Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nižší ceny Ryzen 7000X vydrží do poloviny ledna

To jsem celý já, koupil jsem nový Ryzen týden předtím, než začaly slevy :D Co se dá dělat no, kdybych furt čekal na slevy, tak nikdy nic nekoupím.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

já zas koupil 5600 týden před tím než k tomu začli bundlovat 2 hry :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je taky pěkný :D

Já ke všemu zjistil, že ASUS dával k drahým deskám příslušenství asi za 4-5 tisíc ... to jsem zase prošvihl a desku koupil pozdě a dneska je zas ta deska asi o 2 tisíce levnější :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je v pohodě, hry se dají stáhnout, ale cena procesoru ne :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tá zľava na nové procesory je pekná, ale ceny za MB sú stále príšerné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pri-ser-ne?

Ked som v Juli minuleho roka kupoval B550tkovu dosku, tak stala 160 EUR. MicroATX.

Ked si teraz pozriem, kde zacinaju B650 MicroATX dosky, tak si na nejakych 190 EUR. To mi az tak pri-ser-ne predrazene nepride.

Samozrejme, microATX boli vzdy to drahsie, co sa dalo kupit, pretoze musis vela kramov napakovat na malu plochu.

Cize to tvrdenie by som poopravil, ze momentalne su este dostupnejsie len modely v pomerne drahsich cenovych segmentoch a na absolutny lowend este nedoslo.

S ohladom na to, ze taka doska bude mat zivotnost minimalne dve generacie by som to ako nejaku zasadnu vadu ale nevidel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na mATX se toho pochopitelně vejde i míň - takže typicky přijdeš o nějaký USB, M.2 sloty - podle mě jsou to míň vybavený desky, který ušetří místo pro menší bedny. My co máme klasický towery, spíše oceníme normální ATX formát - momentálně za vyšší cenu než mATX.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MicroATX dosky sa pouzivaju na stavbu specifickych malych PC. Do beznej ATX bedne to asi ani nedas len tak. Ale nemusi to nutne znamenat, ze prides o sloty. Vacsinou je limit iba 2 sloty na pamate a 1-2 PCIe sloty (lebo viac sa rozmerovo nevojde), ale inac mozu byt vybavene dobre. Dva M.2 a hafo USBciek v pohode na to vopchas. Bezne existuju aj "gamerske" microATX dosky.

Co sa tyka velkych ATX dosiek vs. microATX, ano. Tie su drahse ako microATX, lenze ked si pozries podobne vybavene ATX dosky zo starsej generacie, zistis, ze tam je rozdiel v cene dajme tomu 25-30%. Cast z toho pojde na vrub inflacie, cast na vrub toho, ze je to nova technika.

Co sa snazim povedat, ze ked to, co sa k AM5 da porovnat s podobne vybavenym AM4 HW, nie je to pri-ser-ne predrazene. Vy na to pozerate tak, ze tie AM5kove dosky su drahe. Ja na to pozeram tak, ze zatial boli vydane este len nabusenejsie modely AM5kovych dosiek. A nabusenejsie dosky su drahe.

Osobne si nie som isty, ci nejaka lowendova doska zatial k AM5 ma zmysel, ked este poriadne nevysli ani mid-range procesory. A low-end asi vobec nebude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je tím PCIe 5.0. I Intel má hrozně drahý desky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja neverim ze se ty ceny vrati na puvodni cili ty vyssi hodnoty, stagnace v IT je dnes ukazkova(propad), lidi se proste predzasobili pred covidem, aktivne pocas covidu a ted maji doma plne sklady stolnich pocitacu, notebooku, smartphonu, tabletu a dokoupili jeste za debilniho miningu herni konzole, nemaji proc kupovat, ted resi vysoke ceny za bydleni, zranici a energii(ano i pohonne hmoty), tech ktery s pouzitim IT i vydelavaj jako programatori, auditori videa a dalsi specialiste neni mnoho a kdyz vlastni minimalne 12 jader generace Zen III, sou v klidu, ono Zen IV ma o dost drazsi podvozky a jeste maji k tomu prijit i verze X3D plus se platforma AM5 stale vypiluje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já naopak myslím že by se ty ceny vrátit zpátky mohly - ono se to celkem kryje s dobou kdy vyjdou non-X modely, takže modely bez X budou za rozumné ceny a budou táhnout prodeje a X-ka budou něco prémiového za vyšší cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD mozna ty doporucene ceny nahodi zpatky. Nicmene to nakonec to ale stejne dojde do bodu, jako je 5600-5600x nebo 5700x-5800x.
Treba v pripade 7600x, ta bude za tu puvodni cenu vztazenou jak k 7600 tak 13600/13600k neprodejna. Podobne to bude s 7700x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je největší problém celá platforma. Hlavně ceny desek jsou moc vysoko, k tomu si člověk přičte DDR5 paměti a s procesorem jsme za základ někde u 20k. Proti tomu tu pak máme Ryzen 5600 za 3,5k, který 95% uživatelům nebo hráčům stačí a základ se tak dá postavit za polovinu. No a také tu hraje roli silný 13600KF.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim, desky musi slevnit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

7600x 6700Kc, 32GB 5600CL36 4200Kc, B650 4400Kc, spolu=15300Kc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se současným dropem cen a nejlevnější mATX deskou se můžete dostat takto. S Ryzen 5600 se podopnou konfigurací můžete dostat s DDR4 na 9,5k.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu ta B650 je snad nejlevnejsi deska co je.. pokud clovek nechce uplne "cenove dno" tak je zpatky na 6-7k i pro blbou B650..
Osobne doufam, ze to bud trochu spravi A620 chipsety a nebo po Vanocich vyrobcum desek dojde, ze za tu cenu jaksi nee :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Ja neverim ze se ty ceny vrati na puvodni cili ty vyssi hodnoty, stagnace v IT je dnes ukazkova(propad),“

Jaký smysl má pro firmu prodávat za výprodejové ceny, pokud to nezvýší poptávku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle čeho vyvozujete, že aktuální úroveň cen je úrovní výprodejovou?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.