Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nikon chystá vydat dva modely FF bezzrcadlovek

Odkaz nahlaseni chyby stale nefunguje.
"nekonkurence schopnou" nemelo by toto byt jedno slovo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je téměř vyloučeno, že by Nikon použil stejný bajonet, jako u zrcadlovek. Bajonet není jen ta díra, která je navíc u Nikonu malá a omezuje jej i při vývoji objektivů pro DSLR, ale též vzdálenost té díry od snímače, a ta je u Nikonu opravdu velká, přes 40mm. (a kontakty atd.). Při použití starého bajonetu by tudíž nedošlo k redukci velikosti, což je zásadní benefit bezzrcadlovek.
Nicméně je samozřejmě pravděpodobné, že použije, stejně jako ostatní výrobci, redukci, která umožní funkčnost i s objektivy pro F-Mount

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych řekl. Navíc objektivy s novým bajonetem blíž snímači bez prostoru pro zrcadlo budou menší a lehčí. Rozdíl jako u kinofilmových dálkoměrů vs. zrcadlovky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ode zdi ke zdi - nejdřív tzv. jednopacový čip, potom hned fullframe. To nemůžou někdy jít střední cestou? I když - tou jdou Olympus, Panasonic, Canon, Fujifilm, Sony vlastně také (nebo s ní pomalu končí) - jasně, FF dělá pouze Sony. Jenže proč asi? Protože výhody bezzrcadlovky se nejvíc projeví u menších formátů, u fullframu budou objektivy hovada v každém případě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde o prestiž. Přece si dva dlouholetí matadoři na trhu DSLR nenechají pošlapat trávníček od Sony? A jako obvykle platí, že podle nejlepších produktů se lidi rozhodují, která značka je "lepší" a od které si koupí produkt nižší cenové kategorie. Tak jako dnes lidi kupují recyklované Rebely, přestože konkurence za danou cenu nabízí lepší produkt. To ale většina nevidí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mal som taky mierny pocit ako keby som cital bulvar.
Nevsimol osm si zeby Nikonu nejaky vlak unikal, neviem preco by mal seredne zakopnut a svet bezzrkadloviek by mu mal uniknut.
Ked tak pozeram MS vo futbale, tak tam nevidim nic ine ako Canon a Nikon. Bezny plebs foti smarfonom.
Trend zrkadloviek tu bol a nastastie uz opadol. Necakam, ze nastupi trend bezzrkadloviek a ze teraz budu ludia znovu hufnekupovat bezzrkadlovky. Myslim si, ze sa ludia poucili a pochopili, ze vyhadzovat peniaze za (bez)zrkadlovku na bezne fotoenie je blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, komu dřív stačil kompakt za dva litry, ten se dnes spokojí s libovolným mobilem. Komu dřív stačil kompakt za čtyři, ten holt potřebuje mobil za dvacítku. A kdo chce fotit, pořídí si foťák. S cenou a možnostmi podle toho, jak moc to myslí vážně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jeste dodam..ze cim sji starsi, tim se ti budou libit mensi a lehci fotaky :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirko moc tě prosím, nech psaní o foto technice na no-Xovi. Tohle je příšerný text, ze kterého čiší, že tématu nerozumíš a splácals to nějakou příliš horkou jehlou. Díky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"zrdcátko"... Paráda.
Úroveň některých autorů na CDR, kteří se zde vynořili v poslední době, je tristní. Nejen, že spoustě témat vůbec nerozumí, ale nejsou často schopni dát dohromady ani bezchybnou českou větu, natož pak souvětí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem schopen zkousnout lecos, ale tohle je hrozný článek. Kdyby to byl alespoň blog. Každopádně by se nemělo stávat, aby autor svůj osobní názor prezentoval jako obecný fakt, zejména ve stavu kdy problematice viditelně nerozumí.

Zaostalé zrcadlovky...
Nikonu ujíždí vlak...
Atd atd

Nikon umí občas být s některými typy poněkud nejistý či obchodně ne moc úspěšný, ale to že se jim nedaří zasknout drápek do nějakého okruhu produktů ještě neznamená, že jim ujíždí vlak. Gró (velmi ziskové) mají jinde a prostě zkouší další tržní příležitosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.