Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Noctua bude rozdávat adaptér pro starší chladiče i pro Haswell-E / X99

Noctua logo perexový
Majitelé starších chladičů Noctua budou moci i nadále, po příchodu platformy Haswell-E, zdarma získávat od Noctuy příslušný montážní kit, který u jejich chladiče nebyl. Akce pokračuje i nadále.

Adaptér je shodný s tím, který Noctua rozdávala i v rámci Sandy Bridge-E / Ivy Bridge-E, jelikož rozteče montážních otvorů i struktura komponent kolem socketu zůstaly pro platformu Haswell-E a desky s čipsetem Intel X99 nezměněny. Fakticky tak Noctua jen prodlužuje běh stávajícího programu, kdy firmě jen prokážete, že jste kdysi zakoupili příslušný chladič a ona vám obratem bezplatně zašle montážní kit NM-I2011.

Akce se netýká chladičů, které jsou na socket 2011 již připraveny, tedy všech novějších, konkrétně modelů se SecuFirm2, tedy NH-D15, NH-D14 SE2011, NH-U14S a NH-U12S. Adapční kit je kompatibilní se všemi chladiči Noctua od roku 2005, pochopitelně vyjma pišišvorů, které montážní kit vůbec nepoužívají.

Speciální výjimkou je chladič NH-L12, který Noctua dodávala se specifickou variantou tehdy nového SecuFirmu2 a která sice potřebuje úpravu, nikoli však pomocí velkého montážního kitu, ale pouze pomocí podložek, které Noctua označuje NM-IPS2 - opět jde o doplněk, který Noctua poskytne majitelům na požádání zdarma.

Abyste kit či podložky získali, je potřeba prokázat koupi chladiče a základní desky se socketem LGA2011, ať již screenshotem, skenem či fotografií kupního dokladu. Jak vypadá vzájemná kompatibilita chladičů Noctua se sockety, ukazuje tabulka na firemním webu.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Noctua bude rozdávat adaptér pro starší chladiče i pro Haswell-E / X99

Žádné komentáře.