Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kdo chce na Nintendo Switch hrát nové hry, musí si dokoupit úložiště

Opravdu by me zajimalo, proc hre typu NBA nestaci 32G minus kolik si zabere Nintendo OS... chapu ze takovej Witcher 3 zabira 40G, preci jen jsou tam obrovske exteriery, ale muze mi nekdo vysvetlit co zabira ty desitky giga u NBA ? Muzu si zahrat basket na dne oceanu, uprostred vulkanu nebo v gravitaci Marsu ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vezmu to hrubým odhadem - 30 týmů, do haly se vejde cca 20 tisíc fanoušků (do každé samozřejmě jiní). To máš 600 000 xichtů a druhů oblečení, co se musí někam vlézt ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byla doba kdy stacilo jedine CD a clovek tu hru hral mesice s nadsenim a skutecne sa zabavil, dnes ty hry maji UItraHD textury, zvuky v HD a miliony videi ale stoji za píču, kdyz tak se uz pujdu zabavit na realni zapas, hra ale jako realita nema vubec vypadat protoze to realita jednoduse neni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky byly hry na 10 CD s nulovou hratelností, případně i hry s velmi malou velikostí ale také s velmi špatnou hratelností, ale je lepší zmiňovat jen ty dobré hry.. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"případně i hry s velmi malou velikostí ale také s velmi špatnou hratelností"

Nebo i naopak:

ls -la /usr/bin/rogue

-rwxr-xr-x 1 root root 175920 Sep 6 2015 /usr/bin/rogue

;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jedine CD ? Humoristo, CD ma plnych 650 MB, tam se vejdou stovky az tisice her.

Co takhle hry, ktere zabiraji pouhych par KB a take bavi cele mesice ?

Nebo par MB, kdyz pocitame jen PC ? 650 MB na CD byla tenkrat naprosto nepredstavitelna kapacita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to záměr, jak z hejlů vytahat peníze. Kdo si koupil tuhle přerostlou tabletku, rád zaplatí dalších 15 stovek aby si mohl zahrát další hru. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Protože Tegra X1 nemá HBCC? :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Muzu si zahrat basket na dne oceanu, uprostred vulkanu nebo v gravitaci Marsu?"

Myslím, že gravitace Marsu by obnášela změnu jediné konstanty, takže asi čtyři bajty navíc. ;) Pokud jde o exteriéry, mám takové podezření, že designéři nevědí o algoritmické kompresi. Pokud se nejedná o 40 GB textur nebo videí, prakticky pro takový objem informací není důvod - návrháři jistě nevyprodukovali 40 GB vstupních dat myšmi, klávesnicemi a CAD tablety. (I když připouštím, že v nedávných hrách s tím mohlo zamíchat 3D skenování, které má podobný problém jako fotografií získané textury.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ako presne funguje tato konzola, na spustenie hry je nutne hru nainstalovat najprv na disk? Alebo to pri kazdom spusteni skopiruje 30GB temp suborov? A je teda vobec mozne striedat 2 hry len vymenou cartrige ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Článok je zavádzajúci až klamlivý, na hranie akejkoľvek hry (aj nových v budúcnosti) si nieje potrebné dokupovať úložište, každá hra sa ťahá priamo z cartrige a dajú sa ľubovolne vymieňať, na Switchi platí staré pravidlo - vložím a okamžite hrám, nieje potrebné nič inštalovať. V článku chýba jedna podstatná informácia a to že sa to týka len digi distribúcie...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je obecně trendem Switch hejtovat (dovolil si mít grafiku nvidie).. ve starých článcích v diskusi lidi předpovídali, že to nikdo nekoupí a Nintendo zkrachuje. :o))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, konecne to dava zmysel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedržel bych se při zdi a prohlásil to za vlastnost. Videa bych na kartu vůbec neumisťoval, ale streamoval přímo ze serverů Nintenda. A dost možná by se daly v realnem čase downloadovat celý zápasy, takže by na "disku" byla jen kostra na který by se vždy něco navěsilo. Tak přeci je normální být neustále online a když to skoro nic nestojí... ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.