabija to, ze zmeni zvukove notifikacie na mail/FB/kalendar/vsetko (paradoxne nie zvonenie, to ostava ok). Pokial by to bol nejaky beep tak nech, ale ak je na karte 30 minutovy seminar v mp3, to by sa jeden divil... Uz som prisiel na to, ako to pocas polhodinoveho "notifikovania" zrusit, na notifikacie vsak nefunguje tlac. hlasitosti, nejde ani vypnut telefon, nereaguju ziadne ovladania z menu. Bud off baterka alebo cez notifikacne menu (aspon ze to).
- minule mi prestal fungovat blutooth. Pri pokuse o jeho zapnutie telefon zahlasil "forced close". Nepomohlo vybrat kartu, baterku, nic. Po 24hod sa problem sam odstranil a BT funguje spolahlivo dodnes.
- SW tlacitka su podla mna humus. Pri zalagovanom telefone vyrazne umocnuju user unfriendliness svojim unresponsivnessom. U HW aspon viem, ze cosi mackam.
- niekedy volam ale nic nepocujem. Zlozit a zavolat znovu pomaha, ci je to HW alebo SW chyba ma netrapi, proste je to telefonom a serie ma to
- ze praskol display po prvom dotyku so zemou je tiez moj problem, nabuduce si vsak kupim len taky foun, na ktory existuju rozumne puzdra
- no a ze mi v noci ide display vypalit dieru do hlavy je tiez funny, este ze to ma cidlo okolneho svetla, ktore jas nastavi v troch stupnoch: Uber silne, uber uber silne alebo uber, uber, silne mega.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Co říkáte na tenhle zázrak? ;)
http://bluboo.com.cn/xtouch_d.html
8jádro, 3 GB RAM, 32 GB ROM, SONY kamera se stabilizací, 3050 mAh baterka, DualSIM + microSDXC nesdíleně, čtečka otisků, to vše za $179.
Mít to 900 MHz pásmo LTE, USB-C a MHL, tak neváhám... ;)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.