Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Než bude dostupný BIOS řešící odpojení USB na AMD 500, lze použít v1.2.0.1

mám B550, 3m kabel USB3.0 na hub v monitoru a v něm myš, klávednice, flashky a kamera. Dále na dalším 3m USB 2.0 kabelu je docela velký audio interface Line6 (TonePort UX2) co se celý napájí z USB a to včetně podsvícených VU metrů.

Myslím tedy že těm USB dávám dost na prdel a ono nic, problém žádný

Naopak ze Skylake H170 jsem měl tak cca 2-3 roky problémy s lupanci toho audiointerfacu než se to v tichosti vyřešilo a musel jsem si za další peníze pomáhat drahýma udělátkama (jitterbug + superkrátký 0,5m USB A-B od audioquest forest se stříbrem a pod.)

To já jen tak než někdo napíše něco o AMD a Intelu v souvislosti s tímhle

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, kdo má takovéhle problémy jedno na jaké platformě, tak pochybuji, že ho potěší nebo mu nějak pomůže, že i konkurence je na tom podobně. Za sebe můžu říci, že ač jsem v minulosti používal platformu AMD nebo Intel, navíc ještě říznutou čipsety VIA/Nvidia, nikdy jsem neměl problém s náhodným odpojováním USB portů. Pouze v jednom případě, kdy za to mohl vaklovitý konektor na předku skříně (opraveno přepájením).
Pokud se v digitálně zpracovávaném audiosignálu objevují lupance, jde v naprosté většině případů o SW záležitost či nevhodný/zprasený HW. Pokud se jedná o problémy externě připojených interfaců, hlavně přes USB, může být na vině více věcí - nedostatečná kvalita napájení (překračování limitů odběru z USB, prasácké obvodové řešení napájení,...), používání zprasených kabelů (nekroucené žíly, odfláklé stínění, špatné zalisování kontaktů v konektoru, odfláklé pájení), s tímhle placebo věci typu kabely se stříbrem těžko pomůžou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asus oznacuje vydane BIOSy s 1.2.0.1 Patch A jako Beta. Takze opravdu jen pro ty, kteri maji problem a potrebuji ho vyresit, jinak si myslim, ze by si uzivatele meli pockat na radne otestovany finalni BIOS.

Stejne mi ale popis problemu ve stylu "vubec netusime komu se to deje a proc" prijde dost amatersky. Jiste je jen to, ze rada uzivatelu na ruznych sestavach nema problem zadny a USB funguje OK.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„Takze opravdu jen pro ty, kteri maji problem a potrebuji ho vyresit“
Ovšem to platí pro každou aktualizaci BIOSu. Třeba v návodu u mojí desky je něco jako „pokud s počítačem není žádný problém a funguje normálně, nedoporučuje se dělat aktualizaci BIOSu“.

„Stejne mi ale popis problemu ve stylu "vubec netusime komu se to deje a proc" prijde dost amatersky.“
To jo, marketingově profesionální by bylo: „Naše produkty žádný problém nemají a uvedené problémy jsou vina uživatelů“ :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tedy Apple style, problém ignorovat a pak napsat, že se týká jen velmi malého množství uživatelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně totéž dělá MSI, zatím jsou k dispozici beta biosy s 1.2.0.1 Patch A. Pokud není nutno, doporučil bych vyčkat na finální verzi
Příspěvek patří pod RedMaXe, na jeho příspěvek jsem dal odpovědět a teď zírám, kde to je. Asi by to chtělo revizi systému ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera jsem aplikoval Betu 1.2.0.2 a zmizely mi problémy s předními USB porty na skříni.
Je to zvláštní, protože tento problém se objevoval i u PCIe řadiče s VIA čipsetem, že by problém někde na PCIe sběrnici?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naše produkty žádný problém nemají a uvedené problémy jsou způsobeny nevhodným použitím ze strany uživatele... váš Apple

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Preco iba B550? usb nam vo firme odpaja na 10 pc s doskami B450 tiez...ale deje sa to tak raz za 2 tyzdne..vytiahnut mys/klavesnicu a zmenit usb port vzdy pomoze...mame asus prime b450

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.