Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Může Next Gen Nintendo obsahovat procesor od IBM?

Mně osobně napadá jen jedno teoretické vysvětlení: V konzoli budou procesory dva - nový x86/ARM a starý od IBM (ale kdo jej bude vyrábět, když IBM už továrny nemá - GloFo?) pro udržení zpětné kompatibility s WiiU, což by nemusel být špatný tah, protože konkurence emulaci starších verzí svých konzolí nepodporuje, Nintendo nemá tak velké portfolio her, dokonce není ani tak velké, aby mohlo zajistit rychlou portaci většiny starších titulů (v tomto ohledu je možná větší investice do HW paradoxně to menší zlo) a v neposlední řadě Wii U je relativně nová, pokud se pamatuju dobře, prodává se jen něco přes dva roky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, ale tím pádem by muselo nintendo buď cenu stroje dotovat a nebo to prodávat za vyšší cenu, než stojí ps4 či xboxOne. Druhá možnost je nerealná (moc lidí by si to asi nekoupilo) a u té první by dost možná nintendo prodělalo kalhoty :-) no nevím

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No, pokud by mělo jít skutečně o ten původní IBM procesor, tak by to náklady moc zvýšit nemuselo. Je to velmi malý čip (viz první obrázek článku na pouzdře vpravo dole - na 45nm procesu má 4,74 mm × 5,85 mm = 27,7 mm²) a pokud by se přesunul byť jen na 28nm proces, byl by téměř poloviční (při 14-20nm procesu čtvrtinový, ale je otázka, jestli by to šlo vyrobit, resp. jestli by se na tak malý čip vešlo potřebné I/O rozhraní).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

no i tak, muselo by se kvůli zpětné kompatibilitě použít i jiné gpu (?), chlazení navíc,PCB by bylo komplikovanější ... takže i kdyby to byli jen 2000kč rozdíl oproti ps4 či XboxOne, tak si furt většina lidí koupí konkurenci... A nevím, jak moc se vyplatí nintendu dotovat

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

GPU by imho mohlo zůstat, tam stačí vhodná softwarová výbava. Není nic, co by GCN architektura oproti starší VLIW5 neuměla. I kdyby to neběhalo úplně efektivně, stále to bude rychlejší než starém Latte. Ale to pořád spekulujeme, reálnější se mi zdá, že žádný IBM čip navíc v té konzoli nebude :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nintendo v posledních generacích konzolí podporovalo přímo HW předchozí generaci a SW emulovalo starší generace. Nintendo je majitelem prakticky největšího katalogu her a hitů pro libovolnou generaci HW. Podivejte se na http://www.vgchartz.com/gamedb/, v prvnich 50 nejprodavanejsich her je tak 35x Nintendo. A vždy toho umělo využít - viz VirtualConsole, různé remaky.

U vývoje Wii Nintendo tehdy oznámilo, že vždy pracuje na nové generaci HW a nových myšlenkách, a že vývoj trvá nejméně 3 roky, takže nová konzole přijde nejdříve 2016, možná 2017.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.