Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nikon 1 J4: další 18Mpix bezzrcadlovka

Opět zabito cenou, jakkoliv se mi Nikon 1 řada moc líbí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak. Kdyby k tomu přibalili nějaký slušný pancake, tak 15 tyček jde (no... dejme tomu), ale vzhledem k tomu, že v kominaci s těmi setovými objektivy to je v podstatě větší Olympus XZ-2 (nebo podobný) a teprve za dalších pět tisíc se z toho udělá něco trochu lepšího, tak je to fakt moc.

Navíc je ten senzor tak (z pohledu Nikonu fikaně) malý, že už k tomu stará skla moc nedávají smysl. Leda tak Industar 69, to by bylo stylové retro.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja ted zvazuji koupi bezzrcadlovky samsung nx1100, APS-C 20 Mpix, wifi konektivita, moznost externiho mikrofonu a cena 216 liber na pixmania.co.uk coz je v prepoctu asi 7100 kc. Krome stabilizace obrazu a touchscreenu ma to hlavni a to je vetsi APS-C sensor a slusny setovy objektiv, navic je k nemu zdarma DVD s Adobe Lightroom plna verze. Myslim, ze je to momentalne pomer cena/ vykon/ uzitna hodnota jedna z nejlepsich voleb. Pred par lety jsem mel Nikon D40, s tim jsem byl spokojeny a libi se mi ze ted za mene penez muzu mit podobnou neli lepsi kvalitu v mensim baleni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jo, to zní jako přijatelná volba, takhle z hlavy bych se jen obával trochu toho širokého ohniska (35mm jako nejširší ohnisko je prostě kompromis), velkých a dlooooouho ukládaných rawů u samsungu (dodnes nechápu proč nepoužívají od začátku dng) no a možná i toho, že ten lr4 je trochu vousatější. ale soft to je pořád skvělej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Davide, že zrovna tobě, jako fandovi do starých sklel, vadí 35mm. :-) Podle mě je to úplně v pohodě. Ještě bych přikoupil nějakou světelnou padesátku okolo tisícovky a byla by z toho kombinace v dané ceně zcela mimo třídu, že mám i nějaký seťák bych si vzpomněl až bych to potřeboval půjčit ženě. (Nebo spíš babičce, žena nemá AF moc ráda.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mě samozřejmě 35mm nevadí, jen konstatuju, že to nenína nějaké interiérové focení větších skupin lidí nebo podobně. ostatně poslední měsíce fotím spíš 80mm sklem (v přepočtu cca 50mm ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, pane Ježku, který "začátek" myslíte, ale třeba Samsung GX-20 .dng využívá...;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.